Įkraunama...
Įkraunama...

AromaNatural-priemonės kosmetikos gamybai

Nežinau į kurią temą parašyt, gal nesupyksit, kad čia pagalbos ieškosiu 4u.gif .
Situacija tokia - išbėrė mane tokiom bjauriom raudonom,pleiskanojančiom dėmėm ir taškeliais. Gana bjauriai niežti. Gydytoja diagnozavo rožinę dedervinę ir "nudžiugino", kad praeis per 1-3 mėnesius. Liepė saugoti ir netraumuoti odos - nešioti laisvus medvilninius drabužius ir kuo rečiau praustis blink.gif. Išrašė hormoninio tepalo, kurio aš nesiruošiu pirkti. Galvoju pati ką nors savo odelei sumeistrauti. Gal kuri patarsit, kas tiktų, kad nuimtų niežulį, neerzintų odos ir ją nuramintų.
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2010 02 03, 18:59)
gal galetum kremuko recepta parasyti  blush2.gif

dėjau, ką turėjau - 60 proc. vandens, 40 proc. aliejų (dedu, kokius turiu, išskyrus riebius sviestus), emulsinis vaškas, konservantas naticidas, vitaminas E bei EA, iš kurių pagrindinis buvo magnolijos wub.gif

QUOTE(Trolėmolė @ 2010 02 03, 23:27)
Gal kuri patarsit, kas tiktų, kad nuimtų niežulį, neerzintų odos ir ją nuramintų.

kokosų su levandom nebandei? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 02 03, 23:27)
Gal kuri patarsit, kas tiktų, kad nuimtų niežulį, neerzintų odos ir ją nuramintų.
Man kai siaubingai buvo sualergizuota galvos oda, tai labai apramino avokadų aliejus 4u.gif

QUOTE(Satura @ 2010 02 04, 09:52)
kokosų su levandom nebandei?  4u.gif

Su levandom reikėtų atsargiai, eterinis vis gi, nebent kokiu hidrolatu papurkšti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 03, 21:39)
kiek saukstu kalcio pantenolio(B5) ir aluno miltuku ideti i 100 ml distiliuoto vandens?smile.gif

susitaisiau purskala, labai kvapnus gavosi. Miltukus is akies dejau,jei numirsiu, kaltos jus, raganos, busite lotuliukas.gif
Vakar pasipurskiau, pries mm pabetras vietas, dar ir iskasau asjas, siandien graziai padziuve viskas ir aprime, tvardausi is paskutiniuju, kad vel nesuleisciau nagu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 04 vasario 2010 - 13:16
Trolemole, del to prausimosi reciau tai patarciau neklausyt tokios nesamones... doh.gif ir isvis ta tendencija nesipraust kai yra odos problemos, tai absurdiska...cia ne mano asmenine nuomone, o studijuoju tam tikra dalyka tai zinau blush2.gif

Monica, fain butu kad bruksteltum, kada turesit prekes wub.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievvvvaa: 04 vasario 2010 - 13:24
Vakar pirmą kartą pabandžiau pasidaryti kremą iš eko produktų. Na, kaip visiškai diletantei, tai ne stebuklas ir gavosi doh.gif Taukmedžio sviestą maišiau su hamamelių hidrolatu, dėjau porą lašiukų glicerino ir EA. Tai visas skystis - sau, taukmedis - sau, ir išmaišyt, kad gautųsi vientisa masė - be šansų. Ką padariau ne taip? Ir dar - kas galėtų "numušt" taukmedžio kvapą (man jis atsiduoda kažkokiai žaliais grybais doh.gif ) - su kuo jį maišyti tarkim gaminant veido kremą ?
Beje, kam naudojamas Styrax (benzoin) EA?
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2010 02 04, 14:38)
Ir dar - kas galėtų "numušt" taukmedžio kvapą (man jis atsiduoda kažkokiai žaliais grybais  doh.gif  )  - su kuo jį maišyti tarkim gaminant veido kremą ?
Beje, kam naudojamas Styrax (benzoin) EA?

kokio cirtusinio ea lasa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2010 02 04, 13:38)
Taukmedžio sviestą maišiau su hamamelių hidrolatu, dėjau porą lašiukų glicerino ir EA. Tai visas skystis - sau, taukmedis - sau, ir išmaišyt, kad gautųsi vientisa masė - be šansų. Ką padariau ne taip?

