Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos lūžis

QUOTE(saulyteee @ 2011 02 05, 19:36)
Sveikos, nelabai žinau kur tiksliai rašyti reikėtų.. tad rašau čia.
Pačiai buvo atlikta menisko operacija, bet kiek sudėtingesnė nei įprastai, tad minimum savaitę jokio statymo kojos, lenkimo, o ir paskui labai lėtai viskas..
tad didžiąją dalį teks praleist lovoj...
Klausimukas toks - kaip mergaitės gulit? kaip sau palengvinant? galiu gulėti tik ant nugaros.. sėdėti taip pat nedaug...atsistojus būti neilgai... kaip palengvinat sau gulėjimą? kaip maitinatės?  blush2.gif  4u.gif  būčiau dėkinga už pasidalinimą informaciją 4u.gif  4u.gif

Sveika,as kelis menesius gulejau tik ant nugaros cool.gif Maitinausi tai ka paruosdavo.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Indruxa @ 2011 02 06, 12:44)
Sveika,as kelis menesius gulejau tik ant nugaros  cool.gif Maitinausi tai ka paruosdavo.. mirksiukas.gif

o kaip lengvindavot sau gulėjimą? g.gif nes ypač naktį aš kas dvi valandos budinėju... doh.gif taip nusiguli viskas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2011 02 06, 13:19)
o kaip lengvindavot sau gulėjimą? g.gif  nes ypač naktį aš kas dvi valandos budinėju... doh.gif  taip nusiguli viskas... unsure.gif

Tai ,kad niekaip ,kentedavau unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Mano mama pries 2 menesius susilauze koja vietos tixsliai nenusakysiu bet luzo maziukas kauliukas aisku visalaika su gipsu jin negulejo vaiksciojo ir ant tos suluzusios kojos, ramentai atseit jai spaude pazastys tai apseidavo be ramentu..na aisku negerai bet yra kaip yra. Dabar skauda jai koja, padare echoskopija sake prie kaulo kaupiasi skystis koja yra paburkusi, gal kam taip yra buve kiek laiko tesesi taip kol pasveikote ka darete konkreciai, labai aciu atsakiusiems :4u
Atsakyti
QUOTE(Indruxa @ 2010 11 26, 14:22)
Pakolkas tik rankose isims gal vasari ar kovą,jau uzsirasiau operacijai,bet sake paskambins... As tai labai bijau tos nejautros spinalines  blush2.gif  as visai ziauriai bijau akolų  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tai dėl to ir bijau tų operacijų  blush2.gif  O man ,mano gydytojas sakė,kad galėsiu iškart po operacijos vaiksciot,bet jauciu pajuokavo,nes lūziai ilgi ir daug metalu ir varžtų

Paskaičiau, kad esama čia metalais sušriūbuotų kojų veteranių. gal iš savo patirties galėsit atsakyti į vieną mano klausimuką.

Mano mama prieš metus nusilaužė šlaunikaulio kaklelį. Mamai 70 metų, osteoporozė, kaulas sutrupėjo į gabaliukus. Bet dar buvo ką sušriūbuot, sušriūbavo, į gipsą nedėjo. Kiek girdėjau, išėmus iš gipso skiria įvairias reabilitacines procedūras. Jai nieko neskyrė, liepia ateit kas keli mėnesiai, patikrina situaciją, pasakė, kada padėt ramentus ir pradėt mint, kada krūvį didint.

Tai aš ir mąstau, ar tų procedūrų jai neskiria, nes sušriūbuotas lūžis skiriasi nuo paprastai suaugusio kaulo, ar kad nebuvo gipso, ar tiesiog seną moteriškę į nuostolius jau nurašo.

Kaip jums buvo? Ar čia man jau kibt darktarams į atlapus, ar taip ir turi būti? Jei dar užklystat į šią temą, lauksiu žinios.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 04 15, 20:08)
Paskaičiau, kad esama čia metalais sušriūbuotų kojų veteranių. gal iš savo patirties galėsit atsakyti į vieną mano klausimuką.

Mano mama prieš metus nusilaužė šlaunikaulio kaklelį. Mamai 70 metų, osteoporozė, kaulas sutrupėjo į gabaliukus. Bet dar buvo ką sušriūbuot, sušriūbavo, į gipsą nedėjo. Kiek girdėjau, išėmus iš gipso skiria įvairias reabilitacines procedūras. Jai nieko neskyrė, liepia ateit kas keli mėnesiai, patikrina situaciją, pasakė, kada padėt ramentus ir pradėt mint, kada krūvį didint.

Tai aš ir mąstau, ar tų procedūrų jai neskiria, nes sušriūbuotas lūžis skiriasi nuo paprastai suaugusio kaulo, ar kad nebuvo gipso, ar tiesiog seną moteriškę į nuostolius jau nurašo.

Kaip jums buvo? Ar čia man jau kibt darktarams į atlapus, ar taip ir turi būti? Jei dar užklystat į šią temą, lauksiu žinios.

