Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 6 dalis

[quote=d-oncek,2010 03 05, 23:05]Sveikos.O man otoneurologo tyrimas kita sav.ko reiktu tiketis?Ultragarso?klausos tyrimo?Nusirengt reikes? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
[/qu

Parasysiu,kad ir kitos ,kam prireiks ,zinotu.Pirmas vizitas ieskant galvos skausmo buvo-neurologas,antras -otoneurologas.Tyrimas vyko taip:pagulde ant tachtos[nusirengt nereikejo,net batu nusiaut nereikejo lotuliukas.gif ]uzdejo akinius didziulius,kaip suvirinimo ir reikejo ziuret isproginus akis nemirksint.Paskui pute ora i ausi su slanngute,paskui i kita,paskui karsta ora ir klausinejo ar nesvaigsta galva.Kaip supratau,patikrino vestibiuliarini aparata.Sake nieko blogo nerado .
Taigi trecias vizitas bus-TKD.Ieskosiu info apie si tyrima.
Nuo tu praputimu i ausis ir laukimo ,grizau su skaudancia galva verysad.gif
Linkiu visoms sviesiu galvu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-oncek: 10 kovo 2010 - 18:08
Pūtė pūtė į ausis ir ką pasakė? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 03 10, 20:13)
Pūtė pūtė į ausis ir ką pasakė? blink.gif

Sake nieko blogo nerado .
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kažkokį filmą žiūrėjau, tai ten ausį pakrapštė paragavo ir pasakė kuo serga, tai čia vos ne tas pat, na bet gerai, kad nieko blogo mirksiukas.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Iskart diagnoze buvo-migrena,o dabar daro tyrimus,gal kita priezastis skausmu.Matyt negali taip palikt netyre lotuliukas.gif Kai cia pasiskaitau,tai as dar sveika...
Atsakyti
jungiuosi ir as ji jusu temuke.pati-nesu susidurusi,nesu patyrusi-ka tai reiskia-ta migrena...bet vat-mano sunus-paveldejo tai nuo savo tevo,ir tik nuo dvylikos metu -prasidejo kazkokie keisti negalavimai,jokie daktarai-nieko nerado,buvo daromi visi imanomi tyrimai-ir nieko...pripazino-kad tai-migrena,taip ,galva skauda jam,daznai,bet prie to pacio-neapsakoma kazkokia savijauta-pastovus nuovargis,galvos svaigimas-nors spaudimas-normalus,tiesiog-labai bloga savijauta,kurios nemoka net apibudinti...aisku,uzejus migremnos priepoliui,kartais vemia,nori tylos ir tamsos,veidas-isblyskes,antakiai keistai suraukti,kalba-nerisli...dabar jam 15.5metu-bet-tie priepoliai-tik dazneja,bloga savijauta-vos ne kasdien,o migreno-kartais ir i savaite po 3 kartus... doh.gif
gal kuokie nors vaistai yra,kurie nors kiek palengvintu skausmus,nes paprasti analgetikai-nebepadeda jau....
ar gali tai guti susije su brendimu?ar baigsis kaga nors tai? juk-jokio normalaus gyvenimo...nuvaziuojam prie juros-o jam-migrena-pratuno visa diena po kaldra,namie,po mto dvi dienas jauciasi blogai,svaigimu vis skundziasi,liudnas,niekuo neopatenkintas,niekas nedomina jo...suprantu-kad kai negera-nera nuotaikos... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 03 12, 17:01)
jungiuosi ir as ji jusu temuke.pati-nesu susidurusi,nesu patyrusi-ka tai reiskia-ta migrena...bet vat-mano sunus-paveldejo tai nuo savo tevo,ir tik nuo dvylikos metu -prasidejo kazkokie keisti negalavimai,jokie daktarai-nieko nerado,buvo daromi visi imanomi tyrimai-ir nieko...pripazino-kad tai-migrena,taip ,galva skauda jam,daznai,bet prie to pacio-neapsakoma kazkokia savijauta-pastovus nuovargis,galvos svaigimas-nors spaudimas-normalus,tiesiog-labai bloga savijauta,kurios nemoka net apibudinti...aisku,uzejus migremnos priepoliui,kartais vemia,nori tylos ir tamsos,veidas-isblyskes,antakiai keistai suraukti,kalba-nerisli...dabar jam 15.5metu-bet-tie priepoliai-tik dazneja,bloga savijauta-vos ne kasdien,o migreno-kartais ir i savaite po 3 kartus... doh.gif
gal kuokie nors vaistai yra,kurie nors kiek palengvintu skausmus,nes paprasti analgetikai-nebepadeda jau....
ar gali tai guti susije su brendimu?ar baigsis kaga nors tai? juk-jokio normalaus gyvenimo...nuvaziuojam prie juros-o jam-migrena-pratuno visa diena po kaldra,namie,po mto dvi dienas jauciasi blogai,svaigimu vis skundziasi,liudnas,niekuo neopatenkintas,niekas nedomina jo...suprantu-kad kai negera-nera nuotaikos... verysad.gif

