Įkraunama...
Įkraunama...

Medinės grindys

QUOTE(Cobrytė @ 2008 02 19, 19:51)
smile.gif Ak, kaip malonu pabendrauti biggrin.gif
1. Sutinku, todėl manau reikia prieš lakuojant ar alyvuojant įvertinti ir tai, kiek joje bus trypiama, važinėjama su dviratukais ir t.t. ir pan. tongue.gif pas mus nebus itin daug vaikštoma toje patalpos dalyje (svetainė zonuota, vienur plytelės, kitur masyvas).
2. Vat žinote, dėl kietiklių tai gal aš blogai išsiaiškinau, ar jie reikalingi kažkokiam dangos sluoksniui sudaryti, ar kad alyva greičiau džiūtų. Kiek supratau iš tų, kurie jau dengė su kietikliais, tai man susidarė įspūdis, kad greičiau džiūtų, bet jei iš tiesų pirmas variantas, tai tada gal galėtų mane žioplę kas protingas pataisyti, kad ir kiti panašiai negalvotų ax.gif . O dėl vaško, tai jis ir papildoma apsauga ir kitoks grindų efektas. Su vašku grindys turi blizgesį, o jis man nepatinka (toks jau durnas skonis, jei užsimanysiu kitaip, tai manau po kiek laiko galėsiu persidaryti blush2.gif ). Dėl peralyvavimo kas pusmetį, tai jei nori gražių atnaujintų alyvuotų grindų, tai manau kas pusmetį arba bent kartą į metus tai daryti būtina. Tie, kas savarankiškai tai darė, problemų tame nemato, sako nesunku, o grindys po to kaip naujos smile.gif
3.Žinome. Mes rizikuosime, kitų neįkalbinėju, nes minusų daug, bet alyvuotos medienos jokiu būdu nesulyginsi su lakuota, jos turi natūralų šiltumą, na gal kvailas išsireiškimas, bet geriau apibūdinti nemoku ax.gif
Ačiū už nuomonę. O dėl kietiklių įdomu, reiks susižinoti.
Matau raganėlė apačioje tupi, na tark žodelį apie savo alyvuotas, pas tave kiek pamenu ir su vašku ir su kietikliais biggrin.gif

Del saltumo mediniu grindu lakuotu lotuliukas.gif ...
Na koks laminatas sutinku popsa, sintetika ir tt. Parketas lakuotas saltas sutinku cia skonio reikalas, galima ir parketa tiek atpoliruot ir taip nulakuot kad jau i laminata panases tiek laku tiek alyvu yra paciu ivairiausiu ir cia jau daugiau skonio reilalas. Matau sioje diskusijoje iseina jau bevaisis ir tuscias irodinejimas (taip jau man atrodo), o ne konstruktyvus pasnekiasei apie medziagas ir ju savybes bei praktiskuma.
Atsakyti
QUOTE(Ixsasss @ 2008 02 19, 20:58)
Del saltumo mediniu grindu lakuotu  lotuliukas.gif ...
Na koks laminatas sutinku popsa, sintetika ir tt. Parketas lakuotas saltas sutinku cia skonio reikalas, galima ir parketa tiek atpoliruot ir taip nulakuot kad jau i laminata panases tiek laku tiek alyvu yra paciu ivairiausiu ir cia jau daugiau skonio reilalas. Matau sioje diskusijoje iseina jau bevaisis ir tuscias irodinejimas (taip jau man atrodo), o ne konstruktyvus pasnekiasei apie medziagas ir ju savybes bei praktiskuma.

Manau, kad su manim ,tai taip, kas rūpėjo, jau išsiaiškinau. Bet jūs tikrai turite žinių nemažai, tai iš temos nepabėkite, gal ir kitos turės klausimų, nes juk ne tik tokių, kaip aš, plepesiai čia reikalingi, bet ir rimtesnių kalbų. mirksiukas.gif Man patinka alyvuotos, parašiau kodėl. Stengiausi būti objektyvi, gal nelabai tik gavosi tongue.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
skaitinejau cia apie alyvavima ir poliravima ir nieko nebesuprantu- pas mane meistrai grindis nuslifavo, ar po to poliravo- nezinau blush2.gif , paskui alyvavo- matyt kad su voleliais, po to lauke 40 minuciu kol isigers ir tik po to poliravo , po to po paros laiko dar karta poliravo. Todel jos siek tiek blizga
Tai kada tas alyvuotas grindis reikia poliruoti- pries alyvavima ar po ? o gal ir pries ir po ? smile.gif
Ar cia nuo alyvos priklauso ?

