Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Skruzdelyte2, kaip tau baigesi? Musu situacija panasi, tik kad as Priscos nesidariau.
[/quote]

Sveikute, na as dar nezinioje, bet po vizito pas genetke, ramesne...turbut darysiusos vandenu tyrimus, as tau placiau atrasiau i tavo istorija skiltyje" Kakliuko rauksles matavimas"...
Atsakyti
QUOTE(akvavute @ 2010 04 19, 20:44)
jei kas parekomenduos Siauliuose gera privatu ginekologa, tik taip ir padarysiu. doh.gif

O del Prisco tyrimo ginekologes zodziai buvo tokie: ateikit po 3 savaiciu, dar karta labai tiksliai ismatuosim echoskopija ir tada bus galima Prisc tyrimui krauja paimt (bet kad nemokamai, ne velnio!). schmoll.gif

aciu visoms uz palaikyma!!

darykit dabar PRISCA I ir raukšlę tegul normaliai pamatuoja, po 3 sav. jau laikas bus daryti vandenų tyrimus (jei prireiks).
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 04 16, 13:40)
ash asmenishkai labai nustebinta, kad kazhkur PRISCA yra rutinine procedura g.gif
juolab zinant jos 'patikimuma'. 12 sav kaklelio raukshles tyrimas- taip. Prisca ar pan po 35 metu,- taip.

O LT- katalikishkas krashtas....nieko nuostabaus del pozhiurio i abortus.
Nesvarbu, kad sergantis DS ar neigalusis vezhimelyj yra visishkai 'nurashytas' ir uzhdarytas namuose....  liudna, bet tokia realybe LT...
Kai kasdien matai rubininke dirbanchia , kaip saulute besishypsanchia DS serganchia mergina, nebeatrodo taip baisu tas DS...nes zhinai, kad ir jos tevams mirus,- ji gyvens, sugebes save ishlaikyt ir gaus kvalifikuota pagalba buityje/ kasdienio gyvenimo biurokratijoj. Ir dar daugybe metu praskaidrins nuotaika kitiems, shokio zhingsneliu nustraksedama atnesht tavo palto.... priversdama pagalvot,- kad  galbut gyvenime nereikia taip labai daug, kad butum laimingas? unsure.gif
Ish dalies ir del to nesidariau vaisiaus vandenu tyrimo... nes yra ne tik medicinos pazhanga, bet ir humanizmo, neigaliuju integracijos...
Be to, kiekvienas zmogus kitoks,- kai kurie tiki, jog viskas nulemta ish aukschiau ir tai, ka duoda likimas (ar dievas) yra reikalinga ishgyventi musu sieloms...
nera ko pykti ant tu, kurie laukia savo stebuklo, koks jis bebutu mirksiukas.gif

jetau... net susigraudinau kaip graziai parasei 4u.gif
bet as palaikau abi puses - zmogus pats nuri apsispresti ir pasirinkti. Juk cia daug kas itakoja - tikejimas, zmogaus vidine stiprybe ir pan. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 16, 14:47)
Tikrai neisivaizduoja.Net kai pasispasakojau geriausiai (negimdziusiai ir nebuvusiai nesciai) draugei, kad praradau dukryte. Tai ji mane pradejo ramniti, kad "stai ana persileido, tai irgi nesigavo..."  Nutylejau, nes tai ka as patyriau, tai toli grazu nepersileidimas,kai viena minute nelauktai viskas nutruksta, net ne abortas, kai atsisakai nestumo, nes nenori vaiko. Tai Ka teko patikrti man, tai yra siaubinga varginanti kancia sielai, nes nestumas buvo planuotas ir lauktas, ruosem ir vyresneli kad tures sese ar broli, kad pilvuke leliukas, ir kad dabar mamytes pilvuka reikia saugoti, , todel skaudejo dvigubai. Skaudejo ilgai. Iki dabar dar vaikas ryte sokes pas mus i lova ir uzgaves mane, klausia "Ar pilve yra leliukas?"  verysad.gif
Rasau visa tai tam, nors kai rasau kaskart apsiasaroju, kad nestukes, zinotu kur kisa nosi.Tyrimus pasidaryti lengva, bet kas poto???
... ir dar... kas liecia geriausia (jau suabejojau tuo) drauge, kai pasakiau kad mano vaikui buvo DS. Tai ji sugebejo tik susiraukti ir pasakyti "Brrrrrrr" .

Todel po sito atvejo, nusprendziau niekam nieko daugiau nepasakoti real. Tik forume.

verysad.gif jetau, merginos, as taip visa ryta verksiu ....

