Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

koks adresas? lotuliukas.gif Ir kur tokį gudrų įrankį pjaustymui parduoda?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 23, 20:32)
bigsmile.gif kaip skaniai atrodo...  thumbup.gif niam niam...  biggrin.gif

biggrin.gif

QUOTE(Satura @ 2010 04 23, 21:19)
koks adresas?  lotuliukas.gif  Ir kur tokį gudrų įrankį pjaustymui parduoda?

lotuliukas.gif Oj, toli jums tektų važiuoti. Manau, kad tokį įrankį galima nusipirkti kokioje paprastoje parduotuvėlėje, kur prekiauja visokiais virtuvės rakandais.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 23, 14:23)
prisiminiau dar sovietiniais laikais būdavo bulvių traškučiai dėžutėse - pailgos juostelės formos. Ir kokie skanūs - jausdavosi tas bulvės skonis  rolleyes.gif Paskaičiau vakar apie šituos, taip anų sovietinių užsimaniau iš vaikystės  cool.gif , nors šiaip dabartinių laikų traškučių nevalgau

wub.gif aš irgi atsimenu šituos, su tokia meile, tokiu skoniu,, mmm, tooks vaikystės skonis, atsiminimas,, jau radusi kaip griebčiau biggrin.gif superiniai, bet daugiau tokių ir nebebus manau schmoll.gif nu nebent kas nors gal iš nostalgijos atgamintų tokius, neaišku dar ir kaip juos padarydavo tokius ilgus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 04 23, 20:28)
wub.gif aš irgi atsimenu šituos, su tokia meile, tokiu skoniu,, mmm, tooks vaikystės skonis, atsiminimas,, jau radusi kaip griebčiau biggrin.gif superiniai, bet daugiau tokių ir nebebus manau schmoll.gif nu nebent kas nors gal iš nostalgijos atgamintų tokius, neaišku dar ir kaip juos padarydavo tokius ilgus g.gif

Tokiu ilgu/ploksciu esu Norfoj pirkus, ale apie sudeti tikrai nieko negaliu pasakyt (jauciu nieko gero), bet kai pamaciau, tai irgi prisiminiau vaikyste
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 23, 23:28)
Tokiu ilgu/ploksciu esu Norfoj pirkus, ale apie sudeti tikrai nieko negaliu pasakyt (jauciu nieko gero), bet kai pamaciau, tai irgi prisiminiau vaikyste

blush2.gif ir aš pirkau...tik nepamenu dėl E621 -žiūrėjau, bet neužsifiksavo biggrin.gif 4u.gif skanuuu...bet labai labai retai užsimanau tokio maisto 4u.gif
Atsakyti
O ka manot apie saldytas darzoves? Kai ziemos sezonu neber svieziu darzoviu, tada pereinu prie saldytu, nes darzoviu vistiek valgyt reikia. g.gif
Aisku, cia jau ne ekologiskos, bet iki siol nusiperku, ypac pravercia jei skubiai pasigaminti kazka reikia. Kaip laukiu vasaros ir svieziu pomidoru bei agurku!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 23, 22:28)

bigsmile.gif oii eisu į Norfą ieškot jų 4u.gif dėl sudėties visko gali būt, bet šitoj vietoj negaliu nesugriešint schmoll.gif

QUOTE(Favorites @ 2010 04 23, 23:04)
blush2.gif  ir aš pirkau...tik nepamenu dėl E621 -žiūrėjau, bet neužsifiksavo  biggrin.gif  4u.gif skanuuu...bet labai labai retai užsimanau tokio maisto  4u.gif

Retkarčiais užsimanu ir aš, bet niekad neperku, paskutinį kart keletą paragavau gal prieš metus per baliuką,, o šitų noriu būtent dėl prisiminimo, įdomu koks skonis man bus rolleyes.gif

QUOTE(Viola fiola @ 2010 04 24, 10:05)
O ka manot apie saldytas darzoves? Kai ziemos sezonu neber svieziu darzoviu, tada pereinu prie saldytu, nes darzoviu vistiek valgyt reikia.  g.gif
Aisku, cia jau ne ekologiskos, bet iki siol nusiperku, ypac pravercia jei skubiai pasigaminti kazka reikia. Kaip laukiu vasaros ir svieziu pomidoru bei agurku!!!  wub.gif

