Skanumynu pritaisiusios
Pradedu nuo ''tinginio koldunu''

Ka cia lipinsi tiek ilgai, kai ner kada, tai iskocioji tesla mazdaug 7cm.ant 13 ir paskleidi farsa, susuki kaip vyniotini, krastus uzsandarini ir i verdanti vandeni, tik siek tiek ilgiau virti reikia, apie 10-15min.
(tesla plikyta-vienas kiausinis isplakamas su pienu, netoli stiklinesi, druskos puse saukstelio, dedama miltu du saukstai su kaupu, ismaisoma ir ant ugnies kaitinama, maisant intensyviai sluotele, kol uzverda ir susidaro tasi mase, toliau dedama miltu tiek, kad gautusi elastinga, puri mase)

Keptos buves su suriu ir kmynais.Bulves supjaustyti skersai ir isilgai juostelemis, ne iki galo, i kiekviena tarpa isilgai, po to skersai, praskleidus peiliu, ipilti kmynu, cesnaku, baziliko, pipiru, druskos ir iterpti po plona surio juostele(dejau svalia)bulves deti ant folijos ir palikti tarpus, kad paskui butu galima isimti graziai su nubegusiu suriu.Bulves apacia truputi nupjauti iskart, kad bulve gerai stovetu.Pridengti folija ir kepti apie pusvalandi, po to nuemus dar apie 15 min.

O cia pasiklyde eziukai
Farsa maliau per puse vistienos ir kiaulienos mentes, dejau sauksteli krakmolo ir kiausini, prieskoniu.Padariau paprasciausius kotletus, tik prismaigsciau zalios bulves supjaustytos smailiais trikampeliais, tik gal reikejo siek tiek pridengti folija, kad virsuneles taip nesukeptu, bet skoniui tai nemaise.Tiek ziniu tam kartui

Ai dar galiu parasyti, kaip salotas taisau, man labai skanu taip, supjaustau i dubeni svoguna smulkiai uzberiu truputi pirpiru ir druskos apie puse arb. saukstelio ir ipilu rapsu aliejaus apie tris saukstus, ismaisau, toliau pilu grietineles i alieju apie 100gr., vel ismaisau, paskui vynuogiu acto 5% plakant ta misini pilu apie pusantro sauksto, truputi sutirsteja, ismaisau, sudedu suplesytas salotas ir lengvai ismaisau, labai neissigaskit del kaloriju, nes visas skystis beveik lieka apacioje dubens, salotos igauna svelniai saldziarugsti skoni, paskui ta grietinele dazniausiai naudoju silkei, irgi skanu.