QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 29, 10:26)
šitą žinau- skanu

bet man ž-alias pomidorras netinka- beria...užtat man reiktų kažko karšto, na kad būtų bent jau apdorotos daržovės
bet vat kartais norisi pasidaryti kažkokį įdarą ir pan, o kuo pakeisti mėsą?
mano vyras tokį šiek tiek pastovėjusį (ne sugedusį), kietesnį naminį sūrį kepa keptuvėje

jam skanu
tai gal sumuštinis batonas+sūris+žolelės tiktų keptas orkaitėj?
jei kartkartėm suvalgai, tai nieko blogo. Bet kai kasdien soja ir po kelis kartus, tai...
siūlau pabandyti tokią dzūkišką kiaušinienę: įmušti į keptuvę norimą kiekį kiaušinių, pabarstyti druska, pipirais. Jiems baigiant kepti įdėti į keptuvę paprasto varškės sūrio (tinka ir su kmynais) riekelių. Paprastai vienam kiaušiniui dedu vieną riekelę. Ir gražiai apkepti iš abiejų pusių. Sūris pirmiausiai išsilydo, paskui apskrunda, skonis - fantastiškas

MB, kol nepamatė, ką šalia kiaušinių į keptuvę kloju, manė, kad ten kiaušinienė su lydytu sūriu
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 29, 10:35)
Kai kurių natūralių saldiklių glikeminė rodyklė: Kuo mažesnis indeksas, tuo lėčiau cukrus iš maisto patenka į kraują - manoma, kad tai saldiklio privalumas, nes valgant maistą su aukštu glikeminiu indeksu, kraujyje pakyla gliukozės kiekis, o jam sumažinti išsiskiria insulinas, su kuriuo sulėtėja medžiagų apykaita ir kalorijų deginimas.
Apie ruda cukru tai man sakes- as ji pamatau, is kart " Mojito" kokteilio uzsimanau
sakyčiau, kad tu keisk kavas ir arbatas į Mojito ir pasibaigs tavo vargai
Diva:), mačiau pati tyrimų lenteles, kad iš tų pačių kviečių iškepta duona staigiau ir labiau pakelia gliukozės kiekį kraujyje, negu tos pačios žaliavos makaronai. tai jei pradėti gilintis, tai ir tarp sveikų produktų yra sveikų ir dar sveikesnių