QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 21:53)
labas

apie rauga

na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu
Su tuo aš vargau
Ne tik man neskanu, bet ir šeimyna sakydavo 'sulesink paukščiams'
Ir kvapas raugo mane erzindvo (gan stiprus buvo) ir rūgštelė specifinė..
Aš sakiau, kad dvi savaites beveik iš raugo nieko nekepiau, bet pamaitindvau ryte, iki vakaro išrūgdavo, viską išpilu (vos vos..palikdavau gal arbatinį šaukštelį ,tiesiog kiek ant sienelių) ir vėl vakare pamaitinu.ryte išpilu pmaitinu ir iki vakaro...aišku miltų nuostolių buvo, kol gavau norimą raugą...ir taip kasdien, jokiame šaldytuve..ir dabar nelaikau šldytuve, kasdien pamaitinu po kartą, o jei noriu kepti duoną, dukart maitinu vieną dieną prieš kepimą..
Dabar

duoną kepu. Absoliučiai jokių raugo požymių..kvapas duonos, labai malonus, o raugo rūgštelė nesijaučia, bet pati duona nesaldi