Įkraunama...
Įkraunama...

1 metų vaikas kambaryje su batukais

Aš savajam batukų neaviau, kai pradėjo vaikščiot. 4u.gif vienoj knygoj buvau skaičius, kad vaikas turi pajusti padu grindis, pagrindą, į kurį remiasi 4u.gif Nors uošvienė ir primygtinai aiškino,kad reikia batukų, bet nelabai kreipiau dėmesio į šį jos pageidavimą ax.gif batukus apaudavom tik trumpam,kad susipažintų su nauju daiktu lotuliukas.gif kadangi yra gimęs lapkritį, tai pirmus normalius batukus vaikui nupirkom, kai jau buvo 9 mėnesių kokių (nenorėjau į krikštynas baso vaiko vest lotuliukas.gif ). Vasarą vežiime vežiodavau po kojinytėm, šliaužt kaime ir leisdavau po kojinėm, (šaltesniam orui turėjau megztus tapukus lotuliukas.gif)
Vaiko kojos neiškrypo, viskas vystėsi normalai, ir dabar tapkučių nelabai nori autis,, tad dažniausiai maunu storesnes kojines, kartais tapkutes, nes grindys šaltos.
Man tai atrodo vaikų kankinimas, kai mažų vaikiukų kojytės grūdamos į batus. doh.gif
Atsakyti
Jei gydytojas nenustatė, ir neskyrė specialių batukų, kam vaikui kasdien nešiot belekokius batukus? Jei kojos sveikos, kodėl kyla mintis, kad būtinai bus plokščiapadis ir nuo to jau reikia saugotis, vos tik atsistoja ant kojų?
Atsakyti
Manau vaikas turi būti namuose su ortopediniais batukais, o lauke vasarą gali ir basas bėgioti. Juk formuojasi laikysena, stovėsiana ax.gif
Atsakyti
Mūsų gydytoja rekomendavo pradedančiam vaikščioti mažyliui auti batukus, kad įprastų taisyklingai statyti kojytę. Tad buvau nupirkusi patogias basutes, tik dažnai mažasis nusispirdavo jas ir lakstydavo su kojinėmis. O dabar tai ir kojinės lekia šalin lotuliukas.gif
Atsakyti
maniskis tai be batuku po namus vaiksto, tik su siltesne kojinyje kur su lipukais kad neslystu kojyte
Atsakyti
QUOTE(alinute5 @ 2011 04 11, 15:26)
Aš savajam batukų neaviau, kai pradėjo vaikščiot.  4u.gif vienoj knygoj buvau skaičius, kad vaikas turi pajusti padu grindis, pagrindą, į kurį remiasi  4u.gif Nors uošvienė ir primygtinai aiškino,kad reikia batukų, bet nelabai kreipiau dėmesio į šį jos pageidavimą  ax.gif batukus apaudavom tik trumpam,kad susipažintų su nauju daiktu  lotuliukas.gif kadangi yra gimęs lapkritį, tai pirmus normalius batukus vaikui nupirkom, kai jau buvo 9 mėnesių kokių (nenorėjau į krikštynas baso vaiko vest  lotuliukas.gif ). Vasarą vežiime vežiodavau po kojinytėm, šliaužt kaime ir leisdavau po kojinėm, (šaltesniam orui turėjau megztus tapukus  lotuliukas.gif)
Vaiko kojos neiškrypo, viskas vystėsi normalai, ir dabar tapkučių nelabai nori autis,, tad dažniausiai maunu storesnes kojines, kartais tapkutes, nes grindys šaltos.
Man tai atrodo vaikų kankinimas, kai mažų vaikiukų kojytės grūdamos į batus.  doh.gif

drinks_cheers.gif pritariu
Atsakyti
o patys namie ar vaikstom su batais blink.gif jei medicininiu problemu vaikas neturi, tai manau aut namie batais tikrai nereikia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G.A.M.A.: 07 birželio 2011 - 20:38
Maniškis laksto po namus basutis arba su kojinytėm. su batukais namuose būna retai, tik laukan aunu smile.gif.
Atsakyti
Namie vaiksto be batuku, o i lauka einant apaunu. As is vis, pirmuosius batukus nupirkau tik tada, kai jinai jau pilnai galejo vaikscioti ir nebesedejo vezime. Nemaciau prasmes auti batukus vaikui, kuris dar visai nevaiksto arba kuris tik tik pradejo zengti pirmuosius zingsniu. Ta vaiko kojyte tokia mazute, gleznute, tik vystosi, o cia paima ir ikisa i bata, tipo grazu. Namie laksto arba basa, arba po kojinytem. Ziema, kai bus salciau, tada nupirksiu tapkutes 4u.gif
Atsakyti
Mums mano mama sakydavo, kad reik batukus uždėti, bet labai dėmesio nekreipėm ir iš tisai nedėjom,nors jai ir patikdavo su batukais:) dabar jau bando vaikščioti su mano arba tėčio batukais, nerealus vaizdas thumbup.gif
Atsakyti
Tik pradejusiam vaikscioti vaikuciui dedavau batukus 1-2 h per diena, kad mokytusi teisingai deti peda ir nekraipytu per ciurna, o visa kita laika leisdavau buti su koijnem neslystanciu paduku, kad nedingtu noras vaiksciot mirksiukas.gif

jei nera ortopediniu problemu, vaikas ne vaikstyneje, ne per didelis ar ne per zemas raumenu tonusas, tai ir be batuku viskas bus gerai ax.gif
Be to, reikia ziuret ir kokie batukai, jie turi but su tvirtu uzkulniuku, o ne kokie medziginiai, guminiu paduku ar pan, nes tuomet tai tas pats kas su koijnem..
Atsakyti
As namie leidziu buti su kojinytem su stabziukais. Ir kaip tik skaiciau gyd pataria, kad nereikia namie batuku jei viskas gerai, tada geriau formuojasi raumenukai
Atsakyti