Įkraunama...
Įkraunama...

Medinės grindys

QUOTE(Kristuks @ 2008 10 30, 09:40)
Laba diena,

susidėjome medines grindis, ąžuolines, su tarpais. Suklijavo ant betono...
Labai norėjau, kad jas lakuotų (na kad grindys blizgėtų ir kad tas slidumas jaustųsi...), tačiau vyras pareiškė, kad negalima, nes jos jau kažkuo padengtos ir lakuoti bus galima tik po kelių metų, kai nusidėvės, turėsim nuššlifuoti ir tada lakuoti....

Bet esmė ta, kad dabar jų paviršius toks "neslidus" ir bet koks pavalymas ar dėmė matosi... gal esate susidūrę - kažin, kuo tada gali būti dentas tų lentų paviršius ir kaip jas tada prižiūrėti, kad mažiau matytųsi... gal kažkoks galima padengimas?

Kristuk, tikriausiai pas jus, kaip jau ir kazkas minejo, alyvuotos grindys, o joms reikalinga speciali prieziura, man atrodo, kad ju skudureliu lyg ir negalima plauti. Siaip man alyvuotos grindys grazu, bet mus meistras nuo alyvavimo atkalbejo, sake, kad pats turejo tokias grindis, tai kiekviena sestadieni su spec. priemonemis jas tepliodavo. 4u.gif Reikia pasidomet internete kaip priziureti alyvuotas grindis jeigu jau tokios pas jus yra.
Papildyta:
QUOTE(NiekoSau @ 2008 08 20, 13:59)
Gal kas esat susidūrę su dygiuotum lentom? Mes planuojam dėti dygiuotas uosio lentas. Išlupom senas buto lentas,išvalėm viską, pilsim dabar betoną, kad išlyginti grindis ir tiesiai ant jo dėsim lentikes. Gal sakau, kas patirties turėjote su tokiom?  rolleyes.gif

Pas jus tikriausiai buvo taip pat kaip ir musu dabartiniame remontuojamame bute. Nulupome senas parketlentes ir aptikome grindines lentas, dabar sukame galva ar deti ant ju nauja parketa ar lupti jas lauk...O jus patys betonavote visa buta? Pas jus apacioje blokas po tomis grindimis buvo? Kiek mazdaug kainuoja betonavimas uz kv.m. su darbu ir betonu?
Atsakyti

Pas jus tikriausiai buvo taip pat kaip ir musu dabartiniame remontuojamame bute. Nulupome senas parketlentes ir aptikome grindines lentas, dabar sukame galva ar deti ant ju nauja parketa ar lupti jas lauk...O jus patys betonavote visa buta? Pas jus apacioje blokas po tomis grindimis buvo? Kiek mazdaug kainuoja betonavimas uz kv.m. su darbu ir betonu?
[/quote]

Pas mus tai buvo grindlentės sudėtos ant tokių storų lagių, tai mums būtų reikėję, išsilupti tas grindlentes, išsilyginti tas lages, ir vėl sudėti, grindlentes ir tik tada ant taip išlygintų grindų dėti savo normalias grindines lentas, tai žodžiu, kad išvengti tokios vargo vakarienės, mes nusprendėm naujai išsibetonuoti.
Taip buvo blokas, betonavo firma, kv.m. kainavo 30 lt (su darbu ir betonu), dar papildomai patiems pasiruošti reikėjo grindis, iskloti plevele, sudeti vata arba polisterola, vel plevele, ir armavimo tinkleli (ar kaip ten jis vadinamas)
Atsakyti
QUOTE(Ange @ 2008 10 31, 01:01)
Kristuk, tikriausiai pas jus, kaip jau ir kazkas minejo, alyvuotos grindys, o joms reikalinga speciali prieziura, man atrodo, kad ju skudureliu lyg ir negalima plauti. Siaip man alyvuotos grindys grazu, bet mus meistras nuo alyvavimo atkalbejo, sake, kad pats turejo  tokias grindis, tai kiekviena sestadieni su spec. priemonemis jas tepliodavo. 4u.gif Reikia pasidomet internete kaip priziureti alyvuotas grindis jeigu jau tokios pas jus yra.

as plaunu, tik ne skudureliu, o paprasta sluota su kempine, na tokia, kur nusispaudzia vanduo. turime dar neilgai, beveik pora menesiu, bet kol kas labai patenkinta, bijojau, kad dulkes labiau kaupsis ant alyvuotu, bet nieko panasaus. ir su skudureliu nelakstau, siurbliuoju dazniau, plaunu retai ax.gif issialyvavome patys, su voleliu, labai lengva.
Pati alyva kainavo beveik 300 lt, bet mums jos uzteko ir dar liko (alyvavome virs 20 kv.) Negilus ibrezimai matosi vos vos, toks pat ibrezimas ant lakuotu grindu butu labiau pastebimas. Kol kas man labai patinka, o po metu pabandysiu parasyti vel, kaip mums seksis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2008 10 16, 14:45)
Gal kas esat sudeje medzio masyvo lentas? Kur pirkot, kaip kainos, prieziura?  4u.gif

