Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 6 dalis

QUOTE(tiutiute @ 2010 02 13, 19:01)
matyt cia taip sumaste tie kas neturejo niekada migreninio skausmo.  ir dar pagalvojo, kad ir 50% pakaks ir taip suteikia didele malone  unsure.gif
o bandet kada pusrkiama imigrana? man jis  thumbup.gif  per pora minuciu suveike, nors skausmas buvo  doh.gif  tik vat kaina tai   blink.gif

Sveikutes, as vel cia isibraunu 4u.gif O kaip cia ta 50% gaut? kazkaip visokiu imigranu ar dar ko nebandziau, jei pagaunu, kol maudzia dar isgeriu tirpaus solpadeino porcija arba panadol extra 2tabletkas, jei ne tai ir nebegeriu nieko, vis tiek nebepadeda. O paskutiniu metu taip daznai uzeina ir be jokiu paskaudejimu, kad greit istisas priepolis bus, nes neseniai buvo, kad priepolis, pusdienis toks pusetinas na popriepolinis ir vel doh.gif ir dabar uzejo, jau ciut ne iki vemimo, bet vaistu negeriau. Siaip man neurologe kazka sumale, man pakiso lapeli su imigran pavadinimu sako tau seimos daktare tegu israso jeigu nieks nebepades nu nueinu as pas daktare sakau kaip cia su tuo imigranu, lapeli rodau, tai sako neurologe nieko neparase, kad tau ji reiketu gert ir jei as israsysiu visa atsakomybe ant manes, o as zinau kokie salutiniai poveikiai gali buti. Ir sake pas kita neurologa nueit, nes tada buvo man ant ribos astuoniolikos tai sako sulauksi 18 ir nueik, eiles buvo dideles, siuntimas baiges tai taip ir likau nenuejus. Va taip, prisiminiau dabar, kad sake, kad galiu ir taip nusipirkti tik brangiau bus, tai cia ir butu 50% kompensacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viskas_bus_gerai: 13 vasario 2010 - 23:12
QUOTE(Viskas_bus_gerai @ 2010 02 13, 23:11)
Sveikutes, as vel cia isibraunu  4u.gif  O kaip cia ta 50% gaut? kazkaip visokiu imigranu ar dar ko nebandziau, jei pagaunu, kol maudzia dar isgeriu tirpaus solpadeino porcija arba panadol extra 2tabletkas, jei ne tai ir nebegeriu nieko, vis tiek nebepadeda. O paskutiniu metu taip daznai uzeina ir be jokiu paskaudejimu, kad greit istisas priepolis bus, nes neseniai buvo, kad priepolis, pusdienis toks pusetinas na popriepolinis ir vel  doh.gif ir dabar uzejo, jau ciut ne iki vemimo, bet vaistu negeriau. Siaip man neurologe kazka sumale, man pakiso lapeli su imigran pavadinimu sako tau seimos daktare tegu israso jeigu nieks nebepades nu nueinu as pas daktare sakau kaip cia su tuo imigranu, lapeli rodau, tai sako neurologe nieko neparase, kad tau ji reiketu gert ir jei as israsysiu visa atsakomybe ant manes, o as zinau kokie salutiniai poveikiai gali buti. Ir sake pas kita neurologa nueit, nes tada buvo man ant ribos astuoniolikos tai sako sulauksi 18 ir nueik, eiles buvo dideles, siuntimas baiges tai taip ir likau nenuejus. Va taip, prisiminiau dabar, kad sake, kad galiu ir taip nusipirkti tik brangiau bus, tai cia ir butu 50% kompensacija?

