Laba diena, as ca toky dziaugsma irgi turejaupries kokius 6 metus, tik uzsikretimo priezastis buvo manau kad kita, visai ne erke, o kamane ikando, nes as gerai zinojau kad butent i ta vieta ikando kamane ir dar ja nuemiau nuo ten, aisku labai skaudejo....pakentejau ir uzmirsau....cia viskas buvo vasara bunant ne Lietuvoj dirbant zemes ukio darbus....zodziu buvau labai nusidirbus ir nusilpus kai viena diena po to ikandimo eme svaigti galva ir viskas aplinkui sukosi zodziu teko kelias dienas paguleti kad viskas gryztu i savo vietas. Po puses metu isryskejo visi budingi Laimo ligos smtomai, tada kreipiausi i gydytoja kuri aisku diagnozavo Laimo liga, isdurnino kad nuo kamanes neymanoma uzsikresti.....bet sugerus doze antibiotiku manau kad pasveikau...nors kraujo specialiai nesityriau...bet del tos kamanes man iki siol neaisku??? tai va tokia patirtis
Deja yra dar blogesniu naujienu, laimo liga atmetama, kraujo tyrimai geri, neurologas itaria kad traukuliai tai epilepsijos pozymiai
Tokia "naujiena "visai ismuse is veziu, nes prisigalvojau visokiu negerumu, kadangi paskaicius epilepsijos pozymius jie atitinka, taigi viena naujiena blogesne uz kita

QUOTE(Alimonza @ 2006 08 07, 09:49)
Ir kitam kartui sakė, kad erkę atsinešti pas juos - siunčia tyrimams, ištiria net molekuliniame lygyje. Va taip.

O aš šiandien nuvežiau erkę ištirti, man pasakė, kad negalima - per maža erkė, dar neužaugusi, nimfa...
Pasiūlė pasiskiepyti greituoju budu, kai 3 skiepai atliekami kas savaite.
Pasikaičiau čia, ir beveik neliko abejonių, kad šiandien vešiu vaiką siepytis

O dar paskaičiau internete, kad " Būtent erkių nimfos yra pagrindinės Laimo ligos sukėlėjos boreliozės platintojos. Jų įsisiurbimai dažnai lieka nepastebėti. Jos greičiau nei suaugusiosios erkės užkrečia Laimo liga."
QUOTE(Barskuole @ 2009 05 11, 10:22)

O aš šiandien nuvežiau erkę ištirti, man pasakė, kad negalima - per maža erkė, dar neužaugusi, nimfa...
Pasiūlė pasiskiepyti greituoju budu, kai 3 skiepai atliekami kas savaite.
Pasikaičiau čia, ir beveik neliko abejonių, kad šiandien vešiu vaiką siepytis

O dar paskaičiau internete, kad " Būtent erkių nimfos yra pagrindinės Laimo ligos sukėlėjos boreliozės platintojos. Jų įsisiurbimai dažnai lieka nepastebėti. Jos greičiau nei suaugusiosios erkės užkrečia Laimo liga."
Aš pati pereitais metais užsikrečiau nuo nimfos stadijos erkės...

Bet gi ne kiekviena erke gali uzkrest?

QUOTE(mamyciukazzz @ 2009 05 14, 13:19)
Žinoma, kad nekiekviena.

QUOTE(Ruta1992 @ 2009 01 09, 21:46)
Ji išgydoma.Rodikliai IgG (Laimo ligos lėtinės formos) visiškai atsistato per 5 metus ir nerodo,kad kadanors sirgęs buvau.Beje ne pas visus lengvai gyja ji.Aš jau 5 mėnesius kovoju su ja.... 

