Įkraunama...
Įkraunama...

Venų varikozė

QUOTE(Linuska mama @ 2010 05 04, 22:31)
<...man nesinorejo epiduros i nugara, pjuvio kirksnyje ir biuletenio menesiui laiko. Taip pat paskaiciavau, kad kol nedirbsiu ta menesi maziau gausiu pajamu ir blogiau jausiuosi, zodziu menesio pabaigoje rezultatas bus tas pats, ar mokant didesne suma is karto ir anksciau griztant i darba bei geriau jauciantis ar mokant maziau, bet blogiau jaustis ir ilgiau neiti i darba, tuo paciu gauti mazesnes pajamas is sodros...>

Dėl epidūros - aš operacijos metu nieko nejutau (deja teta teigė, kad jai skaudėjo ir buvo labai nemalonu darant operaciją lazeriu). Pjūviukas kirkšnyje - 1 cm. dydžio sugijo pirmiausia ir neliko nė žymės... Į darbą laisvai jau galėjau grįžti ir po savaitės, bet aš pati dar norėjau tęsti nedarbingumą (pasidariau apmokamas atostogas) biggrin.gif . Operacijos kaina irgi turėjo įtakos. Taip, kad manau, jog nieko aš čia nenukentėjau, o pinigų sutaupiau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi prie jūsų 4u.gif

Šiandien užsiregistravau operacijai Širdies Chirurgijos Klinikoje. Man paskyrė chirurginį operavimo būdą, nes ištyrus paaiškėjo, kad per didelis yra venos skersmuo kirkšnyje ir per arti odos, todėl lazeriu netinka, nes gresia nudegimai ir trombai. Tai vat, labai tikėjausi lazeriu, nes man yra aktualu pooperacinis lakotarpis trumpas. Auginu 8mėn dukrytę, o po operacijos pernakt laikys ir dar porą savaičių reiks bintuotis.
Norėčiau pasiteirauti išsioperavusių chirurgiškai, kaip savijauta tos kojos? Ar sunku ten apsibintavus vaikščiot, ar skauda?
Atsakyti
sveikutes, noriu ir aš pasidalinti savo patirtimi ir paprašyti patarimo 4u.gif

prieš pora sav operavausi lazeriu vieną koją Kaune, ortopedijos technikoje pas Veličką. Viskas puiku, koja gyja, suskaičiavau 14 skylučių smile.gif Apie pojūčius operacijos metu - buvau nuteikta (palatos kaimynės), kad visai nieko nejausiu, tik mažučius dūrius, geriau negerti raminamųjų - galėsiu pati namo parvairuoti. Bet operacijos metu neišlaikiau, tikrai nebuvo ten smagu ir skausmo jaučiau, bet viskas praėjo, užsimirš, svarbiausia dabar koja vis geltonėja , bet gražėja biggrin.gif

tai va - uz savaitės kitos kojos operacija, jau gyd apžiūrėjo ir pasakė, kad tik chirurginiu būdu, nes vena ties kirkšnimi per daug išsiplėtusi kad eitų lazeris. Dabar didžiausia problema dabar - kokią nejautrą pasirinkti. gyd siūlo vietinę (kaip ir lazeriu - dūriai į koją) ir bendrą, žodžiu turiu pati nuspręsti. pasiskaičius matau, kad visos chirurginiu būdu operavusios turėjot dalinę arba bendrą nejautra. Tai matyt su vietine aš "neprasisuksiu", taip nenoriu jokio dūrio i nugara ir pan. Noriu tą pačią dieną namo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poshkyte @ 2010 05 06, 15:51)
sveikutes, noriu ir aš pasidalinti savo patirtimi ir paprašyti patarimo  4u.gif

prieš pora sav operavausi lazeriu vieną koją Kaune, ortopedijos technikoje pas Veličką. Viskas puiku, koja gyja, suskaičiavau 14 skylučių  smile.gif  Apie pojūčius operacijos metu - buvau nuteikta (palatos kaimynės), kad visai nieko nejausiu, tik mažučius dūrius, geriau negerti raminamųjų - galėsiu pati namo parvairuoti. Bet operacijos metu neišlaikiau, tikrai nebuvo ten smagu ir skausmo jaučiau, bet viskas praėjo, užsimirš, svarbiausia dabar koja vis geltonėja , bet gražėja  biggrin.gif

