Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų traumos

QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 10:11)
O dar noriu pasiteirauti Ivos. Jei tu nuvedei vaika su basutem i darzeli, tai aukletoja ir isvede ja i lauka su basutem... Neperspejai. Gal galvojo, kad pas jus tai normalu... Na nebent buvo kitaip. Gal ko nezinau (as visai nepiktai).

Tu ne taip supratai. Su basutemis vaikai grupeje vaiksto, tai taip ir isvede i lauka neperauta rolleyes.gif
Tau atrodo tai normalu?
Atsakyti
QUOTE (ziv @ 2004 06 23, 07:19)
20 vaiku tik sarasiuose yra, realiai kokie 7-9 lanko, bet ar jum atrodo realu, kad vaikas ant lygaus kilimo smakra susizaloja taip, kad siuti tenka?

Zinok, tai yra realu, nes juk prakirtimas priklauso nuo smugio stiprumo, nebutinai turi buti astrus kampas, i lygia vieta tikrai galima prasikirsti.
As suprantu, kad tu susinervinus. As irgi nervinciaus. Tik nedaryk skubotu sprendimu. Taip - tavo vaikas svarbiausia tau, sutinku. Bet pasiulyciau griezta pokalbi su aukletoja, ne su vedeja, ne teismais, o su aukletoja. Jei matysi, kad nepadeda - tada jau eik su vedeja kalbeti. Kartais asmeninis pokalbis daug veiksmingesnis ir atnesa maziau zalos abiems pusems. Juk ne aukletoja pastume tavo vaika, kad duoti ja i teisma! Ji nesuziurejo tavo vaiko, ir apie tai turi su ja pasikalbeti.
Atsakyti
QUOTE (Dikė @ 2004 06 23, 07:30)
QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 10:11)
O dar noriu pasiteirauti Ivos. Jei tu nuvedei vaika su basutem i darzeli, tai aukletoja ir isvede ja i lauka su basutem...  Neperspejai. Gal galvojo, kad pas jus tai normalu... Na nebent buvo kitaip. Gal ko nezinau (as visai nepiktai).

Tu ne taip supratai. Su basutemis vaikai grupeje vaiksto, tai taip ir isvede i lauka neperauta rolleyes.gif
Tau atrodo tai normalu?

Jei su tapkutem, tai zinoma, kad ne normalu. As ir sakau, gal ne viska zinau...
Atsakyti
QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 09:11)
O dar noriu pasiteirauti Ivos. Jei tu nuvedei vaika su basutem i darzeli, tai aukletoja ir isvede ja i lauka su basutem... Neperspejai. Gal galvojo, kad pas jus tai normalu... Na nebent buvo kitaip. Gal ko nezinau (as visai nepiktai).

Su basutem ji vaiksto darzelyje vietoj tapkuciu, o normalus batai buvo palikti spinteleje, aukletoja tiesiog nepamate kad vaikas isejo i lauka su basutem, na gerai visko buna, jei iskarto pamatytu nuvestu i grupe persiauti, bet nepamatyti per 2 val buvimo lauke kad vaikas su basutem blink.gif mad.gif na gerai taip jau atsitiko,bent atsiprasyk ar ka, bet ji dar apsauke mane, kai bandzau jai pasakyti viska ka as apie tai galvojau, tipo mano mergaite jau didele ir gali pati savimi pasirupinti, kad jos pareiga rupintis vaiku saugumu, o ne apranga blink.gif mad.gif nemanau kad tokiam zmogui vieta darzelyje
Atsakyti
Važiuodama troleibusu girdėjau dviejų mamų pokalbį apie auklėtojas. Viena skundėsi, kad jos vaikui vis kas nors atsitinka: tai rūbus išsitepa, tai basutes suplėšo, tai kelnių keliai išdilo, tai vaikai jos brangiausią stumdo. O kita neiškentus atrėžė: jei tau blogos auklėtos, nesugeba tavo vaiku pasirūpinti, tai samdyk auklę. Ji tikrai tavo vienos vaiką prižiūrės.

Maniškis ne tie daug daželyje tų mėlynių įsistato, kiek namie. Va ir vakar su kakta į staktą, po kelių minučių - į sieną. Tai kas kaltas, kad savo vaiko, kuris auga vienas ir būna vienam kambaryje su manim, nesugebu prižiūrėti.

Gali bandyti kalbėtis su auklėtoja, išsiaiškinti viską. Mums grupėj visada vakare pateikiama ataskaita apie vaiko mini nelaimes. Nežinau, man kažkodėl net nekyla noras bartis su auklėtojom. Tikriausiai todėl, kad aš nekeliu aukštų reikalavimų.
Atsakyti
QUOTE (pupa @ 2004 06 23, 09:44)
Maniškis ne tie daug daželyje tų mėlynių įsistato, kiek namie. Va ir vakar su kakta į staktą, po kelių minučių - į sieną. Tai kas kaltas, kad savo vaiko, kuris auga vienas ir būna vienam kambaryje su manim, nesugebu prižiūrėti.


