Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 6 dalis

QUOTE(Lutė @ 2010 02 18, 18:35)

beje šiandien iš vokietijos gavau vaistų (lietuvoj pasirodo irgi yra) Maxalt 10mg. paskaičiau atrodo nieko, bet vat kaip planuojančioms poveikis neaiškus...tad kol nebūsiu tikra dėl planavimo ir  nestuke.gif negersiu

o jie nuo skausmo, ar spec. nuo migrenos?
Atsakyti
Kiek supratau nuo migrenos...Internete insiveskit duoda Lt paskaityt
Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2010 02 18, 20:26)
o jie nuo skausmo, ar spec. nuo migrenos?

nuo migrenos. as ji geriu kai jau imigranas nebepadeda ir prasideda daugiadienes. tada su ibupromu isgeriu ir per koki pusvalanduka praeina.
vieno poko kaina apie 50lt. (ten 2 tabletes). o dar ir grazioj dezutej buna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 18 vasario 2010 - 23:14
QUOTE(Lutė @ 2010 02 18, 20:47)
Kiek supratau nuo migrenos...Internete insiveskit duoda Lt paskaityt

QUOTE(tiutiute @ 2010 02 18, 23:13)
nuo migrenos. as ji geriu kai jau imigranas nebepadeda ir prasideda daugiadienes. tada su ibupromu isgeriu ir per koki pusvalanduka praeina.
vieno poko kaina apie 50lt. (ten 2 tabletes). o dar ir grazioj dezutej buna  biggrin.gif

aišku 4u.gif
geri kad ne viena rūšis lt yra.
Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2010 02 19, 09:12)
aišku 4u.gif
geri kad ne viena rūšis lt yra.

jei neklystu tai ju yra 5mg ir 10mg.

bet skonis ju doh.gif panasiai kaip koki paracetamoli ciulpti
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 18, 14:04)
o nestukem galima po karstu dusu?  blush2.gif

As ne del migrenos, bet siaip megstu karsta dusa. Nescia irgi megau. Gydytoja zinojo ir nekat nesake, kad negalima. Na, ir tikrai nieko blogo nenutiko, nors megavaus kasdien.
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 18, 23:13)
vieno poko kaina apie 50lt. (ten 2 tabletes). o dar ir grazioj dezutej buna  biggrin.gif

aga tokioj plastmasinėj man parvežė - užsidaro tep čiki

QUOTE(tiutiute @ 2010 02 19, 12:02)
jei neklystu tai ju yra 5mg ir 10mg.
bet skonis ju  doh.gif  panasiai kaip koki paracetamoli ciulpti

a da juos čiulpt reikia blink.gif doh.gif

man šiandien blogarytis buvo, bet apie pietus imigrano surizikavau (nes nežinau ar nestuke.gif ar ne) ir išgėriau pamiegojau ir pagarėjo...bet jau kaip pykino...wc gyvenau, seniai taip bebuvo
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 02 19, 16:57)
aga tokioj plastmasinėj man parvežė - užsidaro tep čiki
a da juos čiulpt reikia  blink.gif  doh.gif

man šiandien blogarytis buvo, bet apie pietus imigrano surizikavau (nes nežinau ar  nestuke.gif ar ne) ir išgėriau pamiegojau ir pagarėjo...bet jau kaip pykino...wc gyvenau, seniai taip bebuvo

mhm, labai patogu joje susideti kitus vaistus ir veziotis kur biggrin.gif

na reik viena tabletyte ant liezuvio galo padeti ir prie gomurio prilipdyti. kol istirpsta... bet paskui dar ilgokai jauciasi tas "malonus" skonis kai tik nuryji seiles ar proglaudi liezuvi prie gomurio doh.gif

as dabar "sermion" kasdien geriu, gal kiek sumazinsiu skausmu skaiciu... na menesi dar tik geriu. nzn ar cia jokio streso nebuvo ar cia vaistai padejo, nes jau pora savaiciu (tfu tfu tfu) neskaudejo (na karta bande, bet nuraminau iskart vaistais). tik pries tris savaites daugiadienes buvo, vos ne visa savaite doh.gif
niu tikiuos, kad bent sitie vaistai pades... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 02 19, 17:55)
na reik viena tabletyte ant liezuvio galo padeti ir prie gomurio prilipdyti. kol istirpsta... bet paskui dar ilgokai jauciasi tas "malonus" skonis kai tik nuryji seiles ar proglaudi liezuvi prie gomurio  doh.gif

o tai per kiek laiko suveikia tada g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 02 19, 20:07)
o tai per kiek laiko suveikia tada  g.gif ?

