Labas mamytes
Rasiau senai, bet ziuriu daugiau niekas nieko ir neberase. Kaip gyvenat? kaip mazyliai? Nusprendziau parasyt, nes gal kam naudinga bus, nes kai suzinojau apie sia liga, kad tokia yra, tai ieskojau bet kokio kabliuko
Kaip minejau nuo gimimo turim ant blauzdos demeliu, bet jos tokios kaip su kaliu nutaskytos, gydytojai linke netiket, kad cia balintos kavos demes net. Pakraipo galva kas pamato... ir tiek

Taciau atsirado ju daugiau, gal 4 ar 5 kitose vietose, vat ten ir yra tos kavos demes. Taciai didele deme viena turi vyras, jo sesuo. Vyras mano truputi tamsesnes odos, as pati sviesene, todel galejo zaisti odos pigmentas mazyliui. ( Tarkim sesute tamsi gavosi, rudos akytes, juodi plaukucuai, tamsi odyte, net linkusi i plaukuotuma truputi), Mazylis pelenu sviesus plaukai, akys melynos, oda sviesene, bet ne sviesi. Taip pat turi musu zuikis 5-6 baltas demes ant nugaros...( bet ne vitiligo) Kaip dermatologas sako balti apgamai.
Na zodziu buvom pas genetike 2 menesiu, apziura buvo su studentu grupe, isvados truksta NF 1 tipo pozymiu, paliko stebejimui. Zinau, kad Lietuvoje nedaro genetinio tyrimo is kraujo. Uzklausiau, gydytoja sake pasidomes kitur. Nors as jau buvau suradusi ir uz 5 000 lt kur daro privati klinika, siuncia i uzsieni. Palikom mes kraujo mazylio jiems. ( iki 10 metu galo buti saldytuve) Na rado musu gydytoja Lenkijoje klinika, kurioje maziausiai kainuoja tas tyrimas. Lapkricio pradzioje buvom pas genetikus, sausio pradzioje issiunte kraujo meginius, ir kovo gale atsakyma turim, kad 95% atmesta tikimybe. Tai zinoma nera 100% atsakymo, medicinoje jo ir but negali. Bet esam laimingi ir man sirdyje ramiau. Genetike sake duos stebejimo plana, lankytis pas gydytoju vistiek profilaktiskai. Nes yra 5% tikimybe. ( tyrimas kainavo 800 euru). Bet man kyla mintis, gal keliu metu begyje padaryti sunui mangetini rezonansa. Na tiek
Sekmes Jums mamytes! Ir dar didesnes sekmes jusu mazyliams.

[/url]