Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-5

QUOTE(KibirVibir @ 2010 02 22, 09:38)
Sveikos, planuoju kepti vyniotini, biskvite tik kiausiniai, cukrus ir miltai + krakmolas, riebalu jokiu. Neparasyta, kad kepimo popieriu reiktu istepti margarinu ar aliejumi, tai kazin neprilips biskvitas neatgrandomai?  g.gif

Prie kepimo poieriaus neturetu prilipti.
Atsakyti
Visada kepu ant kepimo popieriaus ir niekada niekas neprilimpa.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 22, 13:11)
Prie kepimo poieriaus neturetu prilipti.



QUOTE(mamkaa @ 2010 02 22, 14:49)
Visada kepu ant kepimo popieriaus ir niekada niekas neprilimpa.


dekoju 4u.gif kazkaip baisu, kad pirmo vyniotinio pirmas biskvitas nepavyks, todel ir tariuosi biggrin.gif
Atsakyti
Mamytes, o kokia sluoksniuota tesla jus perkat? ir kur? Minejot kad ji nesaldyta...
Atsakyti
Sveikos mielos tortų kepėjos 4u.gif 4u.gif

Jau kreipiausi į kelias per AŽ, bet deja, jos ne vilnietės...

Norėčiau sūnelio 2-ajam gimtadieniui tortuko, noriu užsakyti taip sakant namūdinį, ne parduotuvinį, tai pagalvojau, tikrai ką nors čia rasiu.

Gal kas galėtų ir norėtų iškepti mums gimtadieniui tortuką. Šiaip nežinau kokį tiksliai, kokį nors įdomesnį ir skanų smile.gif O papuošimai ir pan. tai labai būtų gerai kažkas Teletabių tema, nes labai ant bangos jie pas mus biggrin.gif

Dėl kainos susitartume.

Labai tikiuosi kas nors atsilieps 4u.gif 4u.gif
Rašykite čia arba į el.paštą dėl visa ko: sssssss.supermama@gmail.com


Iš anksto dėkojam 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
help.gif turiu klausimą dėl paplotėlių tortui - galima juos iškepti prieš 5 dienas ir laikyti? Ar užšaldyti? g.gif Patarkite kaip galima būtų padaryti, nes man nebus laiko išsikept prieš pat sutepant.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lialytia @ 2010 02 23, 07:19)
help.gif turiu klausimą dėl paplotėlių tortui - galima juos iškepti prieš 5 dienas ir laikyti? Ar užšaldyti? g.gif  Patarkite kaip galima būtų padaryti, nes man nebus laiko išsikept prieš pat sutepant.... ax.gif

Meduti as kepu is vis anksti, savaite pries ir daugiau, sako galima ir men pries issikepti, o biskvitus kelias diena spries ir nieko jiems nepasidaro, nesaldau. Tik kai pastovi labai gerai ir graziai susipjausto.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 23, 09:22)
Meduti as kepu is vis anksti, savaite pries ir daugiau, sako galima ir men pries issikepti, o biskvitus kelias diena spries ir nieko jiems nepasidaro, nesaldau. Tik kai pastovi labai gerai ir graziai susipjausto.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristen @ 2010 02 17, 18:10)
Laba, bandziau savaitgali kepti vyniotini. Dabar ateinu klausimais  smile.gif . Biskvita kepiau is 4 kiausiniu, 4 saukstu miltu (su dideliais kaupais) ir 4 saukstu cukraus. Mase gavosi kietoka (tikejausi skystos), bet pabijojau daugiau maisyti isplaktus baltymus su miltu, kiausiniu ir cukraus mase. Skardoje sunkiai sekesi islyginti tesla, bet iskepe gerai biggrin.gif . Tik vyniojant kazkaip norejo luzinet, tai sulaisciau konservuotu persiku sirupu.
Pertepima dariau is 200g pakelio Ventos sviesto ir puses indelio kondensuoto pieno (varske mama "nudziove" is po nosies  smile.gif ) ir pripjausciau konservuotu persiku. Per nakti palaikiau saldytuve. Vyniotinis gavosi skanus, tik kremas kazkoks kietas, nuo biskvito skyresi  blink.gif .
Tai ka padariau negerai su biskvitu? Ir ar jums tas kremas toks kietas gaunasi? Gal svietas per riebus buvo (75%)  g.gif



kartojuos blush2.gif blush2.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Merginos , gal bandėt šitą napoleoną , berods jis pagal sonatiną

Tortas „Napoleonas“

Tešlai:

75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų

Kremui:

350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės

Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.

Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

klaustukas man tai kiek tų miltų dėt g.gif , skirtumas tai didelis tarp 3 ir 4 puodelių , kiek bandžiau receptukų tortų visi gavos o va mėnulis irgi rods sonatinos tai tikrai neišėjo schmoll.gif
dėkui 4u.gif
Atsakyti
atsakykit, prašau. Jeigu medutį reiks valgyt šeštadienį, tai ar galima jį sutept trečiadienį vakare? Ar "neprarugs"?

Prisižadėjau iškept vakarėliui, o dabar jo viena organizatorių sako, kad nevalgys, nes bus prarūgęs ir jei visi pratrys, tai kalta būsiu aš.

Tikrai maniau, kad neperanksti, bet dabar jau nežinau... doh.gif

oi, tikriausiai reiktų tiesiai į "medučio" temą keliaut... bet kad jau parašiau, tai paliksiu ir čia... blush2.gif gal greitesnis atsakymas bus... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EcceHomo: 23 vasario 2010 - 22:36
QUOTE(EcceHomo @ 2010 02 23, 22:35)
atsakykit, prašau. Jeigu medutį reiks valgyt šeštadienį, tai ar galima jį sutept trečiadienį vakare? Ar "neprarugs"?

Prisižadėjau iškept vakarėliui, o dabar jo viena organizatorių sako, kad nevalgys, nes bus prarūgęs ir jei visi pratrys, tai kalta būsiu aš.

Tikrai maniau, kad neperanksti, bet dabar jau nežinau...  doh.gif

oi, tikriausiai reiktų tiesiai į "medučio" temą keliaut... bet kad jau parašiau, tai paliksiu ir čia...  blush2.gif gal greitesnis atsakymas bus...  blush2.gif

medutis bus brandus ir skanus. man pats skaniausias būna trečą dieną nuo sutepimo. mirksiukas.gif laikyk vėsiai, ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(kristen @ 2010 02 23, 17:28)
kartojuos  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  ax.gif

g.gif o sviestas ir kond. pienas buvo tos pačios temperatūros?
vyniotiniui naudoju torto "Rafaelo svajonė" pertepimą (sviestas, kond.pienas ir grietinėlė), tai nesiskiria.
kepk kitokį biskvitą (su vandeniu), bus minkštas. mirksiukas.gif
Atsakyti