Įkraunama...
Įkraunama...

Pradine m-kla Kaune: Mašioto ar Ryto?

QUOTE(Jurgux @ 2006 11 01, 15:29)
Musu mokytoja SUPER thumbup.gif Mergaite tikrai noriai eina i mokykla.... po 4metu galesiu drasiai rekomenduoti musu moytoja kitiems vaikuciams wub.gif [/i]

O man jos visos siemet nieko...Visos skirtingos ir gana stiprios, sakyciau blush2.gif Viena matematika, kita angliste, trecia prie meno biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žmogė @ 2006 11 02, 11:08)
O man jos visos siemet nieko...Visos skirtingos ir gana stiprios, sakyciau  blush2.gif Viena matematika, kita angliste, trecia prie meno  biggrin.gif  4u.gif

Na apie Mašiotą girdėjau tik tiek, kad ten labai nemažos rinkliavos. O mes pernai baigėme Ryto paradinę thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Mokytoja papuolė labai kūrybinga. Mokyklos vadovybė irgi thumbup.gif Likome labai patenkinti ir tikrai galime nuoširdžiai visiems rekomenduoti biggrin.gif
Atsakyti
Kažkodėl susidariau nuomonę, kad visi atsiliepimai apie Mašioto mokyklą - tik iš nuogirdų.
Kažkada ir mes sprendėme dilemą, kurią mokyklą pasirinkti - šią ar Ryto. Bet rinkomės ne pagal rinkliavų buvimą ar nebuvimą, o pagal mokyklos pasiekimus (nepatingėjom pasklaidyti Kauno mokyklų suvestinių) ir rekomendacijas. Ir kaip bebūtų keista, daugiausia gerų atsiliepimų išgirdome apie Mašioto mokyklą. Aš pritariu minčiai, kad rinktis visgi reikėtų ne mokyklą, o mokytoją, nes ji turi daugiausiai įtakos vaiko savijautai mokykloje, mokymosi motyvacijai ir šiaip nesinori, kad mokykla dėl pirmosios mokytojos virstų gyvenimo košmaru. Taigi, apsiprendę dėl mokyklos, apsiklausinėjome ir dėl mokytojų. Ir pasirinkome. Tuo, ką turime - nepaliauju stebėtis ir džiaugtis:
1. Mūsų vaikus moko tikrai fantastiška mokytoja. Niekada negirdėjau jos šaukiančios, nors klasėje 28 vaikai. Užtenka vieno tylaus sakinio - ir visa "neklaužadų" kompanija ramiai sėdi suolose.
2. Mokykloje veikia prailginta grupė. Vaikus galima pasiimti iki 19 val., kas mums yra tikrai aktualu. Iki 17 val. prailgintoje grupėje dirba pati klasės mokytoja, todėl vaikai paruošia visas pamokas. Su tais, kuriems nesiseka, ar reikia papildomai padirbėti - mokytoja dirba individualiai.
3. Visą žiemą vaikai per fizinio lavinimo pamokas eina į baseiną - per du metus sūnus nesirgo ir baigia išmokti plaukti.
4. Mokykla sudariusi sutartį su J. Gruodžio muzikos mokykla, šios mokyklos mokytojai atvažiuoja į pamokas Mašioto mokykloje - vaikui nereikia niekur važiuoti, jeigu nori lankyti muzikos mokyklą.
5. Mokymosi programa tikrai intesyvi - antrokams būna ir po 5 ir po 6 pamokas (su keramikos, ekonomikos būreliais). Kas savaitę vaikai rašo diktantą, matematikos testą ir anglų kalbos kontrolinį darbą. Kas pusmetį - vertinamuosius lietuvių kl., matematikos ir anglų kalbos darbus. Rezultatas - 1/2 mūsų mokytojos mokytos klasės dabar - Jėzuitų gimnazijos mokiniai.
6. Su mokytoja apie vaiko mokslus stengiuosi pakalbėti bent kartą per pusmetį - tam mokytoja paskiria specialų laiką, per kurį kalbame tik apie mano vaiko pasiekimus, nesėkmes, tariamės, ką reikia daryti, kur padėti, ką taisyti. Tai - specialūs pokalbiai, o šiaip užbėgusi visada pasiteirauju, kaip jiems sekasi, kokiais džiaugsmais ir rūpesčiais gyvena klasė.
7. Mano vaikas - antrokas, tačiau per du metus jau spėjo pabūti Paryžiuje, Saksonijos Alpėse, šį pavasarį važiuos į Legolendą.
8. Garsiosios rinkliavos:)) Aš visada stebiuosi tėvais, kuriems atrodo, kad vaikų gerbūvis turi susikurti savaime nepridėjus nė cento. Taip, šiek tiek pinigėlių pradžioje reikėjo klasės remontui, priemonėms. Tačiau tuos pinigus aš investavau į savo vaiko kalsę - jam bus jaukiau, šviesiau, maloniau mokytis. Šioje klasėje jis praleidžia visą dieną, tad norisi, kad jam būtų gera. Mes turime ir klasės fondą, į kurį renkame kas mėnesį geriamam vandeniui, tualetiniam popieriui ir pan.
Per du metus dar neišgirdau "nenoriu šiandien į mokyklą", o "atvažiuok pasiimti vėliau, aš dar noriu pabūti" - teko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amber1: 31 sausio 2007 - 21:00
[COLOR=blue]sss=Jurgux,2006 11 01, 17:29]
Mes nuo rugsejo einam Ryto pardien mokykla thumbup.gif man viskas patinka, tik maistas nelabai schmoll.gif nepatinka kad maistas yra veziojamas, o ne ruosiamas mokykloje..... bet kiek zinau, daugelyje mokyklu tai daroma... kaip gaila kad del tokio maisto kencia musu vaiku skrandziai verysad.gif verysad.gif