Sveika!
Taip, su migrena gyventi sunku, bet tikrai imanoma. Aisku, tenka gerti daug vaistu, o tai savaime nera sveika, bet tai ar sveika nuolat kentet? Ar vaistu negerimas tokiu atveju tikrai pagerina gyvenimo kokybe? Vaistu yra ivairiu, skirtu slopinti butent migreniniam skausmui (asmeniskai man labiausiai tinka IMIGRAN). Galit pasiskaityt ir sitoj temoj, ir vaistinej paklaust, ir pas gydytoja nueit. Kol susirasit butent Jusu berniukui padedancius vaistus, tikrai teks ir nemazai paeksperimentuot, ir pinigeliu nemazai isleist. O ir siaip, kai rasit tinkamus, vaistus, jie tikrai nera pigus. Na, bet ir ne tukstancius kainuoja. As cia ne piktai sakau, o kaip tik padrasinanciai: jeigu Jusu seima randa pinigeliu nuvaziuoti prie juros, tai vaistai nuo migrenos neturetu buti nepakeliama nasta. Jei tai tikrai migrena, pradejus gert vaistus, tiek sunaus, tiek visos seimos gyvenimas turetu zymiai palengveti. Taip pat vaikas pats issibandys, ar jam geriau vaistus gert pacioj priepuolio pradzioj, ar tik veliau. Mes cia, va, kalbames, ir visos skirtingai. Belieka palinket stiprybes ir zinojimo, kad issigelbejimo nera, bet pagalba yra! O skausmus triskart per savaite as, nors tikrai ne medike, sieciau su brendimu. Arba gal vaikui mokykloj dabar sunkus metas, gal kad pavasaris... Zodziu, sekmes, sveikatos, nekentekit ir nedinkit is musu temos!
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 03 12, 16:01)

Kazkiek tikrai susije, bet nenurasykit to brendimo laikotarpiui, nes pvz. man asmeniskai nuo to ir prasidejo, pirmi priepuoliai buvo 11-12 metu, diagnoziu buvo ivairiu, kol rezultate viska nurase brendimui! doh.gif Mazdaug 15-16 metu jie man praktiskai dingo, iki 22 metu. Per tuos 6-7 metus buvo mazdaug 4-5 priepuoliai, o nuo 22 metu vel atsinaujino ir ypac padazneja pavasari ir vasara, rudeni ir ziema dazniausiai buna ramu arba priepuoliai buna silpnesni. unsure.gif Nuo paprastesnio skausmo be auros (mirguliavimu akyse, ranku-lupu tirpimu, neryslios kalbos ir t.t.) daznai padeda tirpstantis Solpadein'as, o jau kai su aura buna geriu Zomig'a, jis jau nepigus, bet veiksmingas, jau turetumet pabandyti kelis skirtingus, ir ziureti kas butent jums tinka! 4u.gif
Beje, ar kreipetes pas gydytojus? ka jie sako? g.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 03 12, 16:01)
jungiuosi ir as ji jusu temuke.pati-nesu susidurusi,nesu patyrusi-ka tai reiskia-ta migrena...bet vat-mano sunus-paveldejo tai nuo savo tevo,ir tik nuo dvylikos metu

4u.gif stiprybės, merginos teisingai pastebėjo ir pasiūlė, bet viena pastaba iš mano asmeninės patirties: pastebėkite koks spaudimas būna skausmo metu, nes vieni vaistai (tie patys triptanai, bet skirtingi) kelia spaudimą (man pvz.: naramig), o kiti muša (man šiuo atvėju laaabai gerai imigran 50mg) ir dar pastebėjau stebėdama aplinkinius migrenikus: kaip greit turi suveikti vaistas, kad skausmas sumažėtų, na tarkim man jei per 10-15 min vaistas skausmo nenumalšino - vadinasi nepadėjo, reiks kitos dozės, o tarkim mano pažįstamai vaistai turi suveikti išlėto per 30-60 min. tuo atvėju padeda tie patys vaistai (triptanai) bet jų būna tirpių, purškiamų (greit veikiančių) ir būna tabletkom (drįstu teigt ilgiau laukiu kol suveiks). Dar pabandykit arbatas, raminančias, nuo migrenos - profilaktiškai ir nieko nenurašykit brendimui, bet linkiu, kad tai tikrai tebūtų brendimas mirksiukas.gif drinks_cheers.gif Stiprybės!

