Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų traumos

Mums dabar tai aktuali tema.Rimta trauma. sad.gif Pirštas tarp durų su galimybę amputuoti.Tokios buvo gydytojų prognozės.Dabar jau viskas gerai rolleyes.gif , tik neaišku dėl nagiuko. g.gif


Kaip elgis? Rėkti , staugti, kad nežiūri vaiko.Gal atleisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisreta: 27 balandžio 2004 - 21:27
Reiktu jau bent rimtai pasisneketi,paprasyti akylesnes prieziuros-stai ka as dariau kai mano mazius per 2m darzelyje prasiskele 2k.galva(abu kartus reikejo siuti),pirmaji karta prasiskele beje gan pavojingoje vietoje;suprantu,jog vaikis l.judrus,bet tuomet buvo akivaizdi nepakankamos prieziuros klaida.
Atsakyti
MANAU,KAD VAIKO NEISSAUGOSI,MUSISKE NAMIE TIEK KARTU UZSIGAUKNA IR NUKRENTA...O BUNA TIK JI VIENA. DARZELYJE VAIKU APIE 20,KUR JUOS VISUS SUZIURESI.NEKALTINCIAU AUKLETOJU AR SEIMININKUTES.NEBENT TIKRAI ZINOTE,KAD JOS NEATSAKINGAI ZIURI I DARBA g.gif
Atsakyti
Taigi ,ir aš taip galvoju,kad tiek vaikų ,visų ir neaprėpsi. Aišku jų toks darbas. o tai dar lopšelinukai. Manau,kad auklėtojoms buvo gera pamoka. Jas pačias raminau. Be to po geros savaitės būsim sveikos ir keliausim į darželį. rolleyes.gif Taigi kaip ir viskas praeityje.Gyvenime dar ne tiek visko bus.

Linkiu, kad nei vienas vaikas to nepatirtu.
Atsakyti
mes traumu turejom begale ir rimtesniu ir ne tokiu jau, galva siuvo 3 kartus, dar tris reikejo, bet viena karta nespejom- lupa buvo prasiriktusi ir aukletoja men nepranese mad.gif ateinu vakare vaiko pasiimti ziuriu skyle lupoj, tokia gal pora cm, cia 2 su biskiu metu vaikui mad.gif traumatologiniam sake kad jau pavelavom, reikejo is karto siuti, vat tada darzelyje niekam maze nepasirode mad.gif mad.gif mad.gif med. sesele mat nusprende kad nieko tokio uzgis ir man net pranesti nesimaste, tai dabar nelabai graziai ta lupa atrodo.

tai va ka norejau pasakyti kai vaikas labai judrus tai uzaugti be traumu sansu mazai, kad ir kaip ji ziuretum ir del paciu traumu kaltinti aukletoja nereiketu, bet jeigu jau kas atsitinka, tai buk maloni bent pranesti.