Musu mokytoja SUPER thumbup.gif Mergaite tikrai noriai eina i mokykla.... po 4metu galesiu drasiai rekomenduoti musu moytoja kitiems vaikuciams wub.gif

[/quote]
Mes siemet pradejom lankyti Masioto pradine mokykla super mokykla,o mokytoja dar saunesne thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amber1 @ 2007 01 31, 20:54)
7. Mano vaikas - antrokas, tačiau per du metus jau spėjo pabūti Paryžiuje, Saksonijos Alpėse, šį pavasarį važiuos į Legolendą.

Atsiprašau, bet man net akys ant kaktos iššoko perskaičius šitą "pliusą" blink.gif
Tai tik dar kartą įrodo, kad į "Mašiotą" patenka "išskirtinių" pinigais aptekusių tėvelių vaikai doh.gif

O jeigu tėveliai neturi pinigėlių ir vaikas pateko per klaidą į šią mokyklą ne iš TO socialinio sluoksnio, tai vaikas traumuojamas nuo pat pirmos klasės, nes tikriausiai tik grupelė vaikų išvažiuoja į tokią keliones ir tuo puikuojasi prieš likusius klasės draugus doh.gif

Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 02 01, 13:06)
Atsiprašau, bet man net akys ant kaktos iššoko perskaičius šitą "pliusą"  blink.gif
Tai tik dar kartą įrodo, kad į "Mašiotą" patenka "išskirtinių" pinigais aptekusių tėvelių vaikai  doh.gif

O jeigu tėveliai neturi pinigėlių ir vaikas pateko per klaidą į šią mokyklą ne iš TO socialinio sluoksnio, tai vaikas traumuojamas nuo pat pirmos klasės, nes tikriausiai tik grupelė vaikų išvažiuoja į tokią keliones ir tuo puikuojasi prieš likusius klasės draugus  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Dar patiko, kad 28 mokiniai, nors pagal įstatymą pradinėje negali būti daugiau 24 rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas zinot ka nors apie priesmokykline klase. Labai noretusi isgirsti paprastesniu teveliu nuomone (jei Masioto pradine tokie vaikuciai lanko).
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 02 01, 14:06)
Atsiprašau, bet man net akys ant kaktos iššoko perskaičius šitą "pliusą"  blink.gif
Tai tik dar kartą įrodo, kad į "Mašiotą" patenka "išskirtinių" pinigais aptekusių tėvelių vaikai  doh.gif

O jeigu tėveliai neturi pinigėlių ir vaikas pateko per klaidą į šią mokyklą ne iš TO socialinio sluoksnio, tai vaikas traumuojamas nuo pat pirmos klasės, nes tikriausiai tik grupelė vaikų išvažiuoja į tokią keliones ir tuo puikuojasi prieš likusius klasės draugus  doh.gif

Manęs prašė nuomonės – aš ją išsakiau ir dabar jaučiuosi išskirtinė piniguotė, neturinti, kur padėti atliekamą milijoną, tai “įkišanti” savo vaiką į neva prestižinę mokyklą. Vaiko protas nuo tėvų pinigų nepriklauso, o pagal mokyklą baigusių vaikų mokymosi rezultatus neatrodo, kad čia susirinkusi nieko daugiau nesugebantys ir tik tėvelių pinigėlių dėka mokslus kremtantys vaikai.
O dėl tolerancijos ir kitų vaikų nepilnavertiškumo jausmo – nematuokite visko pinigais ir jūsų vaikai išmoks draugą vertinti ne pagal kelionių skaičių, o pagal kitus dalykus: mokėjimą bendrauti, iniciatyvumą, draugiškumą ir t.t..
Atsakyti
QUOTE(Amber1 @ 2007 02 05, 16:43)
Manęs prašė nuomonės – aš ją išsakiau ir dabar jaučiuosi išskirtinė piniguotė, neturinti, kur padėti atliekamą milijoną, tai “įkišanti” savo vaiką į neva prestižinę mokyklą. Vaiko protas nuo tėvų pinigų nepriklauso, o pagal mokyklą baigusių vaikų mokymosi rezultatus neatrodo, kad čia susirinkusi nieko daugiau nesugebantys ir tik tėvelių pinigėlių dėka mokslus kremtantys vaikai.
O dėl tolerancijos ir kitų vaikų nepilnavertiškumo jausmo – nematuokite visko pinigais ir jūsų vaikai išmoks draugą vertinti ne pagal kelionių skaičių, o pagal kitus dalykus: mokėjimą bendrauti, iniciatyvumą, draugiškumą ir t.t..