mano vaikui birželio 3 d. diagnozavo Laimo ligą, jokios erkės nepastebėjome, dėmės nebuvo. kai atsigulėm į Santariškes su veido nervo pažeidimu, diagnozavo šią ligą. Kiek prisiskaičiau, tai yra jau II ligos stadiją (ar Igg ar Igm dar nėra atsakymo), antibiotikus duoda geriamus. Gal, Ruta1992, žinai, ko dar galima tikėtis II stadijoje? Skaičiau, kad gali atsirasti jau ir širdies, sąnarių pakenkimai (o vaikui jau prieš 2 metus buvo reaktyvusis artritas). Kokius dar tyrimus atlieka? Mums tik kompiuterinę tomografiją padarė, sakė, kad viskas gerai. Ar turėtų siųsti dar artrologo, kardiologo konsultacijai?
QUOTE(zanna.lt @ 2009 06 06, 07:35)
mano vaikui birželio 3 d. diagnozavo Laimo ligą, jokios erkės nepastebėjome, dėmės nebuvo. kai atsigulėm į Santariškes su veido nervo pažeidimu, diagnozavo šią ligą. Kiek prisiskaičiau, tai yra jau II ligos stadiją (ar Igg ar Igm dar nėra atsakymo), antibiotikus duoda geriamus. Gal, Ruta1992, žinai, ko dar galima tikėtis II stadijoje? Skaičiau, kad gali atsirasti jau ir širdies, sąnarių pakenkimai (o vaikui jau prieš 2 metus buvo reaktyvusis artritas). Kokius dar tyrimus atlieka? Mums tik kompiuterinę tomografiją padarė, sakė, kad viskas gerai. Ar turėtų siųsti dar artrologo, kardiologo konsultacijai?
Šių metų birželio 3d diagnozavo?Nežinia ar jau II stadija,nes II stadija iš pirmos patampa per keletą mėn.Manoma,kad man erkė įsisiurbė liepos gale,rugpjūčio pradžioj ar vidury.Nieks tiksliai nežino nes erkės nebuvo matyti,todėl su gydytojais kaip ir pamanėm,kad turbūt bus įsisiurbus nimfos stadijos erkė (jos yra plika akim nelabai kaip ir matomos)

Na tada sekė dar 2 ar 3 antibiotikų kursai po porą savaičių.Kol galiausiai šių metų kovą patekau į lioninę.Ten nuodugniai tyrė ir galiausiai gavau tokias diagnozes: Psoriazinis artritas be psoriazės,abipusis sakroielitas,I laipsnio AV blokada,prehipertenzija,sinusų aritmija.Ir visa tai atsirado laimo ligos pasekoje,nes mano imunitetas nebuvo stiprus nors kiek pats kovoti su laimu ir teko jį ilgai gydyti.Ir tik galiausiai kovo mėnesį mano IgM tyrimas tapo beveik beveik neigiamas (IgM-Imunoglobulinas M yra ūminė laimo ligos forma,IgG-Imunoglobulinas G yra lėtinė ligos forma)IgG teigiamas gali likti 5 metus po to,kai IgM tapo neigiamas arba net visą gyvenimą.
Tai va,dabar lakstau po ligonines dėl Laimo komplikacijų.Bet nesigąsdinkit,čia reti atvejai,kai tiek komplikacijų būna,nes dažniausiai žmonės jau po pirmo antibiotikų kurso pasveiksta ir jokių komplikacijų išvis nebūna

Dar šis tas dėl IgM ir IgG,patariu pasidaryti šiuos tyrimus ne imunofermentiniu metodu,o imunoblotu (kitaip dar vidinamas imunoblotingu arba pagal Vester Blatą) nes jis yra tikslesnis,bet vienas minusas,kad kaina gerokai skiriasi.Aš darydavausi AIDS centre.
Tyrimų man darė daug.Klubų,kelių rentgeną.Kelių,širdies echoskopiją.Keletą kardiogramų.Dėjo aparatą tokį-Holterį.Daug įvairių kraujo tyrimų.N kartų kartojo IgG ir IgM.Ir tt.Ir dar planuoju pasidaryt BMR,nes kankina dažni stuburo skausmai,tik nežinom ar dėl artrito jis pakenktas,ar dėl to,kad nuo arklio esu kritus..

Tai tokia ta ilga istorija mano!

O dėl tų konsultacijų-nežinau.Nes mane iškarto paguldė ne į infekcinį,o į kardiologijos ir reumatologijos poskyrį,tai pirmą kartą mano gydytoja ir buvo nuostabi kardiologė,kuri tikrai davė visus įmanomus tyrimus.Tuo pat pas mane užeidavo ir reumatologė,bei profesorius,tad tas konsultacijas gavau.

