Mano geras draugas šiais metais sulauks savo 40 gimtadienio. Būtų labai smagu švęsti su puikia kompanija, bet jau keletas žmonių perspėjo, kad būtent 40 metų negalima švęsti ar kažkaip iškilmingiau minėti. Tik nei vienas žmogus negalėjo pasakyti dėl ko taip yra. Yra girdėję, kad tai kažkas susiję su ezoteriniais dalykais ir jubiliato gyvenimo trukme. Gal kas turi kokių minčių šiuo klausimu?
QUOTE(spyglele @ 2010 02 23, 23:44)
Mano geras draugas šiais metais sulauks savo 40 gimtadienio. Būtų labai smagu švęsti su puikia kompanija, bet jau keletas žmonių perspėjo, kad būtent 40 metų negalima švęsti ar kažkaip iškilmingiau minėti. Tik nei vienas žmogus negalėjo pasakyti dėl ko taip yra. Yra girdėję, kad tai kažkas susiję su ezoteriniais dalykais ir jubiliato gyvenimo trukme. Gal kas turi kokių minčių šiuo klausimu?

Nesu to girdėjusi

QUOTE(Lorette @ 2010 02 24, 00:38)
Tai vienas iš prietarų, kaip ir visa ezoterika, bet juk visas mūsų gyvenimas kupinas prietarų ir iliuzijų...
Единственная дата-юбилей, которую не принято отмечать - это 40 лет. Связано это, с двумя факторами. Первый - 40 лет промежуточная дата, и всё внимание приковано к крупному пятидесятилетнему юбилею. Второй фактор - существует ряд традиций, которые говорят, что не следует праздновать сорокалетие. Традиции эти основываются на знании внутренних законов организма и влиянии звёзд на человека. Считается, что в сорок лет происходит внутренняя трансформация человека и люди либо продолжают свою жизненную линию, либо полностью меняются. Дабы не сглазить удачу, сорокалетие не отмечают.
- Это связано с мистическими свойствами 40 - числа смерти в западной и восточной магии, - утверждает историк магии и изотерики Михаил Калюжный. - Магические карты ТАРО прямо говорят об этом - старший Аркан «Смерть» в этих картах имеет буквенное обозначение «М» - буква Мем еврейского алфавита, которой соответствует число 40 (нумерологически 40 = 4+0 = 4).
Число «сорок» - одно из самых таинственных и фатальных: сороковинами в древности на Руси мерили некоторые ценные предметы (сорок сороков московских церквей), оно не раз встречается в Библии. Народ еврейский сорок лет странствовал в пустыне; Иисус Христос после своего Крещения провел в пустыне сорок дней, дни плача по умершим в древности продолжались сорок дней.
На сороковой день определяется посмертная участь души. Поэтому считается также, что праздновать сорокалетие - это все равно, что приветствовать собственную смерть, которая может кивнуть в ответ и пройти мимо, а может и взять вас вскоре с собой.
as manau kad kiekviena gimtadieni verta svest, jei tik yra noro, nes ne gali zinot ar kito sulauksi

QUOTE(bitter-sweet @ 2010 02 24, 13:11)
as manau kad kiekviena gimtadieni verta svest, jei tik yra noro, nes ne gali zinot ar kito sulauksi 

O gal geriau kasdieną švęsti?
Mano brolis nešventė savo 40-ečio, vyras šventė. Kiekvienas turi savo pasirinkimą.
QUOTE(vaižgantė @ 2010 02 24, 14:07)
Mano brolis nešventė savo 40-ečio, vyras šventė. Kiekvienas turi savo pasirinkimą.
jei tik galimybes leidzia ir yra noras, niekas nedraudzia ir kiekviena diena svesti

QUOTE(vaižgantė @ 2010 02 24, 15:07)
Ir abu pragyvens savo amželį "ilgai ir laimingai"

QUOTE(Urartu @ 2010 02 24, 15:20)
Sunku pasakyti, nes jų gyvenimo būdas labai skiriasi.
QUOTE(bitter-sweet @ 2010 02 24, 13:11)

QUOTE(Momė @ 2010 02 25, 10:21)
Moteriškėms - pakankamai jautrus amžius. Riba, man rodos.
Aš nešvęsčiau (bet ne dėl ezoterinių priežasčių)
Aš nešvęsčiau (bet ne dėl ezoterinių priežasčių)

Sakyčiau, tai jautresnis amžius vyrams, nes dažnam prasideda antroji paauglystė

Si data yra labiau aktuali vyrams. Moterims aktualesne data butu 53 metai.
Svest ar nesvest vyrui ta 40metu? Svesti. Tik tegu apsiriboja paciais artimiausiais zmonemis (kalbu apie sveciu sarasa).
Svest ar nesvest vyrui ta 40metu? Svesti. Tik tegu apsiriboja paciais artimiausiais zmonemis (kalbu apie sveciu sarasa).