Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos instituto krizė

QUOTE(Azalija @ 2005 11 29, 14:11)
Egoist  thumbup.gif  drinks_cheers.gif 
o neseniai girdėjau tokį terminą, tikusiai apibūdinantį  dvi šias istorijas - "dvasinis incestas" - kai vaikas užima suaugusiojo vietą šeimoje ir ima spręsti prioblemas, kurios jam nepriklauso...
tiesą sakant sunkaii galėčiau įsivaizduoti save skaičiuojančią savo tėvo meilužes, nors jo "jaunystės simpatija" ir man (šiuo metu) patinka.. vaikystėje jos pasirodymas sugniauždavo skrandį  g.gif

Man jau 18 metų tuo metu buvo, abitūrą laikiau ir į universitetą stoti ruošiausi. Nebuvau jau vaikas.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 11 29, 13:45)
Man jau 18 metų tuo metu buvo, abitūrą laikiau ir į universitetą stoti ruošiausi. Nebuvau jau vaikas.

tėvui vis tiek buvai ir esi vaikas. čia ne dėl amžiaus, o dėl ryšio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 11 29, 14:45)

Kaip bebūtų gaila, bet tokių metų sukrėtimai išlieka manyčiau ilgam laikui (kaip ir tau buvo).. O tėvo (ar jo simpatijos) teisti nereikėtų skubėti - ne tau tai skirta, ir nepiktybiškai, bet tai tikrai ne tavo, o tavo tėvo ir tavo motinos reikalas.. g.gif Čia tik šiaip pastebėjimas, nes niekuo aš netikiu, net tais "nekaltaisiais", "idealiaisiais" vyrais, kurie savo šeimą dievina, bet kartkartėmis netyčia nuklysta..
unsure.gif Tokiu atveju, kai kyla grėsmė suviliojimui, paklydimui, tai lai būna malonus, paslėpia pėdsakus taip, kad aš niekada nesužinočiau, arba pasako iš anksto, ir mudu abudu nuspręsime, ką jau daryti su šlyjančiais santykiais...
Šitai žino mano brangusis, ir aš tris kartus spjaunu per petį, ir vis tik tikiuosi, kad aš jam visad būsiu svarbiausia, reikalingiausia, mylimiausia (kaip dabar yra), ir kad mudviejų šeima bus stabili..
Atsakyti
Kaip ten bebūtų, po tokios patirties turėčiau lyg ir nebetikėti jokiais vyrais, ar ne? Bet, žinokite, vienu tikiu - savuoju wub.gif . Aišku, reikėtų tris kartus nusispjauti per kairįjį petį, bet neįsivaizduoju jo einančio "na lievu"... Nes jis mane dievina... Beje, turi analogišką patirtį savo tėvų namuose...

Dar vieną dalyką pastebiu - užsiveisė daug moterų, kurioms santuoka yra pajamų šaltinis. Maždaug, išteka už turtingo, nors gal visai nukaršusio ir baisiai gašlaus. Na, žinote, man tai žemiausia prostitucios forma, kuri pamina šeimą kaip vertybę apskritai.
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2005 11 29, 15:42)
Egoist, Azalija, - išvartėte, kaip jums patogiau suprasti buvo, ania  cool.gif Man nebuvo ir nėra įdomios mano tėvo mylimosios, pasijos ar dar kas... Na tiesiog teko su jomis neplanuotai susidurti. Ir psio. O kalbos (mano kalbos  rolleyes.gif ) pradžia buvo replika į Ievos_S postą apie "šeimų ardytojų" linčiavimą.

4u.gif ax.gif ax.gif ax.gif na galima juk neutraliau pasakyti "supratote ne taip"

Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 11 29, 16:11)
Dar vieną dalyką pastebiu - užsiveisė daug moterų, kurioms santuoka yra pajamų šaltinis. Maždaug, išteka už turtingo, nors gal visai nukaršusio ir baisiai gašlaus. Na, žinote, man tai žemiausia prostitucios forma, kuri pamina šeimą kaip vertybę apskritai.

ir vėl moterys kaltos... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
išvartom kitaip: išpendėję gašlūs seniai kadrina jaunas nepatyrusias mergaičiukes ir pamina savo nupendėjusias negašlias žmonas kaip institucija tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2005 11 29, 15:21)
ir vėl moterys kaltos...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif 
išvartom kitaip: išpendėję gašlūs seniai kadrina jaunas nepatyrusias mergaičiukes ir pamina savo nupendėjusias negašlias žmonas kaip institucija tongue.gif tongue.gif

Ne tik jaunos ir sexualios taip elgiasi. Ir pusamžės damos mėgsta.

Deja, dažniausiai moterys kaltos. Ir dėl meilės trikampių, ir dėl dalykų, apie kuriuos kalbame. Kaip prancūzai sako: [I]cherchez la femme[I].
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva S: 29 lapkričio 2005 - 14:26
QUOTE(zuiqis @ 2005 11 29, 14:02)
Kaip bebūtų gaila, bet tokių metų sukrėtimai išlieka manyčiau ilgam laikui (kaip ir tau buvo).. O tėvo (ar jo simpatijos) teisti nereikėtų skubėti - ne tau tai skirta, ir nepiktybiškai, bet tai tikrai ne tavo, o tavo tėvo ir tavo motinos reikalas..  g.gif Čia tik šiaip pastebėjimas, nes niekuo aš netikiu, net tais "nekaltaisiais", "idealiaisiais" vyrais, kurie savo šeimą dievina, bet kartkartėmis netyčia nuklysta..