Kai vaikas pats nugriuna, aukletojos kaltint negalima, bet jeigu susistumde - gal ir galejo isikisti ir isskirt. Kolkas pyktis dar "sviezias", po keliu dienu, blaiviau i viska paziuresiu.
Atsakyti
QUOTE (ziv @ 2004 06 23, 06:34)
Kai susizaloja 5 metu vaikas, gali ir pats buti kaltas, bet 2 metuku dar nelabai masto, taigi aukletojos turetu priziureti. Nelabai isivaizduoju, kaip elgtis.

mano panele ne dvieju metu neturedama kakta prasiskele, net randas liko iki siol, o vedziau ja uz rankos, tik minutei paleidau.......paprasciasuiai lenkesi nukritusio zaisliuko paimti, o salia suoliukas buvo be vieno pagalio, va ir stuktelejo labai lengvai i betona, nespejau pagriebti......... niekada nepagalvociau kad nuo tokio lengvo stuktelejimo gali buti tiek kraujo ir tokia gili zaizda.......
va ir prisiminus ta ivyki kazin ar kaltinciau aukletojas, nors puikiai zinau, kad sirdyje butu labai pikta.......manau zinant vaiko aukletojas ir zinant kaip jos reaguotu tai tektu dar jas raminti....... wink.gif

Atsakyti
Aš 5-erių metukų prasiskėliau darželyje antakį, atsimenu auklėtojos išgąsčio pilną veidą...nors niekas jos ir nekaltino. O mano vaikui kaip užburta- jei ką prasiskelia, tai būtinai pas senelius, namie nei karto nieko neatsitiko. Ir šiaip kuo tolyn, tuo daugiau darželio auklėtojos man nepatinka savo amžinais dejavimais apie mažas algas, neklaužadas vaikus, kenksmingas darbo sąlygas, per vėlai vaikus pasiimančius tėvus. Fuj...norisi joms tik sėdėt ir nagus dildintis? Vieną kartą net nepasakė kad vaikas vėmė daržely, 3 kartus grįžo su įkandimo žymėm ant veido ir pilvo. Kur jos ten žiūri, tai nežinau, bet kad ne į vaikus tai tikrai...bent jau maniškės.
Atsakyti
Žinot, aš pasakysiu, kad dabar žmo)nės labai iš3.14zdėję: kiekvienas moka tik reikalaut, už kiekviena sumokėtą centą išlaužti maksimumą. Aš galvoju kitaip: žmogus gaunantis 4000 dirba vienaip, o 400 - visai kitaip. Žinoma, auklėtoja jei pasirinko tokį darbą turėtų žinot ir susitaikyt su likimu, kad teks svetimiems vaikams būt ir už mamą ir už tėtę.
Tik negalėjo (ypač vyresnio amžiaus) numanyt, kad dabar bus toks pasileidimas, ir kai kiekvienas vaikas bus PASAULIO CENTRU - žinos tik savo teises ir strojins auklėtojas. Kur dabar matyta, kada jau 1-2-3 klasėse jau visi vaikšto su mobiliakais? o 4-5 kl. jau tipo visiems reikia polifoniniu ir su pribumbasais doh.gif
Jei būčiau švietimo ministras, sukiščiau visus į uniformas, kad išmoktų mokyklose pareigos, paklusnumo ir vyresnio gerbimo.
Atsakyti
Mano panelė, būdama šiek tiek virš metukų, atsidariusi lauko duris, išėjo į laiptinę ir, aišku, nuriedėjo laiptais iki artimiausios laiptų aikštelės... Pusantrų sugebėjo užsiversti ant savęs komodėlę (!)... Daugybę kartų eidama pataiko į sieną ar durų staktą ir įsistato gumbą... Jei taip būtų prie auklės, kaltinčiau, žinoma, ją už vaiko nepriežiūrą. Darželyje auklėtoja prižiūri 18 - 20 vaikų (mūsų grupėje). Tegu kai kur tų vaikų būna perpus mažiau, jų visų už rankos nepaimsi ir vorele kiaurą dieną nevedžiosi... Žinoma, skaudu, kai susižaloja vaikas darželyje, bet mūsiškė "pakankamai sėkmingai" prasikirto lūpą eidama šalia savo dviejų ją mylinčių tėvų...
Atsakyti
Voveriuk kaip gerai kad tu nesi sveitimo ministras tongue.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Voveriuk, nejuokink, darželio auklėtojos gauna daug daugiau nei tu įsivaizduoji, o dirba pusę dienos, turi ilgesnes atostogas ir t.t. ir panašiai, o elgiasi tai kaip...Jos yra pasaulio bambos. Daug galiu parašyti, kaip jos susodina vaikus už stalo ir praveria langą, kad kuo daugiau mažių kitą dieną nebeateitų ,susirgtų (asmeninė patirtis), kitos sėdi ir plepa, kol į mažius per tvorą kiemo vaikai akmenis mėto (darželyje po langais taip auklėtojos daro), o kai mama tik pasiteirauja, kodėl vaikui mėlynė ant kaktos, auklėta sugeba atšauti, kad prašau nesikalbinėkit, aš ir taip per jus naktimis nemiegu blink.gif Žodžiu....Nenoriu užsivesti, o tai prirašyčiau....
Ziv, reikia su auklėtoja pasikalbėti, nepadės- pas vedėją, nepadės-į savivaldybę galima skambtelėti (jei daržas savivaldybei priklauso...)
Atsakyti