na teks soliuoti pas neurologe. tegu padaro tyrimus (EEG, KT ir pan.). tuomet israso kokius vaistukus gerti skausmo metu. tada ta lapa, kur paraso neurologe nesam pas savo gydytoja.
norint gauti 50% mano neurologe sake, kad turi buti migrena su aura. tai vat, jei pasitaiko nedraugiska ir nemaloni neurologe(as), tuomet pasakai, kad tau pries priepoli prasiseda visokie blykciojimai akyse ir panasiai (na pasiskaityk kokie simptomai buna), jei geras neurologas tai ir pats pasiulo kompensacija. ir reik priremt neurologa, kad rasytu, jog kompensuotu, nes ne visi gydytojai ta nori daryti (tingi ir panasiai).
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 13, 23:21)
na teks soliuoti pas neurologe. tegu padaro tyrimus (EEG, KT ir pan.). tuomet israso kokius vaistukus gerti skausmo metu. tada ta lapa, kur paraso neurologe nesam pas savo gydytoja.
norint gauti 50% mano neurologe sake, kad turi buti migrena su aura. tai vat, jei pasitaiko nedraugiska ir nemaloni neurologe(as), tuomet pasakai, kad tau pries priepoli prasiseda visokie blykciojimai akyse ir panasiai (na pasiskaityk kokie simptomai buna), jei geras neurologas tai ir pats pasiulo kompensacija.  ir reik priremt neurologa, kad rasytu, jog kompensuotu, nes ne visi gydytojai ta nori daryti (tingi ir panasiai).

Tai man reiskia 100% priklauso su nuolaida... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 14, 00:21)
norint gauti 50% mano neurologe sake, kad turi buti migrena su aura. tai vat, jei pasitaiko nedraugiska ir nemaloni neurologe(as), tuomet pasakai, kad tau pries priepoli prasiseda visokie blykciojimai akyse ir panasiai (na pasiskaityk kokie simptomai buna), jei geras neurologas tai ir pats pasiulo kompensacija.  ir reik priremt neurologa, kad rasytu, jog kompensuotu, nes ne visi gydytojai ta nori daryti (tingi ir panasiai).

Tyrimus visus dariau, kaikurie del kitu priezasciu buvo anksciau daryti, bet vis tiek kartojo, o man migrena be auros kiek persnekejom su neurologe, o lape buvo parasyta, kad su ir as ta seimos gydytojai pasakiau, nezinojau to biggrin.gif bet dabar kitas seimos gydytojas mano, tai va yra lapas su visais tyrimais, parasyta, kad migrena su aura ir kad geriu solpadeina ir (ibuprom ar kazka nepamenu, bet zinau, kad tai ko negeriu, nes nulis rezultatu nuo jo), bet neparasyta, kad man reiktu skirti imigrana ar dar koki kita vaista tik man pasake ta, bet neuzrase, na reiks gal vasara ar rudieni prisiruost pas daktaru ir issiaiskint g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 02 13, 23:24)

hihihi.gif turit gal dviguba aura?
beto, jei kas turit GSK kortele, su ja irgi buna pora litu nuolaida imigranui.

Papildyta:
QUOTE(Viskas_bus_gerai @ 2010 02 13, 23:33)

na as buvau pas viena neurologa ir jis man irodinejo, kad jokia nuolaida nepriklauso, kad isisgalvoju nesmaones ir pan. nuejau pas kita neurologe ir as paklausiau ar galiu gaut kompensacija. ir dave. kompensuojamu vaistu knygutej uzrase koda, kad mano gydytojas galetu kompensuoti. tik va nepamenu ar atsakymu lape uzrase, kad kompensuojama g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 13, 23:40)
hihihi.gif turit gal dviguba aura?