Atsakyti
Suprantu,kad būna ir rimtesnių traumų, bet kai mergaitė galėjo likti be pirštuko galo,tai baisu.Be to ji gan rami, bet visko atsitinka. Gerai, kad į ligoninę greitai nuvežė.Bet jai būtų nepranešia tai būčiau pūkus pakėlus.
Atsakyti
Na pirstu prispaudimai buna juk ne tik del aukletoju kaltes g.gif Tiesiog ir patys vaikai kisa juos kur nereik,o tuo metu kazkas uzdaro duris sad.gif Atsimenu pati kai vaikystej vienai mergytei prispaudziau pirsta,o norejau tik uzdaryt duris iejus i grupe,net nepagalvojau kad ta mergyte gali stovet atsiremus i ta stakta ir dar pirstus i tarpa ikist ohmy.gif
Mane va nervuoja grupej viena mergaite,kuri pastoviai kilnoja mano vaika,taip bekilnodama ja viena syki ismete ir maniske ziauriai krito ant nugaros,o aukletoja viso to nemate mat,mate kitas zmogus mad.gif Kai aukletojai pasakiau,kad pastebetu ta mergyte,nes man nepatinka tokios jos manieros kilnojimo,tai ji tik kreiva sypsena i mane paziurejo ir "Nu as juk negaliu visu vaiku suziuret" mad.gif Tai va taip nesuziures ir nepamatys kai vaikas be samones gules kazkur sad.gif
Atsakyti
Nu blyn, atsakymas, negaliu vaikų sužiūrėti mad.gif Tai kuom ir kur ji dirba?
O dėl pirštuko - tikrai labai gaila, kad taip atsitiko, gi nerealus skausmas... Gerai kad palyginus laimingai baigėsi. Sunku čia auklėtoją kaltinti, nes ir namie dažnai vaikai tuos pirštus įkiša kur nereikia. O dar jei pačios skubiai gydytojams pristatė, tai aš dar net ir padėkočiau.
Man 5 metų sulaužė ranką darželyje - vaikai ant krepšinio stovo suposi, tas krito ir tiesiai ant rankos. Sėdžiu, verkiu, vaikai nulėkė auklėtojai pasakyti, o tos tik pasisuko, pažiūrėjo ir toliau sau plepėjo, nei viena nepriėjo. Kokia laimė buvo, kad mama atėjo prieš pietus, nors niekad taip nedarydavo. Nuvežė į Traumpunktą, aišku - lūžis. Bet mano mama nekonfliktiška, niekam nieko nei sakė nei darė. Dėl saviškės tai aš pripločiau už tokius dalykus, išlėktų iš darbo (čia mažiausiai ką padaryčiau).
Gydykitės pirštuką, sveikit, tikėkimės ir nagelis ataugs smile.gif
Atsakyti
Dar apie traumas. JEIGU JUSU VAIKUTIS KAD IR NESMARKIAI NIKSTELEJO AR UZSIGAVO RANKYTE, KOJYTE, ZYZALIOJA, NORS IR NEVERKIA SMARKIAI, BET MATOSI, KAD GALUNES JUDINIMAS YRA NORS KIEK SKAUSMINGAS- NEDELSIANT KETURIOM I TRAUMPUNKTA!

Pasirodo, net zaidziant nekaltus zaidimukus, labai lengva isjudinti sanariukus mazam vaikiukui. Jie puikiai atsistato per pimas dvi valandas, is bedos- iki keturiu valandu. Bet vat jei delsit ilgiau, lauksit, gal praeis, juk neverkia, o tik pazyzia, tada sanariukui atsistato sunkiai, audiniai speja patinti. Tada ir skausmingiau, ir ilgiau viskas uztrunka. Gipsas dedamas.

Vakar vakare vat, pasokinejom per laiptelius, mes su vyru uz rankyciu aukstyn kilnojom, sunelis juokesi. O namie pradejo inksti, rankytes stengesi nejudinti. Nakti irgi be asaru, bet karts nuo karto suinksdavo, rankyte pasukiodavo, bet matesi- skauda. Tai vat siandien nuo ankstaus ryto turim gipsa trims dienoms. sad.gif

Zodziu, jei kas- geriau jau traumatologai palaikys jus teveliais panikieriais, kurie del smulkmenu vazineja. Svarbu nedelsti.
Atsakyti
sad.gif Norge,vargsiukai jus,na va,o dar chate kalbejom vakar apie tai,ech sad.gif Na sveikit dabar,saugokit rankute
Atsakyti
Labai ačiū mamoms už atsakymus. Buvo įdomi kitų mamų nuomonė.Kai nežinai,tai atrodo, kad aplinkui visi sveiki ir pan.,bet kiek vaikams visko nutinka, net baisu.Rytoj jau eisim į darželį,nors širdį toks nerimas.Tikiuosi, kad viskas atsistos į savo vėžes.
Atsakyti
2 metuku dukryte darzely smarkiai susizalojo - teko siuti smakriuka. Aukletoja sako, kad ja vaikas pastume ir ji krito ant kilimo. Netikiu, kad ant kilimo krentant galima susizaloti smakriuka ir dar taip stipriai. Manau, kad trauma ivyko kitur.
Ar jus duotumet aukletoja i teisma, ar viska pamirstumete?
Ir dar: viena karta aukletoja ja su tapkutem i lauka isvede, kita karta - uzmove svetimus triusikus, nors jos buvo spintelej. Pasiteisinimas - cia ne as, seimininke uzmove. Manau, kad nelabai ji priziuri vaikus.
Atsakyti