QUOTE(nasata @ 2010 03 08, 17:49)
Labai gražūs darbeliai
gal galit truputį paaiškint, kaip jūs mezgat kelnytes? Aš nemoku megzt pagal brėžinius, nesuprantu aš jų

man įdomu, kaip reikia gerai išmegzti "klynuką"

ar reikia pradėti iš karto megzti abi klešnes, o po to sujungus megzti? kaip reikia ir ar reikia įdėt tokį kaip įsiuvą rombo formos į klynuką
atsiprašau, jei kvaili mano klausimai, bet labai noriu numegzt savo būsimai mažylei kelnytes
Aš irgi mezgu ne pagal brėžinius, o taip kaip man atrodo paprasčiausia. Kelnytes tai mezgu taip: is viso buna 2 dalys - priekis ir nugara. Pradedu nuo juosmens (akiu skaiciaus negailiu, nes po to vistiek veriasi guma, o ir po to susiut sonuose galima jei gaunasi perteklius), kai pasiekiu klyniuka, tai vienos busimos klesnes akis susiveriu ant atskiro papildomo virbalo ir jas palieku (grubiai skaiciuojant buna apie trecdalis visu akiu). Likusias akis (busimo klyniuko ir kitos klesnes mezgu taip - sumezgu kazkiek akiu (panasiai tiek pat kiek ir klesnei) - ten bus klyniukas), o po to mezgu ilga klesne. Pabaigus griztu ten kur palikau ta papildoma virbala ir numezgu antra klesne. Taip pat mezgu ir nugarine kelniu dali. Isiuvo as jokio nededu, nes ir taip pakankamai vietos ten gaunasi sauskelnems, o ir neisitempia niekur. Gal tik kitiems nepatiktu kad paskui matosi sujungimo siule tiesiai per klyniuka, bet man tai ji tikrai nemaiso