Papildyta:
O kokias grindjuostes dedat prie alyvuotu grindu ?
As niekaip negaliu apsispresti- alyvuotas ar dazytas sienu spalva g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2008 02 19, 18:34)
o mums kaip tik patare alyvuota del praktiskumo  g.gif Idomu, kokius motyvus jusu meistras nurode  g.gif mums teige, kad, susibraizius lakuotam stalui, reikia gramdyti visa lako pavirsiu ir is naujo lakuoti. O jei alyvuota - uztenka tik ta susibraiziusia vieta pasveisti ir ten alyvos papilti  g.gif negi apgavo  g.gif

zodziu, turim lakuotas grindis, turesim alyvuota stala, ziuresm, kas bus patvariau  rolleyes.gif

Lakuotos grindys po metu susibraize: musu seima didele, nors siaip grindis l. saugm, bet uztenka kitakart koki sunkesni zaisla vaikui ant grindu numesti ir issimusa skylute  doh.gif pasibraizymai daugiausia nuo baldu, nors ir uzklijuoti ant kojyciu lipukai, bet vis tiek pasibraizo  doh.gif o baldu su ratukais is viso teko atsisakyti. Dabar bandom iteigti sau, kad tokios pagyvene grindys turi savo sarmo ir jaukumo  rolleyes.gif

Jei pasveisi tik "pazeista" vieta,o po to nualyvuosi,tai vistiek matysis,kad taisyta. Toks tas ir praktiskumas.
O musu grindys nulakuotos ir liuks- nieko joms nepasidare thumbup.gif Aisku,ant baldu kojyciu uzlipdziau lipdukus.
Be abejo,kad ir truputi "pagyvenusios" grindys yra jaukios jau vien del to,kad pagamintos is tikro medzio,o neuzakcentuojant smulkiu netobulumu pilnai galima jomis vaikscioti ir dziaugtis:)
Atsakyti
Ir dar viena klausima turiu- ar isalyvuotas grindis atnaujinti galima tik to pacio gamintojo alyva, ar galima isbandyti ir kitus ?
Ir prieziuros priemones ( plovimo skysti) pirkti butent to paties gamintojo ?
Atsakyti
QUOTE(zavinga akimirka @ 2008 02 19, 22:18)
Ir dar viena klausima turiu- ar isalyvuotas grindis atnaujinti galima tik to pacio gamintojo alyva, ar galima isbandyti ir kitus ?
Ir prieziuros priemones ( plovimo skysti) pirkti butent to paties gamintojo ?

Grindys slifuojamos tam kad sulyginti nelygumus pvz. kiek subangaves parketas del to kad buvo nelygus pagrindas pvz liejimo brokas liejant grindis arba kiek suvaiksciojes del to kad suklojus parketa kazkiek susiraite lentos (del oro dregmes svyravimo ar kitu priezasciu). Pats slifavimas sakykim pradzia ir grubokas procesas. Po slifavimo eina poliravimas t.y. poliruojama su poliravimo masina zymiai smulkesniu popieriumi, poliruojama tam, kad isgauti kuo lygesni ir glotnesni pavirsiu, poliruojant susveiciami nezymus ibrezimai, kuriuos paliko slifavimo masina.

