Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

SENA TEMA
Atsakyti
"Žmonių pakeisti aš negaliu, bet galiu pakeisti savo nusistatymą. Nėra ir negali būti taisyklių, nurodančių, kokius jausmus mano atžvilgiu turi puoselėti kiti. Jeigu mane kas nors apvilia, aš pats turiu būti geras sau, save mylėti ir sušildyti.
Yra tiek daug būdų pagerinti savo gyvenimą, tik nereikia baimintis, kad ką nors prarasiu, ar nesugebėsiu padaryti. Geriau pasistengsiu šiandien sukurti kažką gero."

„Viso gyveno romanas prasideda meile pačiam sau.“ (Oskaras Vaildas)
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2010 02 12, 12:33)
saulute7777, skaitinėji, o apie save tyli. Kaip laikaisi, kaip sekasi, ką nuveiki dėl savęs.  g.gif

Labukas visoms,

paskaitinėju aš čia vis, būna dėlioju dėlioju mintis, bet taip ir nesudėlioju blush2.gif dar vaikai dabar namie vis aplink sukiojasi - atostogos jiems, tai taip ir nesusikaupiu...

O šiaip tai nieko labai gero pas mane - vyras ir toliau nedžiugina - kai įkliuvo, tai galvojau bus pamoka, bet laikėsi apie mėnesiuką kol nuosprendžio neišgirdo (gavo ir baudą didžiulę ir teises atėmė) - atrodo turėjo susimąstyt, bet kažkaip pamažu ir vėl pastebiu, kad grįžinėja išgėręs sad.gif o atsiriboti nuo jo emociškai nelabai man kažkaip pavyksta...

Tačiau pati tai laikausi - ryt jau bus 2 mėnesiai, kai negeriu..nors nuotaikos ir nelabai linksmos, bet stengiuosi nepaslysti...

be to paskaitinėju, kad ir kitoms nelengva- ir vyrai visokių pokštų prikrečia, ir sveikatėlės šlubuoja, tai, mąstau, kad nėr ko man čia labai skųstis...
Atsakyti
QUOTE(saulute7777 @ 2010 02 12, 13:05)
Labukas visoms,

paskaitinėju aš čia vis, būna dėlioju dėlioju mintis, bet taip ir nesudėlioju blush2.gif dar vaikai dabar namie vis aplink sukiojasi - atostogos jiems, tai taip ir nesusikaupiu...

O šiaip tai nieko labai gero pas mane - vyras ir toliau nedžiugina - kai įkliuvo, tai galvojau bus pamoka, bet laikėsi apie mėnesiuką kol nuosprendžio neišgirdo (gavo ir baudą didžiulę ir teises atėmė) - atrodo turėjo susimąstyt, bet kažkaip pamažu ir vėl pastebiu, kad grįžinėja išgėręs sad.gif o atsiriboti nuo jo emociškai nelabai man kažkaip pavyksta...

Tačiau pati tai laikausi - ryt jau bus 2 mėnesiai, kai negeriu..nors nuotaikos ir nelabai linksmos, bet stengiuosi nepaslysti...

be to paskaitinėju, kad ir kitoms nelengva- ir vyrai visokių pokštų prikrečia, ir sveikatėlės šlubuoja, tai, mąstau, kad nėr ko man čia labai skųstis...

Šaunuolė, du mėnesiai, tai 60 "šiandien" dienų. thumbup.gif

O tu viena, pati sau, laikai abu frontus? Juk tavo situacija tokia kaip ir dvipusė. Parašiau ir pati susimąsčiau g.gif Gal ne tiek daug skiriasi ir kitų alkoholikų situacija, kai geria, dažniausiai pykstasi su savimi ir dar iš šalies gauna pykčio, paniekos dozę, jei sveiksta, tai kovoja su savo demonais, bando juos sutramdyti, o šalia esantys ne visada jam taip paprastai leidžia atsiriboti ir susikaupti tik ties savimi, tai nepamatuotom euforinėm viltim, lūkesčiais apipila, tai vis dar iš įpročio, savo nerimo ieško tai prie ko čia prisikabint. Gal labai didelio skirtumo ir nėra ar tas artimas blaivas ar išgėręs nelabai supranta kas ir kaip čia darosi ir nevisai adekvačiai vertina ir reaguoja ar nesupranta g.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2010 02 12, 13:55)
O tu viena, pati sau, laikai abu frontus?