Mes susidėję masyvo grindis iš www.woodlife.lt ax.gif Labai patenkinti ir kaina, ir kokybe, ir meistr; darbu. thumbup.gif Po sudėjimo lakavom, bet jau praėjo keli meteliai, ganėtinai pasibraižė, tai reiktų atnaujinti, ir jau nusižiūrėjau, kad norečiau nebe lakuot, o kad impregnuotų su Monocoat http://www.woodlife.lt/apdaila.html . Patiko, kad yra daug atspalvių (gal šį kartą norėčiau tamsesnių grindų), nesibraižo taip ir šiaip labai gražiai atrodo. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diamaja: 09 lapkričio 2008 - 19:04
Is savo patirties galiu pasakyti, kad trisluoksnes parketlentes yra pacios geriausios. Nusipirkau is vienos firmos, nepamenu tiksliai pavadinimo, turi biurus Vilniuje ir Utenoje. Buvau praejusi daug parduotuviu, bet pas juos kokybe buvo idealiusia, o ir kaina zemiausia.
Geriausios sakau todel, kad jos ne tik yra labai grazios, bet ir atspariausios temperaturos pokyciams, tinka sildomoms grindims...beje jie gamina tik is Ukrainietisko medzio!
Turiu telefona jei kam reikia ir elektronini pasta:
trisluoksnis@gmail.com

tel.: 869436705
Atsakyti
Pas mane sudėtos ąžuolo masyvo grindys, alyvuotos, man labai patinka, nieko neatnaujinu, tik paprastai plaunu - tokias turėjau ir praitame bute buvau labai patenkinta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkele @ 2008 11 11, 23:05)
Pas mane sudėtos ąžuolo masyvo grindys, alyvuotos, man labai patinka, nieko neatnaujinu, tik paprastai plaunu - tokias turėjau ir praitame bute buvau labai patenkinta lotuliukas.gif

Aš taip pat name norėčiau, kad būtų medžio masyvo grindys, tačiau visi atkalbinėja, sako, susitrauks ir bus plyšiai ax.gif
Atsakyti

Aš taip pat name norėčiau, kad būtų medžio masyvo grindys, tačiau visi atkalbinėja, sako, susitrauks ir bus plyšiai

Taip ir yra, as asmeniskai nezinau ne vieno, kuris gali buti patenkintas masyvo lentomis. Sios grindys labiausiai is visu yra linkusios "vaikscioti" per savo ilgi ir ploti, taip pat jos nera tinkamos sildomoms grindims nebent jusu grindys labai mazai isyla. Tam ir buvo sukurta trisluoksnes parketlentes, jos savo isvaizda beveik nieko nesiskiria nuo masyvo lentu (man asmeniskai jos grazesnes, taip pat yra didelis medzio pasirinkimas), taciau savo savybemis yra kur kas pranasesnes! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laima22 @ 2008 11 12, 17:50)
Aš taip pat name norėčiau, kad būtų medžio masyvo grindys, tačiau visi atkalbinėja, sako, susitrauks ir bus plyšiai 
Taip ir yra, as asmeniskai nezinau ne vieno, kuris gali buti patenkintas masyvo lentomis. Sios grindys labiausiai is visu yra linkusios "vaikscioti" per savo ilgi ir ploti, taip pat jos nera tinkamos sildomoms grindims nebent jusu grindys labai mazai isyla. Tam ir buvo sukurta trisluoksnes parketlentes, jos savo isvaizda beveik nieko nesiskiria nuo masyvo lentu (man asmeniskai jos grazesnes, taip pat yra didelis medzio pasirinkimas), taciau savo savybemis yra kur kas pranasesnes! smile.gif

Tokiu atveju žymiai geriau dvisluoksnės.Ir nevaikšto, ir ne taip greit susidėvi.
Atsakyti
Pas mus tuoj bus metai azuolo masyvo grindims biggrin.gif Jokiu plysiu nera biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus 3 metai ąžuolo masyvui, jokių plyšių nėra. Lakuotos, pasibraižę gerokai. Tačiau šiaip labai malonios. O kam daryt po ąžuolu šildomas grindis? g.gif Medis juk ir taip nešaltas. Tik ten, kur plytelės, turim šildomas grindis.
Atsakyti
Tokiu atveju žymiai geriau dvisluoksnės.Ir nevaikšto, ir ne taip greit susidėvi.

Tai atvirksciai geriau trisluoksnis, trecias sluoksnis ir yra skirtas parketlentes stabilumui uztikrinti, o ne dvisluoksnis doh.gif
Atsakyti