O kaip panikių galvytės? Mano veik, tikiuos ilgam blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 03 12, 18:56)
4u.gif stiprybės, merginos teisingai pastebėjo ir pasiūlė, bet viena pastaba iš mano asmeninės patirties: pastebėkite koks spaudimas būna skausmo metu, nes vieni vaistai (tie patys triptanai, bet skirtingi) kelia spaudimą (man pvz.: naramig), o kiti muša (man šiuo atvėju laaabai gerai imigran 50mg) ir dar pastebėjau stebėdama aplinkinius migrenikus: kaip greit turi suveikti vaistas, kad skausmas sumažėtų, na tarkim man jei per 10-15 min vaistas skausmo nenumalšino - vadinasi nepadėjo, reiks kitos dozės, o tarkim mano pažįstamai vaistai turi suveikti išlėto per 30-60 min. tuo atvėju padeda tie patys vaistai (triptanai) bet jų būna tirpių, purškiamų (greit veikiančių) ir būna tabletkom (drįstu teigt ilgiau laukiu kol suveiks). Dar pabandykit arbatas, raminančias, nuo migrenos - profilaktiškai ir nieko nenurašykit brendimui, bet linkiu, kad tai tikrai tebūtų brendimas  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif  Stiprybės!

O kaip panikių galvytės? Mano veik, tikiuos ilgam  blush2.gif

Gal neaiskiai parasiau. As irgi nesu linkusi tokiu skausmu nurasyt vien brendimui (man paciai jie prasidejo toli grazu iki brendimo, o tesiasi iki siol, kai, dristu teigt, esu jau visai subrendus lotuliukas.gif ). Tiesiog gali buti, kad ju PADAZNEJIMAS susijes su brendimu.

Tpfu, tpfu, tpfu, bet mano galva kol kas gerai. Nezinau, ar gali taip but, kad tai kazkiek susije su miego poza. Zodziu, arba radau elementaru, bet veiksminga dalyka, arba cia tik sutapimas ir mano mintys - visiska nesamone. Miegodavau visada ant sono. Ypac traukia ant to sono, kurioj pusej galva skauda. Seniau apmalsindavo skausma, jei ant tos puses guledavau. O dabar miegu ant nugaros. Kad ir kas butu, nesiverciu ant sono. Ir ka manot? Per nakti rankos nutirpsta blink.gif , bet tai visiska smulkmena palyginus su tuo, kad ir galvos neskauda! Stebesiu, ar ilgai tai tesis ir butinai atraportuosiu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 03 12, 17:56)
O kaip panikių galvytės? Mano veik, tikiuos ilgam  blush2.gif

Kol kas gerai... ax.gif (pfu, pfu, pfu)
Gal kokiu naujienu yra? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruoniniene @ 2010 03 12, 18:13)
*Gal neaiskiai parasiau. As irgi nesu linkusi tokiu skausmu nurasyt vien brendimui (man paciai jie prasidejo toli grazu iki brendimo, o tesiasi iki siol, kai, dristu teigt, esu jau visai subrendus lotuliukas.gif ). Tiesiog gali buti, kad ju PADAZNEJIMAS susijes su brendimu.

**Tpfu, tpfu, tpfu, bet mano galva kol kas gerai. Nezinau, ar gali taip but, kad tai kazkiek susije su miego poza. Zodziu, arba radau elementaru, bet veiksminga dalyka, arba cia tik sutapimas ir mano mintys - visiska nesamone. Miegodavau visada ant sono. Ypac traukia ant to sono, kurioj pusej galva skauda. Seniau apmalsindavo skausma, jei ant tos puses guledavau. O dabar miegu ant nugaros. Kad ir kas butu, nesiverciu ant sono. Ir ka manot? Per nakti rankos nutirpsta blink.gif , bet tai visiska smulkmena palyginus su tuo, kad ir galvos neskauda! Stebesiu, ar ilgai tai tesis ir butinai atraportuosiu. bigsmile.gif

* Aiškiau nebūna 4u.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
** blink.gif na žinot, man ir rankos nutirpsta miegant ant nugaros arba ant tos pusės kur skauda gavą (miegu dažniausiai ant priešingos - dešinės) aš manydavau, kad tiesiog nepatogiai čia guliu, arba visokias baisybės stupid.gif

QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 03 12, 18:57)
Kol kas gerai... ax.gif (pfu, pfu, pfu)
Gal kokiu naujienu yra? bigsmile.gif

Džiugu, o naujienos tai apie mane? Apie nestuke.gif ? Jei taip tai nieko ax.gif kol kas
beje buvau pas daktarę neuro, tai man išrašė indometacini - paskaičiau kad nelabai jau ten su smegenom susiję (o skausmo metu liepė gert iki 6 tabl.) ir coaxili - tipo AD greit veikiančio, pastarojo bijau gert, nes man bet koks slopinimas lygus skausmui 3 dienas g.gif tai taip ir likau susimėčius...
Šiandien liux diena, saulė šviečia, mano paukštis čiulba patenkintas (nu cypsi gal daugiau), beje Jacinta kaip tavo MB grįžo?
Atsakyti