Pirmenybė tai eko šviežios, jei ne tai tada paprastos šviežios, paskiau šaldytos, konservuotos, paskutinėj vietoj visokios actuotos, nebent gaunu iš vyro močiutės pačios užmarinuotų arba pačios pamarinuoti burokėliai irgi manau neblogi smile.gif Vat iš šaldytų tik neperku tokių mišinių kur įeina kukurūzai, kažkaip bijau kad nebūtų GM, kas jau ten beištirs kai daržovė šaldyta, nu gal čia tik mano baimė,, o šiaip sakau, kartais perkam, valgom, vasarą ir eko užsišaldydavau, bet jau viską suvalgėm, šią vasarą daugiau visko šaldysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 24 balandžio 2010 - 15:52
QUOTE(Saulužė @ 2010 04 24, 17:48)
bigsmile.gif oii eisu į Norfą ieškot jų 4u.gif dėl sudėties visko gali būt, bet šitoj vietoj negaliu nesugriešint schmoll.gif
Retkarčiais užsimanu ir aš, bet niekad neperku, paskutinį kart keletą paragavau gal prieš metus per baliuką,, o šitų noriu būtent dėl prisiminimo, įdomu koks skonis man bus rolleyes.gif

biggrin.gif pažiejau specialiai šiandien..kaip ir tikėjausi, E su kaupu atradau... biggrin.gif ale skanu buvo, aha doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 04 24, 16:48)
(...)vasarą ir eko užsišaldydavau, bet jau viską suvalgėm, šią vasarą daugiau visko šaldysiu rolleyes.gif

O kokias darzoves uzsisaldot? Uogas ir mes uzsisaldom, bet kai kurios man nepatinka atsildytos, pvz. braskes, labai jau sutezusios ir skonis pakinta schmoll.gif . Idomu kaip su darzovemis - neistyzta labai atsildzius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 26, 00:40)
O kokias darzoves uzsisaldot? Uogas ir mes uzsisaldom, bet kai kurios man nepatinka atsildytos, pvz. braskes, labai jau sutezusios ir skonis pakinta schmoll.gif . Idomu kaip su darzovemis - neistyzta labai atsildzius? g.gif

Neištįžta tik tada, kai yra staigiai užšaldomos. Deja, buitinėm sąlygom tai neįmanoma. Pramoniniu būdu užšaldoma staiga, todėl sušala kiek kitaip nei šaldiklyje, ir atšildžius neištįžta.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 26, 00:40)

Iš uogų buvo serbentai, vyšnios, viriau kompotus, dėjau į košes, braškių nebandžiau, dėkui už komentarą ir nebandysiu tada 4u.gif
Iš daržovių - moliūgas, cukinija, brokoliai, krapai, petražolės. Nieko neatšildau, dedu tiesiai - daržoves į verdantį vandenį, žoles į gatavą maistą smile.gif

QUOTE(pikkolo @ 2010 04 26, 08:14)
Neištįžta tik tada, kai yra staigiai užšaldomos. Deja, buitinėm sąlygom tai neįmanoma. Pramoniniu būdu užšaldoma staiga, todėl sušala kiek kitaip nei šaldiklyje, ir atšildžius neištįžta.

Pas mane yra kažkos greito šaldymo stalčius, tai jame pirmiausia ir šaldau, paskiau perdedu, bet čia žinoma buitinis šaldiklis
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 04 26, 14:54)
Iš uogų buvo serbentai, vyšnios, viriau kompotus, dėjau į košes, braškių nebandžiau, dėkui už komentarą ir nebandysiu tada  4u.gif

Iš uogų dar man patinka mėlynių užsišaldyti, labai gražiai atskirais karoliukais užšąla. Dedu neatšildytas į želė, pieniškiems kokteiliams naudoju, pyragų įdarams ir t.t.
Avietes šaldau sutrintas su trupučiu cukraus, arbata žiemą labai skanu smile.gif
Braškes prieš šaldydama dažniausiai supjaustau riekelėm (arba tarkos tokios yra, griežinėliais tarkuoja) ir su trupučiu cukraus užšaldau. Skanu į košes, ar šiaip ant duonos, vyras žiema su pienu mėgsta valgyt, vasarą prisimindamas smile.gif
Atsakyti