QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 10, 17:53)
ale kaip idomiai kad jau uzsuktus stiklainius kaitina 45 min

jau noriu pomidoru

QUOTE(Casual @ 2010 02 10, 19:14)
ale kaip idomiai kad jau uzsuktus stiklainius kaitina 45 min
as ka bevakuociau tai tik atkaitintus jau uzsukineju pilnai

as irgi jei kaitinu puode

QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 16:46)
as tai pomidorus savose sultyse dariau pagal Perlen receptuka, greitai ir kaitint nereikia, tai man tinginei pats tas
Kas valge visiem skanu buvo 

o koks tas receptas?

QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 10, 23:12)
ir man butu neblogai suznoti perlen receptuka,gal galetumete pasakyti receptuka?

QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 10, 22:12)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 22:19)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
Taip paprasta, kad gal net aš sugebėčiau

QUOTE(saintlina @ 2010 02 10, 21:14)
as irgi jei kaitinu puode
Bet jei dedu stiklainius i autoklava - uzsuku pilnai. Tiesa, pomidoru autoklave nebandziau dar konservuot. Tik mesa ir burokelius.

Saintlina, kaip autoklave marinuoji burokėlius

Atsiprašau, kad ne į temą

QUOTE(Asese @ 2010 02 11, 08:11)
Saintlina, kaip autoklave marinuoji burokėlius
?
, bet man labai aktualu....

et.. bandžiau kelis kartus, kol gavosi tinkamai

Vyras sako, kitais metais reiks autoklavu ir agurkus su pomidorais konservuot. Bet čia tiek bandymų turėtų būt, kad atitaikyt temperatūrą..
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 23:19)
o ar nereikia su visais slovikais pomidoru pavirinti vandenije?

QUOTE(skorpe555 @ 2010 02 11, 10:45)
tai jau puode pomidoriukai pasikaitina,nebereikia su slovikiukais pasterizuoti

QUOTE(skorpe555 @ 2010 02 11, 10:45)
visas dziaugsmas tame ir yra, kad nereikia