Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 30, 13:57)
Aš vaikui gaminau želatininius saldainius su agaru ir šviežiai spaustom apelsinų sultim, - tai nepasakyčiau kad labai skanu, skaniau vienas sultis būtų išgerti.

aš pagal receptą dėjau papildomai ir palmių cukraus, ir citrinos sulčių smile.gif Kaži, kaip iš banano tokius pasidaryti? ax.gif

aišku, šokoladiniai saldainiai skaniau, bet gal atsitaikysim idealų ir šitų skonį rolleyes.gif
Atsakyti
visu pirma vaisiai ir darzoves thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aihaola @ 2010 03 31, 14:18)
visu pirma vaisiai ir darzoves  thumbup.gif

o cia i kuria opera? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 30, 16:13)
aš pagal receptą dėjau papildomai ir palmių cukraus, ir citrinos sulčių smile.gif Kaži, kaip iš banano tokius pasidaryti?  ax.gif

aišku, šokoladiniai saldainiai skaniau, bet gal atsitaikysim idealų ir šitų skonį  rolleyes.gif

Matai, mano gaminti saldainiukai apkarto, pradžioje nedaug - priminė greifrukto sultis, kitą dieną dar labiau. Daugiau jų nekartosiu, svarstau, gal iš šaldytų uogų ką sugalvoti, nes konservuotų vaisių nelabai noriu vaikui duoti ax.gif
Atsakyti
Išduokit, ką jūs gaminat pietums? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 03 31, 15:43)
Išduokit, ką jūs gaminat pietums? blush2.gif

Sriubas ivarias- jei norisi ne tik darzoviu, imetu 'Iki gurmanu" visciuko sparneliu.
O siaip viska, ka ir paprasti mirtingieji valgo biggrin.gif - bulviu kose, ryziai, makaronai - kaip garnyras, darzoves pagal metu laika-siuo metu as morkas valgau, burokelius su svoguneliu, uzsimaniau salotu-nu ir ka-nusipirkau ir agurko ir salotu baisiu biggrin.gif - ir pasidariau su aliejaus slakeliu, citrinos uzspaudziau, svoguno laisku ( auga ant palanges), krapu dar saldytu turiu nuo vasaros, prisidejau.
Kotletus darau grikiu, vistiena ukininko kepu, kiaulienos as atsisakius jau keli menesiai, bet balandelius dariau su malta kiauliena doh.gif .MB darau atskirai - koldunu prisidarau-jam su mesa, sau su darzovemis.
Varskes apkepa kepu, plokstaini...
Noriu pasakyti, kad apsileidau paskutiniu metu blush2.gif - reikia susiimti, nes ir makaronus dariau su desrelemis be E cia kazkada ir karalisku kreveciu sriuba viriau unsure.gif - reikia susiimti!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 31 kovo 2010 - 14:58
QUOTE(Satura @ 2010 03 29, 17:13)
savaitgalį pasidariau eksperimentinę partiją ajurvedinių saldainių su agaro milteliais smile.gif Porcija buvo konservuotų mangų, kita - papajų pagrindu. Viskas gavosi puikiai, o šiltame vandenyje ištirpintas agaras netgi turi želatinai būdingą kvapą  bigsmile.gif

skanesni ir ryškiai gavosi su mangais, su papajom antrą kartą nedaryčiau. Tik niuansas, kad per naktį įkišau į šaldytuvą, tai kažkiek vandens paleido. Nedaug, tai nupyliau ir viskas smile.gif

O darei pagal internetini recepta? sita?
as dariau tiksliai taip, bet jie nesustingo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 31, 15:52)
Sriubas ivarias- jei norisi ne tik darzoviu, imetu 'Iki gurmanu" visciuko sparneliu.
O siaip viska, ka ir paprasti mirtingieji valgo  biggrin.gif - bulviu kose, ryziai, makaronai - kaip garnyras, darzoves pagal metu laika-siuo metu as morkas valgau, burokelius su svoguneliu, uzsimaniau salotu-nu ir ka-nusipirkau ir agurko ir salotu baisiu biggrin.gif - ir pasidariau su aliejaus slakeliu, citrinos uzspaudziau, svoguno laisku ( auga ant palanges), krapu dar saldytu turiu nuo vasaros, prisidejau.
Kotletus darau grikiu, vistiena ukininko kepu, kiaulienos as atsisakius jau keli menesiai, bet balandelius dariau su malta kiauliena doh.gif .MB darau atskirai - koldunu prisidarau-jam su mesa, sau su darzovemis.
Varskes apkepa kepu, plokstaini...
Noriu pasakyti, kad apsileidau paskutiniu metu blush2.gif - reikia susiimti, nes ir makaronus dariau su desrelemis be E cia kazkada ir karalisku kreveciu sriuba viriau unsure.gif - reikia susiimti!!

O kas čia per grikių kotletai? ax.gif Mmm...kaip noriu koldūnų su daržovėmis doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 03 31, 16:23)
O kas čia per grikių kotletai? ax.gif  Mmm...kaip noriu koldūnų su daržovėmis doh.gif  biggrin.gif

Truputi praversk sia tema ar tai praeita-net su vaizdine medziaga buvau idejusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 31, 16:26)
Truputi praversk sia tema ar tai praeita-net su vaizdine medziaga buvau idejusi  biggrin.gif

Bėgu ieškot 4u.gif Pasakykit jūs man, kodėl pica yra nesveikas maistas? blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 03 31, 16:28)
Bėgu ieškot 4u.gif Pasakykit jūs man, kodėl pica yra nesveikas maistas? blush2.gif  doh.gif

Pirmiausiai ziurint kokia pica- jei kaviniu ar PC- tai joje bus surinktos visos atliekos svelniai tariant, pagardintos kokais E621, kad butu skaniau, darzoves tikrai nebus ukininko augintos, svogunas bus pats pigiausias ir t.t.
Namuose, gerais produktais gaminta pica be abejo nera labai jau blogai. Manau jei darysi picos pada is eko miltu+ ant virsaus uzdesi savo auginta pomidora, surio gero , kokio baziliko ar pvz. laisveje auginto visciuko siek tiek - visai neblogai. Bet dazniausiai pica asocijuojasi su rukyta desra, kumpiu, farsu ir tik siek tiek darzoviu-tai nelabai sveika ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 31 kovo 2010 - 15:39
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 31, 16:36)
Pirmiausiai ziurint kokia pica- jei kaviniu ar PC- tai joje bus surinktos visos atliekos svelniai tariant, pagardintos kokais E621, kad butu skaniau, darzoves tikrai nebus ukininko augintos, svogunas bus pats pigiausias ir t.t.
Namuose, gerais produktais gaminta pica be abejo nera labai jau blogai. Manau jei darysi picos pada is eko miltu+ ant virsaus uzdesi savo auginta pomidora, surio gero , kokio baziliko ar pvz. laisveje auginto visciuko siek tiek - visai neblogai. Bet dazniausiai pica asocijuojasi su rukyta desra, kumpiu, farsu ir tik siek tiek darzoviu-tai nelabai sveika ar ne?

Va kaip čia ax.gif Kavinėmis tai nepastitikiu, todėl ten nevalgau(žinoma, būna išimčių) rolleyes.gif
Atsakyti