tai va - uz savaitės kitos kojos operacija, jau gyd apžiūrėjo ir pasakė, kad tik chirurginiu būdu, nes vena ties kirkšnimi per daug išsiplėtusi kad eitų lazeris. Dabar didžiausia problema dabar - kokią nejautrą pasirinkti. gyd siūlo vietinę (kaip ir lazeriu - dūriai į koją) ir bendrą, žodžiu turiu pati nuspręsti. pasiskaičius matau, kad visos chirurginiu būdu operavusios turėjot dalinę arba bendrą nejautra. Tai matyt su vietine aš  "neprasisuksiu", taip nenoriu jokio dūrio i nugara ir pan. Noriu tą pačią dieną namo  4u.gif

Manau, kad neišsisuksit biggrin.gif
Tada imkit bendrą narkozę, greičiau atsipeikėsit, bet vistiek manau namo iškart nepaleis, nes po chirurginės labiau skauda nei po lazerio, reik pagulėt 12val, negalima vaikščiot
Atsakyti
pakalbėjau su gyd ir jau nuspręsta - imsiu vietinę, pjūvis mažytis bus tik kirkšnyje, kitur sakė kaip ir per lazerinę operacija, kojinės naujos nereiks, tiks anos kojos (kaip tik mėnesis praejęs), pačiai tik vaistus i pilva teks pirkti ir, aišku, gyd susimokėti, tik va klausimas - kiek unsure.gif
Atsakyti
linijinis šviesolaidis saugiai uždaro veną iki 1,5 cm diametro, žiedinis iki 2,5 cm diametro. Širdies chirurgijos klinikoje linijinis šviesolaidis. kokio diametro vena pas Jus? Gal vis del to galima ir lazerinę operaciją padaryt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gravis: 06 gegužės 2010 - 21:14
Artėja vasara, metai jau po lazerinės venų operacijos, įdomu štai kas: ar šią vasarą reikės, tą kadaise operuotą koją, dar pačiu stipriausiu apsauginiu kremu nuo saulės tepliotis?
Atsakyti
QUOTE(Gosh @ 2010 05 06, 21:27)
Artėja vasara, metai jau po lazerinės venų operacijos, įdomu štai kas: ar šią vasarą reikės, tą kadaise operuotą koją, dar pačiu stipriausiu apsauginiu kremu nuo saulės tepliotis?

ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gravis @ 2010 05 06, 22:11)
linijinis šviesolaidis saugiai uždaro veną iki 1,5 cm diametro, žiedinis iki 2,5 cm diametro. Širdies chirurgijos klinikoje linijinis šviesolaidis. kokio diametro vena pas Jus? Gal vis del to galima ir lazerinę operaciją padaryt...

Pas mane 1.7
Atsakyti
QUOTE(Gravis @ 2010 05 06, 21:11)

bijau suklysti, berods beveik 3cm - cia toks išsiplėtimis ties kirkšnimi, kur lazeris pradeda eiti (jeigu teisingai supratau). ir jis iškart tas išsiplėtimas. o kairės kojos irgi nemazas buvo, bet uz 2cm nuo venos pradzios 4u.gif , todel tiko lazeris.
Atsakyti
saunuole Poshkyte, kad pasiryzai ir nebijai skausmo! As irgi operavausi ten pat ir negeriau raminamuju, nes buvau su masina. Na taip pat jutau siek tiek skausma, beje tuo paciu metu man buvo daroma operacija ir lazeriu (auksciau kelio) ir chirurginiu budu (zemiau kelio). Bet kaip supratau is gydytojo, kad skausmas juntamas ir yra butent tada, kai suleidziami nuskausminami, nuo adatos duriu ;-)
Manau ir as, jei reiktu operuoti antra koja, pasirinkciau vietine, nes taip pat esu pries visas epiduras ir narkozes schmoll.gif Linkiu dideles sekmes ir lauksim atsiliepimu kaip pavyko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(slyfka @ 2010 05 07, 10:03)
Pas mane 1.7

tada jokių problemų lazerinei operacijai. Tik reik klinika pasirinkt su ziediniu sviesolaidziu.
Atsakyti