mano ka tik iskepe bociu su raugu,vakar velai vakare uzminke duonkepe per nakti prie radiatoriaus pastaciau tai is ryto taip graziai pakile buvo
                duoneliu grozis  
 
mano ka tik iskepe bociu su raugu,vakar velai vakare uzminke duonkepe per nakti prie radiatoriaus pastaciau tai is ryto taip graziai pakile buvo
 Praves ragausiu.Tiesa,nataliuncik,o ta bociu duonele jokio cukraus nereikia? vakar jau nebepaklausiau,tesla dariau bet idejau sauksta medaus 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            mano ka tik iskepe bociu su raugu,vakar velai vakare uzminke duonkepe per nakti prie radiatoriaus pastaciau tai is ryto taip graziai pakile buvo
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 03 02, 10:36)
duoneliu grozis  
 
mano ka tik iskepe bociu su raugu,vakar velai vakare uzminke duonkepe per nakti prie radiatoriaus pastaciau tai is ryto taip graziai pakile buvo
 Praves ragausiu.Tiesa,nataliuncik,o ta bociu duonele jokio cukraus nereikia? vakar jau nebepaklausiau,tesla dariau bet idejau sauksta medaus 
mano ka tik iskepe bociu su raugu,vakar velai vakare uzminke duonkepe per nakti prie radiatoriaus pastaciau tai is ryto taip graziai pakile buvo
Medus nepakenks (man alergija medui, tai nenaudoju), o šiaip, vakar pabandžiau dar įdėt šaukštą rudo cukraus su molasą, gavosi savotiško skonio Bočių
                va ...va...va....kokia mano duona 
 

Dregnoka,su rugstele,skani.Tik kitakart pasaldinsiu siek tiek,man truksta saldumo
 
Pjoviau tai dar silta
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
Dregnoka,su rugstele,skani.Tik kitakart pasaldinsiu siek tiek,man truksta saldumo
Pjoviau tai dar silta
                Kaip skanu butu dabar su sviestuku 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 01, 16:06)
Bočių duona su mielėm
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
100g rupių ruginiu miltu
545g vandens
350g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
2a.š. sauso raugo
1.5a.š mielių
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
100g rupių ruginiu miltu
545g vandens
350g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
2a.š. sauso raugo
1.5a.š mielių
Nataliuncik, kepu šitą duonelę, bet pasigedau cukraus, nereikia, a ne?
QUOTE(*barbora* @ 2010 03 01, 19:51)
o kiek mazdaug stiklinemis (ml) yra 300g raugo? Neturiu svarstykliu, kol kas bandziau viska stikline atsimatuot ar saukstais, bet su raugu jau sunkiau  
naminio raugo 1v.š = 25gr
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 01, 23:29)
Ir as noreciau kibirelio atsarginio, tai jei sugalvosit kuri, koperuojames ir uzsisakom, gausis gal pigiau nei po 1 pirkinetis
Paskaitau vis paskaitau, ir pagalvojau, tai kiek jus duoneles suvalgot?
As jau pastebejau, kad kepu per daug, mes trise, tai nepajegiam kepalo svalgyt per kelias dienas, pradejau dalinti jau
                musikos namines suvalgom daugiau nei valgydavom parduotuvines  
  bet jei iskepu kepaliuka rugine apie 1kg tai dorojam 3 dienas ne maziau o kartais ir ilgiau..balta duona kepu visad tik 500g ir stengiamies suvalgyti per pora dienu nes buna paskui neskani...
o valgytoju tai 2 dideles burnos ir 1 maza
                
                                    
                
                
                
            o valgytoju tai 2 dideles burnos ir 1 maza
                Labas visoms 
 
Su tuo raugu, tai aš rimtai buvau užsiėmusi
 
Kiek kepiau duonų (su kvietiniu raugu) nė viena šeimynai nepatiko. Iškart iškeliaudavo visi kepalai balandžiams laukan
 . Ir iškildavo, ir būdavo purūs, ir tešla neperlaikyta, bet šeimyna per rūgštu ir per rūgštu (nors tikrai nebuvo taip rūgštu kaip pirmąkart, kai jau pati išsigandau paragavus 
 ) , ir tas raugo duonos kvapas nepatikdavo 
 
Taigi nutariau dvi savaites kasdien maitinti kvietinį ir ruginius raugus, net nedėjau į šaldytuvą ir kartais maitindavau net dukart per dieną, kad gaučiau tokį rezultatą kokį noriu. Ir voila
 Raugai superiniai..jokio rūgšties spec. kvapo, ne per rūgštūs...kvepia duona, gira..skaniai skaniai 
 Tad nutariau, kad tiesiog per greit, su per 'šviežiu' raugu kepdavau. Nededu į šaldytuvą, kasdien primaitinu (dalį, deja išmetu - tą perviršį 
 ) ir kepu dabar su vėjeliu 
 
Vakar iškepiau su ruginiu raugu 100 proc. ruginę duonytę (ir duonkepei visai nereikėjo padėti), kurią šeimyną įveikė net nemirktelėjusi ir dar vos pravėsusią..dingo ne tik duona, bet ir pienas...kaip ir pilvų nesuskaudo
  
 
Va mūsų visiškai ruginė (kvietinių miltų nedėjau, vien tik rupūs ruginiai) duonelė. Minkštutė, drėgnutė, kvapni
 , kitąkart galėsiu didesnį kepalėlį kepti.
                
