Kokius miltus naudojate makaronams gaminti?
as situos

as paprastus, neperku spec

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 05 06, 16:45)
bent jau Klaipėdoje Maxima šiaip miltais nebeprekiauja

gal žinote dar kokį tašką, kur jų galima rasti???
Aš retsykiais gaminu makaronus.
Kietagrūdžių kviečių miltų nusipirkau kai buvau su mašina Italijoje, o Lietuvoje nerandu.
Dar mačiau De Cecco siunčia į visas Europos sąjungos šalis, tik ten 50 kg reikia pirkti, kad nekainuotų transportas.
Tai dabar gaminu iš paprastų kvietinių miltų, gaunasi gerai, tik gal ne taip "teisinga"
Jeigu kur užmatysite, pasidalinkite informacija.
Kietagrūdžių kviečių miltų nusipirkau kai buvau su mašina Italijoje, o Lietuvoje nerandu.
Dar mačiau De Cecco siunčia į visas Europos sąjungos šalis, tik ten 50 kg reikia pirkti, kad nekainuotų transportas.
Tai dabar gaminu iš paprastų kvietinių miltų, gaunasi gerai, tik gal ne taip "teisinga"
Jeigu kur užmatysite, pasidalinkite informacija.
QUOTE(vabite @ 2015 02 25, 17:07)
Aš retsykiais gaminu makaronus.
Kietagrūdžių kviečių miltų nusipirkau kai buvau su mašina Italijoje, o Lietuvoje nerandu.
Dar mačiau De Cecco siunčia į visas Europos sąjungos šalis, tik ten 50 kg reikia pirkti, kad nekainuotų transportas.
Tai dabar gaminu iš paprastų kvietinių miltų, gaunasi gerai, tik gal ne taip "teisinga"
Jeigu kur užmatysite, pasidalinkite informacija.
Kietagrūdžių kviečių miltų nusipirkau kai buvau su mašina Italijoje, o Lietuvoje nerandu.
Dar mačiau De Cecco siunčia į visas Europos sąjungos šalis, tik ten 50 kg reikia pirkti, kad nekainuotų transportas.
Tai dabar gaminu iš paprastų kvietinių miltų, gaunasi gerai, tik gal ne taip "teisinga"
Jeigu kur užmatysite, pasidalinkite informacija.
Na, paieskosiu Lietuvoj, jei ne, teks siustis is cia 50 kg, o tai i Italija vykti neplanuoju.


QUOTE(vabite @ 2015 02 25, 16:07)
Aš retsykiais gaminu makaronus.
Kietagrūdžių kviečių miltų nusipirkau kai buvau su mašina Italijoje, o Lietuvoje nerandu.
Dar mačiau De Cecco siunčia į visas Europos sąjungos šalis, tik ten 50 kg reikia pirkti, kad nekainuotų transportas.
Tai dabar gaminu iš paprastų kvietinių miltų, gaunasi gerai, tik gal ne taip "teisinga"
Jeigu kur užmatysite, pasidalinkite informacija.
Kietagrūdžių kviečių miltų nusipirkau kai buvau su mašina Italijoje, o Lietuvoje nerandu.
Dar mačiau De Cecco siunčia į visas Europos sąjungos šalis, tik ten 50 kg reikia pirkti, kad nekainuotų transportas.
Tai dabar gaminu iš paprastų kvietinių miltų, gaunasi gerai, tik gal ne taip "teisinga"
Jeigu kur užmatysite, pasidalinkite informacija.
Kiek kainuoja De Cecco 50 kg i Lietuva?
QUOTE(arilina @ 2015 02 25, 18:22)
Kiek kainuoja De Cecco 50 kg i Lietuva?
Paziurejau ju psl, tai kg kaina 1.95 eur. Tik ten yra Farina ir Semola, nezinau tiksliai kuo jie skiriasi, kaip suprantu Farina miltai, o semola - manai. Ar klystu?

Semola di grano duro yra kietagrudziu kvieciu miltai (rupiai malti), farina di grano duro - kietagrudziu kvieciu miltai (smulkiai malti). Semolino - butu kazkas panasaus i musu manus. Semola jie ir vadina kietagrudzius miltus. Italu virtuve apskritai yra kazkoks kosmosas, daznai vienam mieste vienas daiktas vienaip vadinamas, kitam - jau kitaip, nors tai reikstu lygiai ta pati 
Farina tipo 00 yra kvietiniai balti miltai saldiems kepiniams, tipo 0 - tvirtesnei teslai, pvz picai.
Hmmm na grano duro i Lietuva tikrai labai brangiai kainuoja, apmokate ir ta transporta jiems
) Italijoje grano duro 0.75 centai :/
Papildyta:
o siaip jei gaminat pasta su kiausiniu tai nera didele nuodeme gaminti ir is paprastu kvietiniu miltu, taip daroma ir Italijoje. vat jei gaminama pasta tik is miltu ir vandens, tuomet privalomai (Italijoje) tik is kietagrudziu

Farina tipo 00 yra kvietiniai balti miltai saldiems kepiniams, tipo 0 - tvirtesnei teslai, pvz picai.
Hmmm na grano duro i Lietuva tikrai labai brangiai kainuoja, apmokate ir ta transporta jiems

Papildyta:
o siaip jei gaminat pasta su kiausiniu tai nera didele nuodeme gaminti ir is paprastu kvietiniu miltu, taip daroma ir Italijoje. vat jei gaminama pasta tik is miltu ir vandens, tuomet privalomai (Italijoje) tik is kietagrudziu
QUOTE(arilina @ 2015 02 25, 19:05)
Papildyta:
o siaip jei gaminat pasta su kiausiniu tai nera didele nuodeme gaminti ir is paprastu kvietiniu miltu, taip daroma ir Italijoje. vat jei gaminama pasta tik is miltu ir vandens, tuomet privalomai (Italijoje) tik is kietagrudziu
Keista, skaiciau kad kietuju kvieciu miltai daug sveikesni. Siaip visada kai perku makaronus, atkreipiu i tai demesi, nesinori gaminant naminius makaronus, nusileist pirktiniu kokybei...

Aisku, gal pirminis entuziazmas su laiku isbles, bet dabar tai labai labai man tu miltu reikia

QUOTE(Vita L. @ 2015 02 25, 18:40)
Keista, skaiciau kad kietuju kvieciu miltai daug sveikesni. Siaip visada kai perku makaronus, atkreipiu i tai demesi, nesinori gaminant naminius makaronus, nusileist pirktiniu kokybei...
Aisku, gal pirminis entuziazmas su laiku isbles, bet dabar tai labai labai man tu miltu reikia

Aisku, gal pirminis entuziazmas su laiku isbles, bet dabar tai labai labai man tu miltu reikia

zinoma, kad sveikesni ir kaip minejau pasta is ju ir privalo buti gamina (tipo penne, rigatoni, spaghetti, farfalle ir pan.) isimtis tik tai pastai, kuri gaminama su kiausiniu, t.y. tagliatelle, spaghetti (rusis, skirta valgyti su juros gerybiu padazu), pappardelle ir pan., nes gaunasi kitos konsistencijos pasta, taciau tikrai nebus blogiau jei gaminsit su grano duro, pati taip ir darau arba dedu 50/50