Na, ne viena, juk yra mama, su kuria galiu pasikalbėti, kai jau labai sunku..gal ne visai iki galo atvirai, bet vis tiek kažkiek palengvėja...yra vaikučiai, - kai matau, kaip jie džiaugiasi, kad esu "normali" (čia jų toks apibūdinimas blaiviam žmogui, nes išgėręs žmogus būna "keistas") , tai man suteikia stiprybės ir ryžto kovoti su savo liga.
Dar lankausi pas psichiatrę, bet jinai tai tik truputuką paklausinėja, išrašo vaistų (antidepresantų) ir tiek...prieš kurį laiką klausė, ar pagerėjo gyvenimas, tai sakau net nežinau, nes tiek tų bėdų bėdelių visokių užpuolė, kad sunku ir pastebėti kokį nors pagerėjimą, tuomet gydytoja pasakė, kad gyvenimo be problemų nebūna, taigi, vadinasi, viskas normaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute7777 @ 2010 02 12, 18:31)
Na, ne viena, juk yra mama, su kuria galiu pasikalbėti, kai jau labai sunku..gal ne visai iki galo atvirai, bet vis tiek kažkiek palengvėja...yra vaikučiai, - kai matau, kaip jie džiaugiasi, kad esu "normali" (čia jų toks apibūdinimas blaiviam žmogui, nes išgėręs žmogus būna "keistas") , tai man suteikia stiprybės ir ryžto kovoti su savo liga.
Dar lankausi pas psichiatrę, bet jinai tai tik truputuką paklausinėja, išrašo vaistų (antidepresantų) ir tiek...prieš kurį laiką klausė, ar pagerėjo gyvenimas, tai sakau net nežinau, nes tiek tų bėdų bėdelių visokių užpuolė, kad sunku ir pastebėti kokį nors pagerėjimą, tuomet gydytoja pasakė, kad gyvenimo be problemų nebūna, taigi, vadinasi, viskas normaliai smile.gif

Smagu, kad randi atramą vaikuose, su mama, bet vat ir pati sakai, kad visiškai atvirai iki galo neatsiveri. Tai suprantama, juk negali ir net neturi tikėtis, kad vaikai ar mama bus pajėgūs suprasti, išjausti tavo būsenas. Sutinku ir su gydytoja, taip gyvenimo be problemų nebūna, visi jų, vienokių ar kitokių turi ir turės. Bet tavo pagrindinė problema šiandien ir visą likusį gyvenimą yra ir bus "šiandien būti blaiviai". Tavo gyvenimo atskaitos taškas toks, išspręsi jį, išspręsi ir kitas problemas, neišspręsi- nebesispręs ir kito problemos.
Ne dėl agitacijos, o dėl smalsumo, kodėl nesilankai AA, nesigilini į save bent jau iš knygų, kodėl nedalyvauji jų forume? Juk tai būtent tie žmonės, kurie tave tikrai iki galo pajėgūs ir suprasti, ir savo patirtimi, tau naudinga, pasidalinti galintys.
Atsakyti
Nu astapati , vyras pabudo iš komos? Kaip reikalai klostosi?
Atsakyti
Ramaus, gero savaitgalio mergaitės 4u.gif g.gif a kur visos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oduvančikas: 13 vasario 2010 - 11:01
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2010 02 13, 00:07)
Nu astapati , vyras pabudo iš komos? Kaip reikalai klostosi?

bunda doh.gif kad jus zinotumet kaip man sunku.bijau isdurneti,bet stengiuos is visu jegu laikytis savo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(astapati @ 2010 02 13, 13:15)
bunda doh.gif kad jus zinotumet kaip man sunku.bijau isdurneti,bet stengiuos is visu jegu laikytis savo. verysad.gif

Laikykis, buk tvirta. Tu neprivalai sokti pagal jo dudele. Tu esi iskaudintoji puse. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2010 02 13, 15:24)
Laikykis, buk tvirta. Tu neprivalai sokti pagal jo dudele. Tu esi iskaudintoji puse. 4u.gif

as viska suprantu,as protu suvokiu,bet kaip sunku.dar taip nera buve gyvenime,nu jau tikrai visko maciau.vaikai kviecia i miesta eit oa s ne pagalvoti apie nieka nenoriu,noris prigert vaistu ir miegot ir nematyt nieko
Atsakyti
QUOTE(astapati @ 2010 02 13, 14:34)
as viska suprantu,as protu suvokiu,bet kaip sunku.dar taip nera buve gyvenime,nu jau tikrai visko maciau.vaikai kviecia i miesta eit oa s ne pagalvoti apie nieka nenoriu,noris prigert vaistu ir miegot ir nematyt nieko

Kiekvienas atsipalaiduoja skirtingai. Man irgi mieliau butu pamiegoti. Tik raminamuju nepadaugink
Atsakyti