Aga! biggrin.gif Pirma, man Imigran nepadeda... Antra, man ne tik akyse mirguliuoja, o ir rankos, kojos, liezuvis nutirpsta, nebesusisneku su zmonem, drebulys krecia ir t.t. Tai gal duotu? biggrin.gif
Tik kad ar apsimoka del keliu litu eiti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 02 13, 23:50)
Aga! biggrin.gif Pirma, man Imigran nepadeda... Antra, man ne tik akyse mirguliuoja, o ir rankos, kojos, liezuvis nutirpsta, nebesusisneku su zmonem, drebulys krecia ir t.t. Tai gal duotu? biggrin.gif
Tik kad ar apsimoka del keliu litu eiti? ax.gif

na vizitas pas neurologa yra nemokamas jei siuncia tavo gydytojas. taip kad tai nieko nekainuoja. ir susitaupo truput. vietoj 2 pakeliu imigran uz ta pacia suma galima nusipirkti 3 smile.gif
o ir nebutinai imigrana kompensuoja. man rodos visus vaistus kur yra sumatriptanas sudetyje. cia reiktu pasiklaust jau neurologo.
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 14, 00:02)
na vizitas pas neurologa yra nemokamas jei siuncia tavo gydytojas. taip kad tai nieko nekainuoja. ir susitaupo truput. vietoj 2 pakeliu imigran uz ta pacia suma galima nusipirkti 3  smile.gif
o ir nebutinai imigrana kompensuoja. man rodos visus vaistus kur yra sumatriptanas sudetyje. cia reiktu pasiklaust jau neurologo.

Kazkas cia snekejo apie kainas, tai nemanau, kad tiek daug kompensuos. O del 5-10 litu - atsiprasynet is darbo, kol gausi siutima is savo gydytojos, kol pas neurologe prieisi - tie keli litai bus neverti sugaisto laiko... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 02 14, 09:38)
Kazkas cia snekejo apie kainas, tai nemanau, kad tiek daug kompensuos. O del 5-10 litu - atsiprasynet is darbo, kol gausi siutima is savo gydytojos, kol pas neurologe prieisi - tie keli litai bus neverti sugaisto laiko... ax.gif

na gal kam ir taip... o man ir tie keli litai yra svarbus ax.gif
as pas gydytojus lankaus laisvu metu (tarp paskaitu)
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 13, 23:21)

man migreninė būklė, o gaunu kompensaciją, tad manau, kad bet kokiai migrenos formai yra kompensacija vaistams (galėtų vietoj 50% duot bent 80%)

QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 02 13, 23:24)

Kad tavo žodžiai kas skirsto ir nustato kompensacijas ant stalo...

QUOTE(tiutiute @ 2010 02 14, 00:02)
na vizitas pas neurologa yra nemokamas jei siuncia tavo gydytojas. taip kad tai nieko nekainuoja. ir susitaupo truput. vietoj 2 pakeliu imigran uz ta pacia suma galima nusipirkti 3  smile.gif

Taip visus triptanus kompensuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 13, 19:44)
naudojau dar tik pora kartu, bet tikrai padejo. vienakart tai net nesupratau,kas ivyko. gal po kokiu 5 min jau nebejauciau skausmo (na buvo toooks mazas bet ir tas greit praejo). antrakart ilgiau reikejo laukt (gal del to, kad buvo didelis stresas, pailset neturejau kur ir t.t.), o kai jau buvo uzeje daugiadienes tai teko ir gal koki pusvalanduka palaukt.

Net pusvalandi! biggrin.gif Nu neblogai.
Papildyta:
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 14, 00:21)

O be auros tai ne migrena, o grynas malonumas!
Atsakyti
QUOTE(ruoniniene @ 2010 02 15, 14:16)
O be auros tai ne migrena, o grynas malonumas!

Ee, jei neturi auros, geriau nenorek pajusti ka tai reiskia! schmoll.gif
Man zinok uz ta aura nera nieko slyksciau, galvos skausmas ir tas atrodo dar pakenciamas, bet kai tau darbo metu akyse zaibuoja, kad net nieko nebematai, rankos, lupos, liezuvis, zandas nutirpsta, liezuvis pinasi, jautiesi kaip nuo kokiu narkotiku apsvaigusi, su zmonem nebegali susisneketi! doh.gif Tai as geriau 3 valandas kenciu galvos skausma nei pusantros ta aura! doh.gif Nes man pris skausma pasireiskia viskas kas tik gali pasireiksti! doh.gif
Atsakyti