QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 10, 17:53)
ale kaip idomiai kad jau uzsuktus stiklainius kaitina 45 min
jau noriu pomidoru
QUOTE(Casual @ 2010 02 10, 19:14)
ale kaip idomiai kad jau uzsuktus stiklainius kaitina 45 min
as ka bevakuociau tai tik atkaitintus jau uzsukineju pilnai
as irgi jei kaitinu puode
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 16:46)
as tai pomidorus savose sultyse dariau pagal Perlen receptuka, greitai ir kaitint nereikia, tai man tinginei pats tas
Kas valge visiem skanu buvo 
o koks tas receptas?
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 10, 23:12)
ir man butu neblogai suznoti perlen receptuka,gal galetumete pasakyti receptuka?
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 10, 22:12)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 22:19)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
Taip paprasta, kad gal net aš sugebėčiau
QUOTE(saintlina @ 2010 02 10, 21:14)
as irgi jei kaitinu puode
Bet jei dedu stiklainius i autoklava - uzsuku pilnai. Tiesa, pomidoru autoklave nebandziau dar konservuot. Tik mesa ir burokelius.
Saintlina, kaip autoklave marinuoji burokėlius
Atsiprašau, kad ne į temą
QUOTE(Asese @ 2010 02 11, 08:11)
Saintlina, kaip autoklave marinuoji burokėlius
?
Atsiprašau, kad ne į temą
, bet man labai aktualu....
Atsiprašau, kad ne į temą
et.. bandžiau kelis kartus, kol gavosi tinkamai
Vyras sako, kitais metais reiks autoklavu ir agurkus su pomidorais konservuot. Bet čia tiek bandymų turėtų būt, kad atitaikyt temperatūrą..
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 23:19)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
o ar nereikia su visais slovikais pomidoru pavirinti vandenije?
QUOTE(skorpe555 @ 2010 02 11, 10:45)
tai jau puode pomidoriukai pasikaitina,nebereikia su slovikiukais pasterizuoti
QUOTE(skorpe555 @ 2010 02 11, 10:45)
visas dziaugsmas tame ir yra, kad nereikia





