Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(grange @ 2010 03 06, 23:58)
Kai viena faina forumietė iš SM parodė šitą receptuką, sužavėjo iš kart. Orginalas, berots, paimtas iš rusiško "websaito", nuorodos neturiu, bet dedu savo versiją smile.gif

user posted image
Taigi, dariau stikliniame nedideliame inde, sunaudojau:

300 g. kiaulienos faršo
200 g jautienos faršo
2 v.š. džiuvėsėlių
1 raudonąjį svogūną
4 kiaušinius
3 v.š. šaldytų žirnelių
Po kelias riekutes žalios, raudonos ir geltonos paprikos
Druska, pipirai mėsai

Visų pirma pasidarome faršą:
Mėsą sumaišome su prieskoniais (druska, pipirais) ir įmušame 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišome, tada susipjaustome smulkiai svogūną (tinka ir baltas ,aišku), įmaišome į mėsą. Man pasirodė ji tokia ganėtinai skystoka, tai dar įdėjau pora valgomų šaukštų džiūvesėlių.
Imame indą, naudojau stiklinį apvalų su dangčiu, ir išklojame faršą ant dugno ir padarome sieneles apie 2 cm. storio, kad neliktų tarpų tarp dugno ir sienelių, na priklaso kiek mėsos.

Kai indas "išklotas" pasidarome įdarą: susipjausčiau papriką mažais gabaliukais, kitame inde išplakiau tris kiaušinius su šiek tiek druskos ir pipirų, ir sudėjau visas daržoves. tada visą šitą mišinį pyliau į mėsos viduriuką, dengiau dangtį ir į orkaitę.
Man kepė apie 45 minutes, mano orkaitė dujinė, ir laipsniai nesireguliuoja, tai negaliu pasakyt ant kiek, bet ant karšto biggrin.gif Ir viskas, kaiušinis pakyla, man reikėjo pradurt vienu momentu tą kiaušininį vidurį, nes prisirinko vandens iš mėsos, ir iš daržovių.
Recepte, kurį mačiau viduj kiaušinio buvo dėti grybai, tai darant pjūvį jie taip gražiai atsipjauna, bet kadangi mes nemėgėjai, tai keičiau daržovėmis.
Tačiau kitą kart dėčiau mažiau, nes pas mane praktiškai nesimatė to kiaušinio įdaro, nors skonio tai nepagadino nei kiek. Viskas įprasta, bet vis kitam pavidale smile.gif
valgėm su ryžiais ir šviežiom salotom (icebergas, pomidoras, agurkas ir likusi paprika).
Kitą kart darant galbūt rinksiuos didesnį indą, kad daugiau to kaiušinio sluoksnio matytųs, tai taip gražiai geltonas būna, ir mažiau daržovių,nes jos visos vandeningos, tai man ganėtinai nemažai skysčio išsiskyrė, kurį nupyliau kepimo metu, bet kai jau sausa paliko,tai buvo gerai. O faršas neišdžiuvo visai, nes visas skystis iš apačios kunkuliavo.
Tai vat, siūlau išbandyt, paprastai bet skaniai! Ir sakyčiau gražiai atrodo kai viskas gaunas gerai  biggrin.gif

user posted image



OI KAIP SKANEI ATRODO!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(j.vika @ 2010 03 07, 07:18)
OI KAIP SKANEI ATRODO!!! thumbup.gif

pabandyk pasidaryt..
tik, kit1 kart nesicituok su visom foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 06, 16:56)
starbee, o kildinti reikia šaldytuve duoną ar ne?  g.gif

Paprastai mieliniai gaminiai kildinami siltai. As laikiau virtuvej ant spinteles, o kai dar reikejo pora val kildinti, palikau virtuvej ant stalo prie radiatoriaus. Ir video paziurejau tik dabar hihihi.gif ir be reikalo, reikejo pries kepant ax.gif
Dabar zinau kur buvo klaida thumbup.gif
Atsakyti
kai kurie šiltai, bet yra ir tokių, kur šaltai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 03 07, 12:58)
kai kurie šiltai, bet yra ir tokių, kur šaltai  mirksiukas.gif

Nesigincysiu, neteko saltai kildinti ax.gif
Atsakyti
ir as dariau siryt populiariuosius blynus. idarui dejau kumpio galiuka ir suri (kaip tik reikejo suvartoti likucius). na, visai neblogi, bet kad kazkas beproto ypatinga butu nepasakyciau.. dariau su rugpieniu. bandysiu kita kart su saldziu idaru, varskes ar kokiu bananu... 4u.gif nors nunesiau mamai paragauti, uzdejus grietines, kampa be idaro atsignybe, ir nusprende kad cukraus reiktu uzsibarstyt biggrin.gif nepasakiau koks idaras lotuliukas.gif bet suvalge, sake skanu buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2010 03 07, 14:24)
Nesigincysiu, neteko saltai kildinti  ax.gif

aš tesla kildinau beveik para dalis saldytuve kita dalis ant spinteles, o duona iskepe puikiai tik be druskos, nes druskos dejau tik 1/4 nemačiau kad dar 1 vienetukas buvo doh.gif o seip super receptas kita savaitgali pabandysiu dar karteli bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 07 kovo 2010 - 22:15
QUOTE(Rastika @ 2010 03 07, 23:14)
aš tesla kildinau beveik para dalis saldytuve kita dalis ant spinteles, o duona iskepe puikiai tik be druskos, nes druskos dejau tik 1/4 nemačiau kad dar 1 vienetukas buvo doh.gif  o seip super receptas kita savaitgali pabandysiu dar karteli bigsmile.gif

O iš kokių miltų duoną kepate? Ir ką ten ant viršaus užbarstyti reikia? Nesupratau. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 06, 16:56)
starbee, o kildinti reikia šaldytuve duoną ar ne?  g.gif



QUOTE(Jaskolka @ 2010 03 06, 20:58)
aha, ir man įdomu, tešlą užmaišiau, kol kas virtuvėj ant spintelės stovi  ax.gif

ne, kildinti reikia ne saldytuve smile.gif kambario temperaturoje smile.gif
Atsakyti
ta va dbr zinosiu ir drusko per mažai vakare foto ikelsiu, bet nedidukė man gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena,
Gal kuri nors mergina galetu imesti nuoroda Mesos apkepo (buvo toks labai skanus,tik neatsimenu kurios)Jis kepamas su morkomis ,obuoliais... blush2.gif
Na niekaip nerandu ax.gif
oi ,jau radau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 08 kovo 2010 - 12:35
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 08, 13:32)

tai ir man parodyk, jau ir tu senai matyta
Atsakyti