Ruta, mums gydytoja sakė, kad ligos "amžius" nuo 2 iki 9 mėn. Kiek skaičiau, veido parezė yra jau II ligos stadiją. Jokių eritemų pas mus nebuvo, vaikas niekuom nesiskundė, tik man gegužės vidury kažkaip pasirodė, kad vaikas labiau pavargsta, pasidarė kiek irzlesnis, bet maniau, kad tai į mokslo metų pabaiga pervargo. Dabar Arvydas geria doksicikliną, kraujo apytaką gerinančius vaistus, šlapimą varančius ir vitaminus - neuromultivit. Rytoj kalbėsiu su gydytoja dėl artrologo ir kardiologo konsultacijų, nes pati gydytoja nesiūlo ir šiaip mažai bendrauja, mes skyriuje vieni su tokia diagnoze Iš interneto daugiau sužinau, nei iš gydytojos... O kiek tas imunoblotas kainuoja? Ačiū už pagalbą, o tai aš baisiai pasimetus.
QUOTE(zanna.lt @ 2009 06 07, 20:58)
Ruta, mums gydytoja sakė, kad ligos "amžius" nuo 2 iki 9 mėn. Kiek skaičiau, veido parezė yra jau II ligos stadiją. Jokių eritemų pas mus nebuvo, vaikas niekuom nesiskundė, tik man gegužės vidury kažkaip pasirodė, kad vaikas labiau pavargsta, pasidarė kiek irzlesnis, bet maniau, kad tai į mokslo metų pabaiga pervargo. Dabar Arvydas geria doksicikliną, kraujo apytaką gerinančius vaistus, šlapimą varančius ir vitaminus - neuromultivit. Rytoj kalbėsiu su gydytoja dėl artrologo ir kardiologo konsultacijų, nes pati gydytoja nesiūlo ir šiaip mažai bendrauja, mes skyriuje vieni su tokia diagnoze Iš interneto daugiau sužinau, nei iš gydytojos... O kiek tas imunoblotas kainuoja? Ačiū už pagalbą, o tai aš baisiai pasimetus.
O nebus tas paralyžius nesusijęs..?Nes gali būti tiesiog veido nervo uždegimas...Parašykit,kad į penktą aukštą pas Panavienę-reumatologė ir pas kokią kardiologę..Aš irgi buvau vienintelė serganti laimu...Kokia gydytoja jūsų?Imunoblotas man rodos kėkvienas imunoglobulinas po 110lt...
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 06 07, 21:15)
O nebus tas paralyžius nesusijęs..?Nes gali būti tiesiog veido nervo uždegimas...Parašykit,kad į penktą aukštą pas Panavienę-reumatologė ir pas kokią kardiologę..Aš irgi buvau vienintelė serganti laimu...Kokia gydytoja jūsų?Imunoblotas man rodos kėkvienas imunoglobulinas po 110lt...
Mes dabar laukiam atsakymo ar Igg ar Igm, dar dėl klasių kažkokių tai. Bet kaip man paaiškino, dabar gali išrašyt, o man pačiai reikės skambinėti ir klausti, kada bus atsakymas, pačiai tuos tyrimų rezultatus pristatyti į polikliniką. Pas Panavienę šiandien patekom, kol kas viskas gerai (mes prieš 2 metus pas ją irgi gulėjom dėl reaktyvaus artrito), padarė kardiogramą ir širdies echoskopiją (pati negalėjau dalyvaut, kaip tik tuo metu važiavau mažosios iš darželio pasiimt), Arvydas sakė, kad jo širdelė "švilpauja", bet tai "nieko tokio", tai laukiu rytojaus, ką gydytoja paaiškins. Šiaip aš su savo gydančia gydytoja bendros kalbos nesurandu (N.Ambroževič), ką paklausi, į tą atsako, ko nepaklausi, to ir nesužinosi. Aš klausiu, kur mums po išrašymo kreiptis, ar pas infektologą, ar kur, ar reikės kontrolinius tyrimus daryti? Sako, niekur nereikės kreiptis, jokių kontrolinių tyrimų daryti nereikia. dabar užmuš borelijas ir viskas, suprask, gydymas baigtas. Aš pakraupus, tiesa saknat. man nemažai teko su vaikais gulėti, tai tas, tai anas, bet tokios nekalbios, nebendraujančios, šaltos gydytojos dar nesu sutikus... Jau galvojau kreiptis į vedėją kad pakeist gydytoją, bet labai nemėgstu per barnius kažko tai siekti, o iš kitos pusės, ką man daryti? Sako, kineziterapeutė atostogaus šią savaitę, tabletes gerti ir mankšteles daryti galite namuose, galim nors ir rytoj išrašyt. Kaip man elgtis?