Papildyta:
QUOTE(aggneelle @ 2010 04 16, 15:52)
Neliūdėk ir eik į priekį, juk žinome kad niekas gyvenime nevyksta be reikalo. Tavo patirtis žiauri, su jokiu persileidimu nepalyginsi, esu jį patyrusi ir pagalvoju laukiu pirmagimio, pilvas jau pūpso kaip turi būti ir jei vandenų tyrimai bus blogi krisiu  į žiaurią depresiją, bet toks mano pasirinkimas. O jei kalbant apie neįgaliųjų integraciją ir pavyzdžius kaip su DS žmogus dirba, tai čia retenybė. Jei domėjotės DS turintis žmogus protiškai pasiekia daugiausia 14 metų vaiko amžių, tai čia jau lengva forma, nes dažniausiai prie DS prisideda dar daugybė kitų sutrikimų, kalbos neišsivystymas ir t.t. Mano nuomonė tokia, jei yra galimybė išsitirti ir užbėgti bėdai už akių, kad ir kaip skaudu bebūtų, džiaukimės kad jau gyvenam XXI a. ir galim rinktis. Neliūdėk juk žinai kad dar sulauksi sveiko leliuko  4u.gif

nebutinai... sulau pasiziureti ispanu filma "As taip pat" - apie pirmaji DS vyruka, kuris baige universiteta...
Atsakyti
Sveikos norėjau paklausti ar čia yra baisu amžiaus rizika 1:537, o kraujo 1:242
pasiūlė darytis vandenų tyrimo, nes krasovskaja sakė, kad tikėjosi geresnių labai bijau, ar čia tikrai baisingi skaičiai. gal kam ir panašūs buvo.Ačiū labai už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 20, 11:27)
Sveikos norėjau paklausti ar čia yra baisu amžiaus rizika 1:537, o kraujo 1:242
pasiūlė darytis vandenų tyrimo, nes krasovskaja sakė, kad tikėjosi geresnių  labai bijau, ar čia tikrai baisingi skaičiai. gal kam ir panašūs buvo.Ačiū labai už atsakymus.

tai ką kalbėt kai mano 1:51??? tikrai nėra labai baisu pas jus.... bet jei siūlo darytis, tai darykit.. nes turbūt priešingu atveju visą likusį laiką prasinervuosit..
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 20, 13:55)
tai ką kalbėt kai mano 1:51??? tikrai nėra labai baisu pas jus.... bet jei siūlo darytis, tai darykit.. nes turbūt priešingu atveju visą likusį laiką prasinervuosit..

Ačiū už palaikymą. O jūs kada darysitės vandenų tyrimą? aš balandžio 26, man bus jau 18 sav. tikiuosi atsakymai bus tą pačią savaitę.
Atsakyti
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 20, 12:17)
Ačiū už palaikymą. O jūs kada darysitės vandenų tyrimą? aš balandžio 26, man bus jau 18 sav. tikiuosi atsakymai bus tą pačią savaitę.

man darys gegužės 10 d., bus 16 ir 5 d.
sako jei padaro pirmadieni, tai iki penktadienio rezultatai tikrai būna. Turbūt santariškėse darot?
labai nepergyvenkit, tikrai bus viskas gerai... nors pasakyti, kad nepergyventi lengviau nei viso to laukti... smile.gif man dar tris savaites reiks kankintis..
Atsakyti
Sveikos merginos, prašau pakomentuoti situaciją. pasidariau prisca rizika didžiulė DS 1:90, kaklo raukšlė 1,7 mm (kaip supratau norma), Kariotipas vyro ir mano geras, šiandien gavau atsakymus. Kitą antradienį važiuoju į KMUK darytis vandenų tyrimo, kiek jūsų manymu šansų kad bus gerai? Ir kiek laiko reikia KMUK laukti vandenų tyrimo atsakymo?
Atsakyti
QUOTE(aggneelle @ 2010 04 20, 14:54)
Sveikos merginos, prašau pakomentuoti situaciją. pasidariau prisca rizika didžiulė DS 1:90, kaklo raukšlė 1,7 mm (kaip supratau norma), Kariotipas vyro ir mano geras, šiandien gavau atsakymus. Kitą antradienį važiuoju į KMUK darytis vandenų tyrimo, kiek jūsų manymu šansų kad bus gerai? Ir kiek laiko reikia KMUK laukti vandenų tyrimo atsakymo?

o kariotipą kaip jums tyrė?
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 20, 16:06)
o kariotipą kaip jums tyrė?

Darė abiejų kraujo tyrimus, tik KMUK ilgai atsakymų laukt reikėjo, mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(aggneelle @ 2010 04 20, 15:54)
Ir kiek laiko reikia KMUK laukti vandenų tyrimo atsakymo?

KMUK ilgiau reikia laukti atsakymo nei Santariskese. Nuo 1 iki 1.5 sav. Ir pasiteiraukit, berods KMUK tyria tik 3 choromosomas, o ne visa kariotipa.
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 20, 18:46)
KMUK ilgiau reikia laukti atsakymo nei Santariskese. Nuo 1 iki 1.5 sav. Ir pasiteiraukit, berods KMUK tyria tik 3 choromosomas, o ne visa kariotipa.

ačiū už info, kai nuvažiuosiu reikės paklaust. g.gif
Atsakyti