Po pavirsiaus paruosimo poliruojant seka lakavimas arba alyvavimas. Alyva isklaidoma ant grindu cia jau galima ir pilte pilt ir voliuku ir sepeciu, kad ir rankom isklaidyt. Ant tos pacios poliravimo masinos disko dedama spec kempine, diskas sukasi su ta kempine gerai isklaido ir itrina alyva, tada po kurio laiko dedamas antras sluoksnis alyvos nu ir t.t. (yra zmoniu mananciu kad galima itrinti rankomis ir tai is dalies yra tiesa)
Siaip pakartotiniam alyvavimui kiek man zinoma kazkokiu spec reikalavimu nera nors uzmesti aki i instrucija vertetu. Jei naudojote vienos firmos alyva ir naudosite tos pacios firmos plovikli reik tiket kad viskas bus gerai, jei kitos firmos manau kad nemaziau gerai lotuliukas.gif . Principe alyva lieka alyva ir tiek cia nesveiskit grindu su koncentruotu rugstiniu sanitariniu lotuliukas.gif ir bus ok. Plovikli tausojan geriau pirkti tos pacios firmos arba kokios nors zinomesnes, ne gariunuose is bobutes lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ixsasss: 19 vasario 2008 - 23:13
Gal kas nors man galit pasakyt, kaip man elgtis su meistrais ?
Sutarem uz darbus kaina. Baigineja jie tuor darbas ir zinoma, pradeda man aiskinti, kad "teko gerokai pavargti, daugiau nei tikejosi, daugiau medziagu sunaudojo ir t.t. "
Na si meistru dainele per visa remonto eiga man jau nusibodo !

Na darbo kokybe galesiu tik ryt apziuret, bet jau reikia pasiruosti man tai ju atakai biggrin.gif

Pasakykit ar mokat daugiau ?
Atsakyti
QUOTE(zavinga akimirka @ 2008 02 20, 19:35)
Gal kas nors man galit pasakyt, kaip man elgtis su meistrais ?
Sutarem uz darbus kaina. Baigineja jie tuor darbas ir zinoma, pradeda man aiskinti, kad "teko gerokai pavargti, daugiau nei tikejosi, daugiau medziagu sunaudojo ir t.t. "
Na si meistru dainele per visa remonto eiga man jau nusibodo !

Na darbo kokybe galesiu tik ryt apziuret, bet jau reikia pasiruosti man tai ju atakai  biggrin.gif

Pasakykit ar mokat daugiau ?

Mes kiek sutarem is anksto,tiek ir sumokejom.
O tu pati ju darbo broko paieskok biggrin.gif Tada ir kaina bus tokia,kokia buvot sutare.
Atsakyti
Atsiskaiciau su meistriukais mirksiukas.gif

Tik dabar suku galva ar uztenka tik viena karta alyvuoti grindis Synteko alyva su baltu pigmentu ?
Ant alyvos instrukcijos buvo parashyta 1 karta, ir pardavejas-konsultantas aiskino, kad pakanka 1 karto.
Bet as gi paranojike blush2.gif lotuliukas.gif
Kol dar baldu nera gal reiktu dar karta alyvuot ? Meistras nezino blink.gif sako gal iskart dar tuo renovaciniu skysciu pratept g.gif

Ka patartumet daryt ? Kiek kartu jums alyvavo ? Kokio gamintojo alyva ?
Atsakyti

Alyvuotu grindu seimininkai, meistriukai - a-uuuu mirksiukas.gif
patarkit kas nors, prashau
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 02 01, 18:56)
Nuraminai, tada sudesiu i visa 2 auksta , jauciu bus faina biggrin.gif

Emilka, tik neišprotėk. Mano grindys irgi šildomos, na jau kilimo į namus neįsileisiu. Patiesiamas kilimėlis, tai geriausia alternatyva kiliminei dangai. Gali dėti trisluoksnį parketą, bambukinę dangą yra daug dangų, kurios neišsiklaipo ir gerai atrodo.

Šiaip kiliminės dangos yra atgyvena, siaubingai nehigieniška. Jei kas alergiškas erkutėm, dulkėm tai peilis po kaklu. Nieko nėra geriau, kai nors kartą per savaitę, jei dažniau tai dar geriau, perbraukti drėgnu skuduru per grindis.
Atsakyti
QUOTE(zavinga akimirka @ 2008 02 22, 23:35)
Alyvuotu grindu seimininkai, meistriukai - a-uuuu mirksiukas.gif
patarkit kas nors, prashau

siaip alyvuoja du kartus. jeigu viena karta spalvota alyva, tai antra karta bespalve, tam kad apsaugotu pirmaji sluoksni. jei baltumo neuztenka tau, tai antra karta galima dar balta alyva. ant virsaus naturali, labiau apsaugotu nuo pazeidimu.
Atsakyti