Nesutinku, kad ne vaiku reikalas...
Juk jie taip pat jaucia diskomforta seimoj. Vaikai nekvaili ir supranta, kad mama nervinasi, pergyvena (jei tetis pas (su) k... laksto) ar atvirksciai - tetis pergyvena. Nemanau, kad tai imanoma nuslept (nors, gal ir imanoma). Neisivaizduoju, tiesa sakant, kaip galima neatkreipt demesio i nuolat "uztrunkanti" kazkur viena is tevu, ar savaitgaliais "i komandiruotes" kiton laiptinen lakstanti... Vaikai vistiek ims klausinet ir jiems reiks kazka atsakyt. Na, nebent maziukai visai butu ir nesuprastu kas vyksta.
Pamenu, kaip 5 metu drauges mergyte klausinejo: mama, o ta teta su kuria tetis buna grazesne uz mus, tai todel musu tetis nebemyli? Mama, tu teti skriaudei? ir t.t.
Idomu, kuris, tas, kuris i kaire eina, ar tas kuris su vaikais sedet lieka, turi paaiskint vaikams, kad ta kita moteris (ar kitas vyras) nekalti, o "svolacius" tetis (ar mama), kurie taip elgias ir savo laisvalaiki bei demesi skiria kitiems?
Sutinku, kad daznai, del susidariusiu kriziniu situaciju, kalti abu tevai... bet net ir maziukai vaikai krizes seimoj pergyvena skausmingai. Tik vaikai taip ir lieka patys su savo problemom nes, atseit, tai ju neliecia.
Jei vaikai mato periodiskai besikeiciancius "tevelius"... ar tecio "simpatijas" is kur jiems susiformuos "normalus"(turiu omeny tradicini) seimos modelis. Kai kurie tai mato tik filmuose.
Ko tada stebetis, kad dabartiniai jaunuoliai pagyveno su viena, nepatiko - spjove, pagyveno su kita, su trecia susituoke ir t.t.... merginos analogiskai.
Vaikai paskui skaiciuoja senelius: mano biologines mamos, mano biologinio tecio, mano dabartines mamos, mano naujo tecio... mano tecio naujos zmonos... Kai isgirdau 8-meti zmoguti panasiu principu rikiuojanti gimines, piesiant savo "gimines medi" ko neatsisedau. Galbut tai jau laikoma normaliu gyvenimo budu, tik as sena tarka isikibus senoviniu tradiciju. Tokia mano subjektyvi nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2005 11 29, 14:21)
ir vėl moterys kaltos...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif 

Matyt daugiausia sneka apie tai moterys... tai ir gaunasi, kad "blogieciu" moteru daugiau. I vyru "kuilinejima" kazkaip atlaidziau visuomene ziuri... ar as klystu?
Turiu pazystama "mergaiciuke", kuri per savo "nepatyrima", kol baige univera, "susikadrino" is "seniu" nemenka buta prestiziniam Vilniaus rajone, nauja masiniuka... Po siai dienai didziuojasi ir giriasi, kad ji isskyre 3 seimas, kad per savo grozi ir apsukruma turi pinigu ilgam ir iesko pasiturincio vyro vedyboms, nes jau 25 ir reiktu vaiku, su devizu "zmona ne siena..." bile vyras butu grazus, turtingas blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Adile @ 2005 11 29, 15:44)
Turiu pazystama "mergaiciuke", kuri per savo "nepatyrima", kol baige univera, "susikadrino" is "seniu" nemenka buta prestiziniam Vilniaus rajone, nauja masiniuka... Po siai dienai didziuojasi ir giriasi, kad ji isskyre 3 seimas, kad per savo grozi ir apsukruma turi pinigu ilgam ir iesko pasiturincio vyro vedyboms, nes jau 25 ir reiktu vaiku, su devizu "zmona ne siena..." bile vyras butu grazus, turtingas  blink.gif  biggrin.gif

Va tokios labiausiai ir nuodija gyvenimą.
Atsakyti
O man tokių gaila. Jos juk dvasios vargšės! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Austėja @ 2005 11 29, 15:04)
O man tokių gaila. Jos juk dvasios vargšės!  doh.gif

O ta mergina musu su drauge taip gailejo, taip gailejo... Kad nemokam gyvent, zioplos esam... siiitiek metu, o kur bustas nuosavas, kur poilsis Kanaruos... Jei yra vyrai, kurie moka pinigelius... tai ko jais nesinaudot?
O mes nemoksos taip ir gyvenam toliau - "biednos, beeet teisingos": paskolas mokam uz namus ir auginam vaikus thumbup.gif , atostogaudami pas bobute kaime prie prudo thumbup.gif
Atsakyti