Tavo nuomonę vertinu, bet šią savaitę išgirdau, kaip direktorė tiesiais šviesiai pinigines sumas vardija, tai man nekelia jokio pasitikėjimo, bet kiekvienam savo...
Atsakyti
QUOTE(Amber1 @ 2007 02 05, 16:43)

Vistik, kad ir kaip mes vaikus auklėtume, kad ir kokius gerus noretume užauginti, jie tarpusavyje yra žiaurūs verysad.gif ir tikrai pastebi, ką ir kiek turi klasės draugas, kur buvo ir t.t. ir automatiškai vertina ir lygina save su ta aplinka, kokia jį supa kiekvieną dieną ax.gif

Ačiū Dievui, mūsų mokykloje nors matosi, kad irgi yra daug tikrai ne iš minimumo gyvenančių tėvelių atžalų (bent jau mūsų klasėje yra ne vienas solidžias pareigas užimantis), bet tikrai niekas nesvaigsta apie užsienines keliones pradinėse klasėse blink.gif Gal pirmiausiai pradinėse klasėse mokantis vertėtų aplankyti visus teatrus ir po Lietuvą pavažinėti, ką beje mūsų mokykloje ir daro, o tik paskui, kai jau nebus ką veikti užsienius lankyti blush2.gif Jeigu jau dabar pradinėse klasėse į tokias keliones vykstama, tai įdomu, ko jūsų vaikai vyresnėse klasėse užsimanys ir kuo besudominsite g.gif

Ir dar...vienos draugės dukra lanko vieną iš prestižinių pradinių mokyklų (bet ne "Mašiotą", nors ši irgi tokia laikoma), tai kai mamytė papasakojo, kaip tenai bendrauja vaikai ir kaip vertina vieni kitus blink.gif blink.gif blink.gif Pavyzdžiui, antrokė sužinojusi, kad klasės draugė gyvena bute, o ne nuosavame name, pareiškia, kad jeigu jai reikėtų gyventi bute, tai ji jau geriau nusižudytų doh.gif
Paskui vaikas išgirdęs tokius nevaikiškus palyginimus, pasijunta kažkoks nevykėlis, nepilnavertis (nesvarbu, kad gyvena 4 kambarių bute, gal net geriau, nei tas nuosavame).
Kažkaip labai abejoju, kad "Mašiote" tokie jau visi lygūs ir tolerantiški...suaugusiems šiais laikais trūksta tolerantiškumo, o čia kalba apie pradinukus eina g.gif
Atsakyti
Kazkaip visai nenustebino Amber1 postas. Kiekviena normali mokytoja daro viska, ka ji cia aprasius.
Mano vaikas antrokas, lanko vidurine mokykla, kasdien eina i baseina, kuris yra salia mokyklos ir jau senai puikiai plaukia ir dalyvauja varzybose. Kontrolinius ir diktantus raso taip pat gana daznai, pusmetinius atsiskaitymus irgi. Per du metus aplanke Anykscius, Trakus, Vilniu ir tuoj keliaus i Panevezi. Dar buvo teatre, muziejuj ir ekskursijoje po Kauna.
Lygiai taip pat paskiriamas individualus laikas, kada kalbama tik apie tavo vaiko pasiekimus ar nesekmes.
Mokytoja turi 28 mokinius ir puikiai susitvarko nerekdama.
Muzikos mokytojai neatvaziuoja, bet uztat daugybe dailes pakraipu vyksta pamoku metu, nes mokykloje sustiprinta daile.
Dar beveik visa klase lanko tautiniu sokiu bureli ir dalyvauja ivairiuse renginiuose.
Nematau as to Masioto isskirtinumo, nors jis visai salia namu smile.gif
O Jezuitai, man visiskai ne rodiklis. Masioto ar katalikisko darzelio baigimas prideda pliusa stojant i Jezuitus.
Mokytoja svarbu, mokytoja, o ne mokykla ir pinigai.
Atsakyti

[COLOR=blue]sss=Jurgux,2006 11 01, 17:29]
Mes nuo rugsejo einam Ryto pardien mokykla thumbup.gif man viskas patinka, tik maistas nelabai schmoll.gif nepatinka kad maistas yra veziojamas, o ne ruosiamas mokykloje..... bet kiek zinau, daugelyje mokyklu tai daroma... kaip gaila kad del tokio maisto kencia musu vaiku skrandziai verysad.gif verysad.gif

Musu mokytoja SUPER thumbup.gif Mergaite tikrai noriai eina i mokykla.... po 4metu galesiu drasiai rekomenduoti musu moytoja kitiems vaikuciams wub.gif

[/quote]

Atsakyti