QUOTE(zanna.lt @ 2009 06 08, 20:16)
Mes dabar laukiam atsakymo ar Igg ar Igm, dar dėl klasių kažkokių tai. Bet kaip man paaiškino, dabar gali išrašyt, o man pačiai reikės skambinėti ir klausti, kada bus atsakymas, pačiai tuos tyrimų rezultatus pristatyti į polikliniką. Pas Panavienę šiandien patekom, kol kas viskas gerai (mes prieš 2 metus pas ją irgi gulėjom dėl reaktyvaus artrito), padarė kardiogramą ir širdies echoskopiją (pati negalėjau dalyvaut, kaip tik tuo metu važiavau mažosios iš darželio pasiimt), Arvydas sakė, kad jo širdelė "švilpauja", bet tai "nieko tokio", tai laukiu rytojaus, ką gydytoja paaiškins. Šiaip aš su savo gydančia gydytoja bendros kalbos nesurandu (N.Ambroževič), ką paklausi, į tą atsako, ko nepaklausi, to ir nesužinosi. Aš klausiu, kur mums po išrašymo kreiptis, ar pas infektologą, ar kur, ar reikės kontrolinius tyrimus daryti? Sako, niekur nereikės kreiptis, jokių kontrolinių tyrimų daryti nereikia. dabar užmuš borelijas ir viskas, suprask, gydymas baigtas. Aš pakraupus, tiesa saknat. man nemažai teko su vaikais gulėti, tai tas, tai anas, bet tokios nekalbios, nebendraujančios, šaltos gydytojos dar nesu sutikus... Jau galvojau kreiptis į vedėją kad pakeist gydytoją, bet labai nemėgstu per barnius kažko tai siekti, o iš kitos pusės, ką man daryti? Sako, kineziterapeutė atostogaus šią savaitę, tabletes gerti ir mankšteles daryti galite namuose, galim nors ir rytoj išrašyt. Kaip man elgtis?
Patariu..bėkit iš tos ligoninės.Jei ir nusiųs pas infektologę (nors abejoju ar nusiųs) tai siųs pas Domarkienę....Jei tebesigydyčiau pas ją,tai bandyčiau tikti,kad man sąnarius skauda nuo streptokoko kuris buvo gerklėj...Kontrolinius tyrimus daryt reikia maždaug po 3 savaičų nuo tada kai baigsit gerti doksocikliną.Patariu darytis AIDS centre,nes poliklinikoj dabar va dariaus tai kažkokią nesamonę suvėlė...dariausi ir IgM ir IgG,o atsakymą gavau tik vieną skaičių,kas yra neįmanoma,jei darytų tyrimą abiejų Imunoglobulinų,už kuriuos aš ir mokėjau,tai ryt skambinsiuos į laboratorija...IgM tai žinau,neigamas (ačiū Dievui,pagaliau tikrai pripažintas laboratorijos,kad neigiamas,nes kovą dar buvo teigiamas...) bet man įdomu kiek šėlsta IgG

Taip,kad patariu bėgt namučio,nes neabejoju,kad namai tikrai padės vaikui greičiau sveikti,negu ligoninės aplinka...O dėl echoskopijos kur Jūsų sūnelis pakomentavo kaip suprato,tai patariu pasiimti istoriją savo iš skyriaus su echoskopijos išvadom ir tt ir nubėgt į 5 aukštą,Pakaitinės inkstų terapijos poskyrį ir paieškot gydytojo A.Malikėno,nes duodu 95% kad echo darė jis...Dar dėl viso pikto paklauskit pas sūnelį ar darė vyriškis su žilais plaukais ir uodegyte

O atsakymo laukiat IgM,nes kol liga jaučiama,daromas tik ūminės fomos tyrimas,nes lėtinės daryti net nelabai apsimoka...