viską darei gerai, bet pamiršai "surišti sviestmedį ir hidrolatą, o tai daroma vašku - arba bičių, arba augaliniu emulsiniu. Sviestai gerai maišosi su kitais sviestais ir aliejais, aliejai vienas su kitu, bet jei eina bent kiek vandens, hidrolato, mineralinio vandens, tai būtinai reikia vaško mirksiukas.gif

benzoinas gerai užgydo žaizdeles, įtrūkimus smile.gif

Atsakyti
Labai ačiū už atsakymus 4u.gif O ar tam surišimui tiktų paprasčiausias bičių vaškas ar reikia kažkokio specialiai apdoroto (mano tėtis bitininkauja, tai vaško - per akis, tik nežinau ar jis tinkamas kosmetikos gamyboje g.gif ) ?
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2010 02 04, 14:38)
Vakar pirmą kartą pabandžiau pasidaryti kremą iš eko produktų.

QUOTE(Satura @ 2010 02 04, 14:44)
viską darei gerai, bet pamiršai "surišti sviestmedį ir hidrolatą, o tai daroma vašku - arba bičių, arba augaliniu emulsiniu. Sviestai gerai maišosi su kitais sviestais ir aliejais, aliejai vienas su kitu, bet jei eina bent kiek vandens, hidrolato, mineralinio vandens, tai būtinai reikia vaško  mirksiukas.gif

benzoinas gerai užgydo žaizdeles, įtrūkimus smile.gif

hah.gif hah.gif lotuliukas.gif sorry blush2.gif juokiuosi, nes mano pats pirmas kremas buvo lygiai toks pats doh.gif visas sluoksniuostas, smirdantis, totali nesamone.

kol issiaiskinau kaip ka reikia daryti ir kol pavyko padaryti kazka panasaus i krema...
Pirmiausia reikia apsisarvuoti kantrybe !!!
o tada daryti taip :
5 arba 6 dalys vandens ( hidrolatas, mineralinis vanduo ar pan)
2 1/2 dalys aliejaus arba sviesto
1 1/2 emulsinio vasko

viska sudedu i inda, kuri istatau i puoda su karstu vandeniu, indas susyla, vaskas pradeda lydytis, sviestas irgi, tada galima viska pradet maisyt. Svarbiausia neperkaitinti ! temperatura turi buti ne aukstesne nei 70°. Galima ilasinti vitamino E, jis apsaugo aliejus.
inda su busimu kremu istraukti is puodo, tada galima lasinti EA, kitas aktyvias medziagas, konservantus, dazus ir tt, viska ismaisyti supilti i indeli, kuriame bus laikomas kremas. Voila nail.gif
Atsakyti
būtent su bičių vašku išeina riebesni, "sunkesni" kremai. Jeigu dėjai sviestmedį, tai matyt ir nori tokio wink.gif

apie vašką kažkada esam diskutavę ir rašė kunigunda78, kad bandė tokį naminį vašką, bet jis sunkiau tirpo negu parduodamas. Gal pastarasis koks valytas? Bet šiaip tai bandyk, jei daug turi, blogiau juk nebus smile.gif Tik pasitreniruok ant kokio kepimo aliejaus ir vandens, kaip Monica rekomenduoja, pažiūrėk, kaip suriš juos smile.gif
Atsakyti
Nu su tais eksperimentais, tai aš daug vilčių ir nedėjau, kad iš pirmo karto ir gausis koks grožio eleksyras biggrin.gif Dėl kvapo tai tikrai, kad smarvė gavosi (taukmedis toks švelniai tariant specifinis, o ir hamamelių hidrolatas toli nuo dieviškos ambros doh.gif biggrin.gif ) . Aš dariaus naktinį kremą (kol šalta man jis toks gan riebus tinka) - dienai jis jau man per riebus, kažką kita teks meistraut, gal pavyks...
Reiks bandyt pažaisti su tuo kaimišku vašku, šiaip jis man gan neblogai tirpsta (kiaušinius per velykas su juo dažom), gal kas išeis...
Atsakyti