nuo skausmo priklauso. jei jau laaabai blogai buna tai per koki pusvalandi. jei pailsima po vaisto isgerimo tai ir greiciau.
Atsakyti
stoju ir aš į jūsų klubą.
galvos skausmus turiu jau nuo pradinių klasių, būdavo priepuoliai kad užmigt negalėdavau per skausmus dar paauglė būdama. bet kaip ir kitom nurašydavo tuos skaumus brendimui. per pirmąjį nėštumą skausmai dingo ir dar metus po gimdymo nebuvo, o tada vėl atsinaujino ir stipresni, o per antrajį nėštumą - skaumai niekur nedingo, priešingai po gimdymo prasidėjo dar didesnės bėdos. ilgalaikiai skaumasi trunkantys 7-10 dienų, kartais pasibaigiantys pykinimais silpnumais ir kitais "malonumai". dar prasidėjo toki keisti dalykai ant kairės rankos išsipučia staigiai toks gumbelis, žiauriai skauda, per parą pranyksta. g.gif taip būna kai užpuola priepuolis.
esu bandžiusi maxal - tikrai veiksmingas vaistas. imigraną kompensuoja 50 proc. pirmą kart išrašo neurologas, kitus jau savas gyd. tai mano neurologė išrašė iškart kelias pakuotes - kad rečiau reiktų vaikščiot smile.gif bet nesesnai buvo toks priepuolis kad nesuveikė tas imigranas, vaistinėj rekomendavo naramiga - tas jau suveikė. kiek paaiškino skirtumas tarp jų yra tas, kad imigranas greit suveikia ir trumpiau veikia, o naramigas vėliau suveikia, bet ilgiau veikia. o solpodeines irgi turbūt jau vietoj kraujo pas mane, tik man veikia tik tirpinamas tas, nežinau kodėl čia taip. visų vaistų kainytės tai ojoj, todėl solpodeine siunčiuosi iš uk, gaunasi ir pigiau ir ten jo kelių rūšių yra ax.gif
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif Gal kas mane dar atsimena?mirksiukas.gif pvz. Jacinta ir Lutė mirksiukas.gif Sveikinu Lutė su nestuke.gif 4u.gif O Jacinta kaip suprantu planuoja leliuka,irgi labai labai džiaugiuosi už tave 4u.gif
O aš vargstu su galvos skausmai,kas antrą dieną skauda mano galvele verysad.gif Šiandien atsikėliau lig skausmelis toks nestiprus,bet kaip visada po pietų jau pusę galvos pradėjo skaudėti ir pykina. doh.gif Ir juokinga ir baisu pasidarė,kaip rašot kad kraujas vien iš Solpadeino ,mano kraujas tikriausiai jau ne raudonas,o baltas kaip solpadeino tablėtes.
Dėl nėštumo jau rašiau,kad man su pirmų vaiku galvos skausmai nurimo ir viskas būvo čiki,o va su antrų nestuke.gif su aurom migrenos užeidavo,todėl bijau ką ir sakyti,manau priklauso nuo organizmo,nuo pasiruošimo nėštumui,nuo amžiaus ir t.t Pirmą vaika gimdžiau jauna 22 metų, o antra 28 .
Dabar geriu MagnioDiosporalio ir iki šiol geriu Seroxata.
Gero visoms vakaro ir kad galvos mūsų pagaliau neskaudėtu (bet aišku apie tai aš kol kas galiu tik pasvajoti unsure.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 20 vasario 2010 - 18:10