Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams - 6dalis

QUOTE(ZiGi @ 2010 03 07, 12:46)
Nu kad netraukti is vis tai dar blogiau negu su rankom
Taigi kiek budavo kad su krutine po to problemu, likes pienas ten gi ne kaip saldytuve  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

likęs pienas krūtinėje negenda, jei maitini krūtimi ir jei vaikelis visko nesuvalgė, likusio pieno nereikia nusitraukti Pieno pasigamina tiek, kiek suvalgo vaikelis. Jei mažiukas suvalgė visą krūtyje buvusį pieną, į smegenis siunčiami signalai, kad krūtis tuščia ir kitą kartą tiek kiek buvo pieno neužteks, taigi kitą kartą jo pasigamins daugiau. Jei vaikelis nesuvalgo viso esamo krūtyje pieno, jo daugiau ir nesigamins. Tai kas bus jei likusį pieną nutraukti? Nutraukus likusį pieną kitą kartą jo pasigamins daugiau, kadangi "smegenis galvos", kad viską suvalgė vaikelis. Taigi iš esmės nereikia nusitraukti likusio pieno (nebent norit, kad jo būtų daugiau).

Seniau mūsų mamoms buvo liepiama po maitinimo nusitraukt pieną, bet dabar tyrimais įrodyta, kad po maitinimo nusitraukt nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2010 03 07, 13:15)
likęs pienas krūtinėje negenda, jei maitini krūtimi ir jei vaikelis visko nesuvalgė, likusio pieno nereikia nusitraukti Pieno pasigamina tiek, kiek suvalgo vaikelis. Jei mažiukas suvalgė visą krūtyje buvusį pieną, į smegenis siunčiami signalai, kad krūtis tuščia ir kitą kartą tiek kiek buvo pieno neužteks, taigi kitą kartą jo pasigamins daugiau. Jei vaikelis nesuvalgo viso esamo krūtyje pieno, jo daugiau ir nesigamins. Tai kas bus jei likusį pieną nutraukti? Nutraukus likusį pieną kitą kartą jo pasigamins daugiau, kadangi "smegenis galvos", kad viską suvalgė vaikelis. Taigi iš esmės nereikia nusitraukti likusio pieno (nebent norit, kad jo būtų daugiau).

Seniau mūsų mamoms buvo liepiama po maitinimo nusitraukt pieną, bet dabar tyrimais įrodyta, kad po maitinimo nusitraukt nereikia.

\\

Na matyt kiek zmoniu tiek ir nuomoniu mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ZiGi @ 2010 03 07, 13:22)
\\

Na matyt kiek zmoniu tiek ir nuomoniu  mirksiukas.gif  biggrin.gif

patarčiau pasidomėti šiuo klausimu plačiau mirksiukas.gif aišku, jei tai tau aktualu 4u.gif

http://www.vsv.lt/gy...eikas/2476.html

http://www.sveikata....utimi-taisykles
http://www.mamyciukl...ieka-pamaitinus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emerencija: 07 kovo 2010 - 13:37
QUOTE(Emerencija @ 2010 03 07, 13:31)

Ne as gi nesiginciju 4u.gif
bet man sake kad nebutu uzdegimo nusitraukineti
Be to kalbu apie piena aplamai smile.gif ne butent apie likusi
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 02 01, 20:22)
vat kazkaip ir as galvoju del to paveldimumo g.gif kazin ar daznas atvejis buna,kad jei vienas vaikutis turi sirdeles bedu,tai ir kitas gimes taip pat tures g.gif

Mano toks skaudus atvejis. Pirmam sunui isoperuota PPD, o antras, vos keliu paru naujagimis yra reanimacijoje irgi del sirdies ydos. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 03 01, 21:01)
Na as nezinau tiksliai ar tai Irutukes vaikiukas,tiesiog laikas sutampa, zinau kad su labai reta ir sunkia sirdies yda tas kudikelis yra, cia puse dienos stovejo reanimobils paruostas. Lebetkeviciu iskviete, bet ar jis operavo, nezinau. Viso siandien 2 naujagimiai reanimacijoj guli. verysad.gif  verysad.gif

Sveikos!!!
Negaliu patiketi, kad cia minimas mano kudikelis... Skaitinejau ir stai...
Tas naujagimis su labai reta ir sunkia sirdies yda yra mano sunus.
Skausmas drasko tiesiog pusiau. Kai atveze, tai taip mano maziukas ir yra labai sunkios bukles sad.gif Operuoti net negali...
Kiekviena diena tiesiog amzinybe... laukimas...
Skaudziausia, kad ir pirmas sunus gime su PPD. Tai kad ir antrajam sunui yra sirdies yda buvo didziausias sokas.
cry.gif cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivuzele: 07 kovo 2010 - 16:04
QUOTE(Daivuzele @ 2010 03 07, 16:03)
Sveikos!!!
Skausmas drasko tiesiog pusiau. Kai atveze, tai taip mano maziukas ir yra labai sunkios bukles sad.gif Operuoti net negali...
Skaudziausia, kad ir pirmas sunus gime su PPD. Tai kad ir antrajam sunui yra sirdies yda buvo didziausias sokas. 
cry.gif  cry.gif

Laikykis console.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivuzele @ 2010 03 07, 17:03)
Sveikos!!!
cry.gif  cry.gif

stiprybes tau mamyt,o vaikuciui sveikatytes. neprarask ti8kejimo,viskas turi buti gerai
Atsakyti
Stengiuosi is paskutiniuju tiketi..

Atsakyti
Daivuzele
stiprybės tau, laikykis, svarbiausia neprarask tikėjimo ir vilties, kad tavo sūnelis pasveiks ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz palaikyma!!!
Rytoj vesiu jau savo pienuka, tikiuosi, kad neatmes kaip viso kito... o siandien labai mazai, bet jau suvirskino misinuko, nes visas sias dienas net gliukozes nevirskino skrandukas verysad.gif
Rytoj mano dziaugsmui jau savaite... o as net ant ranku jo nelaikiau cry.gif
Na bet tikiuosi, kad teks ne tik ant ranku palaikyti...
Atsakyti
QUOTE(Daivuzele @ 2010 03 07, 18:16)
Stengiuosi is paskutiniuju tiketi..

Laikykis, zinau kaip sunku. Pas mania panasi situacija buvo, irgi negalejo iskart oeruit. Labai sunki bukle buvo verysad.gif . Irgi galvojau kad isprotesiu, ir visos dienos venuodos. Bet nieko ateis ta diena, ir viskas pasikeis i gera puse 4u.gif . Svarbiausia neprarask vilties wub.gif . Stipribes tau ir tavo seimai.
Atsakyti