                                    
                
                
                
            Su tuo raugu, tai aš rimtai buvau užsiėmusi
Kiek kepiau duonų (su kvietiniu raugu) nė viena šeimynai nepatiko. Iškart iškeliaudavo visi kepalai balandžiams laukan
Taigi nutariau dvi savaites kasdien maitinti kvietinį ir ruginius raugus, net nedėjau į šaldytuvą ir kartais maitindavau net dukart per dieną, kad gaučiau tokį rezultatą kokį noriu. Ir voila
Vakar iškepiau su ruginiu raugu 100 proc. ruginę duonytę (ir duonkepei visai nereikėjo padėti), kurią šeimyną įveikė net nemirktelėjusi ir dar vos pravėsusią..dingo ne tik duona, bet ir pienas...kaip ir pilvų nesuskaudo
Va mūsų visiškai ruginė (kvietinių miltų nedėjau, vien tik rupūs ruginiai) duonelė. Minkštutė, drėgnutė, kvapni
QUOTE(Lung @ 2010 03 02, 12:01)
Nataliuncik, kepu šitą duonelę, bet pasigedau cukraus, nereikia, a ne?  
 Tada beveik dietinė duona gaunasi: nei cukraus, nei riebalų  
Aš nedėjau, nes į Bočių šiaip reikia medų (bet ne cukrų) dėt, bet kai mes negalim, tai ir nededu
QUOTE(jolanka @ 2010 03 02, 12:55)
Paskaitau vis paskaitau, ir pagalvojau, tai kiek jus duoneles suvalgot?
As jau pastebejau, kad kepu per daug, mes trise, tai nepajegiam kepalo svalgyt per kelias dienas, pradejau dalinti jau
Na ne paligint su pirktine, per diena išeina 1-2kepaliukai duonos ir 1 batono ar pyrago kokio, bet ir valgytoju užtenka
QUOTE(Rasma @ 2010 03 02, 14:06)
Labai įdomiai tu čia sugalvojai, tai ir rūgštelės visai nėra?
O duonos grožis
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 02, 14:31)
Labai įdomiai tu čia sugalvojai, tai ir rūgštelės visai nėra?
Rūgštelės beveik jokios, tik tiek kad raugas iškelia duoną
Ir raugo kvapas ne rūgštus, o grynai kaip giros su medumi, toks net su saldumu..ir duona taip kvepia..daugiau salyklu ir medumi
Mano šeimyna, o ir aš nemėgstam rūgščių duonų
Visiškai ruginės plikytos duonos receptas:
Raugas:
70 g. ruginio raugo (100 proc.)
70 ml vandens
110 g rupių ruginių miltų.
Viską sumaišius, laikyti šiltai, kambario t-roje 4 val. Turi pakilti dvigubai.
Plikinys:
60 g. rupių ruginių miltų
2 v. š. salyklo
kmynų
230 ml. verdančio vandens
Miltus užpilti verdančiu vandeniu ir gerai išmaišyti, sudėti salyklą ir kmynus. Palikti 2 val. 60 laipsnių t-roje (aš - pakaitintoje orkaitėje laikiau). Išėmus prieš duonelės kepimą, leisti atvėsti iki kūno t-ros.
Duonai:
raugas
plikinys
300 g rupių ruginių miltų
120 ml vandens
1 a.š. druskos
1-2 v.š. tamsaus cukraus (ar medaus)
Viską sumaišyti. Tešla bus lipni ir nesudarys kieto kamuolėlio, bus minkštesnė.
Kepant orkaitėje: tešlą sudėti į aliejumi išteptą indą, pridengti ir leisti pakilti 2 val.
Po to šlapiomis rankomis suformuoti kepalėlį, dėti skardon, uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti 1 val., kad pakiltų.
Prieš kepimą sudrėkinti duonos paviršių, pabarstyti kmynais ir kepti pirmas 5 min. 250 °С , po to susilpninti kaitinim1 iki 200 °С ir kepti dar 55 min.
Aš kepiau duonkepėje, pati susidarius programą: 20 min. minko, 1 val kildina, 15 s. minko, 1 val. kildina, 15 s. minko, 1 val, kildina, 1 val. kepa. Viso programos trukmė - 4.20 min., vid. apskrudimas.
Originalus receptas rusų kalba čia
Aš pridėjau 1.5 v.š. tamsaus cukraus ir su plikiniu nesiterliojau kaip parašyta
                ta gi anagi....... mano duona atrodo lyg butu aukstym kojom padeta 
 taigi ji visai ne aukstyn kojom,kibirelio dugnas tai pas mane graziai apvalejantis,o virsus kepant siek tiek pakrito,todel taip ir atrodo 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
    