Mane isleido po ligonines namo,o tada mazdaug po 2menesiu siunte i sanatorija,as pati nieko neprasiau,gydytojas viska israse.
Atsakyti
sveiki, narsau internete, kaip tik apie kulksnies kojos luzis ir radau jusu ivykusias istorijas
man nesenei taipat ivyko , kulsnis pasisuko ir zemiau luzo kaulas. dalyvavau maratone ir kaskaip taip atsitiko, kad teko vest i ligonine, del operacijos, dejo 6 varstus ir gelezi, po mazdau 6 savaiciu operacijos, is trauke pagrindini varsta ir sake po varsto isemimo po keliu dienu galesi mint ant tos kojos, is rasant dar gydytojas sako likusius varstus traukt neanksciau po metu, bet sako jei viskas gerai tai galima ir su jais visai gyvent, kaip cia suprast ? tai ka ir su varstais gelezim gyvena ? norejau dar pasiklaust, po kiek laiko jau pradejot vaiksciot normaliai be ramentu, kiek laiko tai truko ? ir ar jau vaikstant po kiek laiko dar jaucias vaikstant gelezys ? kai pradejot vaiksciot ilgai slubavot ?
Atsakyti
QUOTE(Indruxa @ 2011 04 22, 00:15)
Mane isleido po ligonines namo,o tada mazdaug po 2menesiu siunte i sanatorija,as pati nieko neprasiau,gydytojas viska israse.

Negavau net minimalios reabilitacijos, nieko, absoliučiai nieko blink.gif
QUOTE(mildiusiukas @ 2011 10 20, 19:32)
sveiki, narsau internete, kaip tik apie kulksnies kojos luzis ir radau jusu ivykusias istorijas
man nesenei taipat ivyko , kulsnis pasisuko ir zemiau luzo kaulas. dalyvavau maratone ir kaskaip taip atsitiko, kad teko vest i ligonine, del operacijos, dejo 6 varstus ir gelezi, po mazdau 6 savaiciu  operacijos, is trauke pagrindini varsta ir sake po varsto isemimo po keliu dienu galesi mint ant tos kojos, is rasant dar gydytojas sako likusius varstus traukt neanksciau po metu, bet sako jei viskas gerai tai galima ir su jais visai gyvent, kaip cia suprast ? tai ka ir su varstais gelezim gyvena ? norejau dar pasiklaust, po kiek laiko jau pradejot vaiksciot normaliai be ramentu, kiek laiko tai truko  ? ir ar jau vaikstant po kiek laiko dar jaucias vaikstant gelezys ? kai pradejot vaiksciot ilgai slubavot ?

Nežinau kaip tau, bet man liepė būtinai po metų išsiimti.
Atsakyti
QUOTE(mildiusiukas @ 2011 10 20, 19:32)
man nesenei taipat ivyko , kulsnis pasisuko ir zemiau luzo kaulas. dalyvavau maratone ir kaskaip taip atsitiko, kad teko vest i ligonine, del operacijos, dejo 6 varstus ir gelezi, po mazdau 6 savaiciu  operacijos, is trauke pagrindini varsta ir sake po varsto isemimo po keliu dienu galesi mint ant tos kojos, is rasant dar gydytojas sako likusius varstus traukt neanksciau po metu, bet sako jei viskas gerai tai galima ir su jais visai gyvent, kaip cia suprast ? tai ka ir su varstais gelezim gyvena ? norejau dar pasiklaust, po kiek laiko jau pradejot vaiksciot normaliai be ramentu, kiek laiko tai truko  ? ir ar jau vaikstant po kiek laiko dar jaucias vaikstant gelezys ? kai pradejot vaiksciot ilgai slubavot ?

as jau 3metai po traumos,ir dar yra daug ir varztu ir metalu.bet jauciasi metalai beveik visada.tik,kad jau pripratau prie to.o slubuoju iki siandien,na ne taip kazkaip vaikstau kaip vaiksciojau (tas labiausei erzina) ,ir pvz atsitupt ismokau neseniai,o begiot dar iki siandien neiseina
Atsakyti
QUOTE(Indruxa @ 2011 12 18, 22:53)
as jau 3metai po traumos,ir dar yra daug ir varztu ir metalu.bet jauciasi metalai beveik visada.tik,kad jau pripratau prie to.o slubuoju iki siandien,na ne taip kazkaip vaikstau kaip vaiksciojau (tas labiausei erzina) ,ir pvz atsitupt ismokau neseniai,o begiot dar iki siandien neiseina

Sveik greičiau 4u.gif O tau nežada išimt tų varžtų ir metalų?
Atsakyti
QUOTE(vilmantė @ 2011 12 18, 23:17)
Sveik greičiau 4u.gif  O tau nežada išimt tų varžtų ir metalų?

is ranku kazkiek iseme,bet pasake kitu jau isimt negali nes iaugo i kaula.tai kiek galejo tiek iseme,arba vel lauzt is naujo kaulus ir isimt,tada vel laukt kol sugis is naujo..o is koju dar neisiminejo,nors jau reikia.
Atsakyti
sveikos :)as turiu klausima po sulauzytos kulksnies kada jum leido bent jau primynti? nes as uz 5 savaiciu turiu skrydi ir nznau kaip bus as jau oro uoste uzsisakiau invalido vezimeli bet nznau kaip lietuvoje reikes vaikscioti su ramentais kai tiek sniego galvoju gal jau galesiu bent priminti tai butu lengviau..ir man daktarai nieko nesake apie varstu isemima as gavau aisq tik 2 bet vis tiek.
Atsakyti