QUOTE(Cobrytė @ 2008 02 19, 19:51)

1. Sutinku, todėl manau reikia prieš lakuojant ar alyvuojant įvertinti ir tai, kiek joje bus trypiama, važinėjama su dviratukais ir t.t. ir pan.

2. Vat žinote, dėl kietiklių tai gal aš blogai išsiaiškinau, ar jie reikalingi kažkokiam dangos sluoksniui sudaryti, ar kad alyva greičiau džiūtų. Kiek supratau iš tų, kurie jau dengė su kietikliais, tai man susidarė įspūdis, kad greičiau džiūtų, bet jei iš tiesų pirmas variantas, tai tada gal galėtų mane žioplę kas protingas pataisyti, kad ir kiti panašiai negalvotų

3.Žinome. Mes rizikuosime, kitų neįkalbinėju, nes minusų daug, bet alyvuotos medienos jokiu būdu nesulyginsi su lakuota, jos turi natūralų šiltumą, na gal kvailas išsireiškimas, bet geriau apibūdinti nemoku

Ačiū už nuomonę. O dėl kietiklių įdomu, reiks susižinoti.
Matau raganėlė apačioje tupi, na tark žodelį apie savo alyvuotas, pas tave kiek pamenu ir su vašku ir su kietikliais

Del saltumo mediniu grindu lakuotu

Na koks laminatas sutinku popsa, sintetika ir tt. Parketas lakuotas saltas sutinku cia skonio reikalas, galima ir parketa tiek atpoliruot ir taip nulakuot kad jau i laminata panases tiek laku tiek alyvu yra paciu ivairiausiu ir cia jau daugiau skonio reilalas. Matau sioje diskusijoje iseina jau bevaisis ir tuscias irodinejimas (taip jau man atrodo), o ne konstruktyvus pasnekiasei apie medziagas ir ju savybes bei praktiskuma.