As manau, kad galima dar ir kaip, tik nelygu, ar sekso retumas ar visiskas jo nebuvimas yra kaip savaime suprantamas dalykas, ar prasideda jo paieskos kitur... Kai namie blogai, o kitur randi geriau, tai grizti viena diena nebesinori...
Poreikiai ne visu vienodi. Turbut visos girdejom apie moteris, kurios nieko nejaucia. Tai galim isisvaizduot, koks sitas ju fiziologinis poreikis... Turbut lygus nuliui.
Manau , kad jeigu šeimoje nėra sekso, jis randamas už šeimos ribų
Jauniems žmonėms vienas kartas į savaitę ar į mėnesį
Susitaikyčiau, nebent dėl vyro ligos, fizinės negalios ar pan.
Na, patikekit, ne tik fizine negalia apsprendzia sekso daznuma. Veiksniu gali buti begale, pradedant darbo kruviais, baigiant asmeninem vidinem seimos problemom. O kartais paprasciausiai zmones vienas kitam pabosta ir nebetraukia.
Visgi del sekso ieskojimo sone, as su jumis sutinku...
Visgi del sekso ieskojimo sone, as su jumis sutinku...
QUOTE(benek @ 2010 05 14, 10:10)
Manau , kad jeigu šeimoje nėra sekso, jis randamas už šeimos ribų
Susitaikyčiau, nebent dėl vyro ligos, fizinės negalios ar pan.
Manyčiau, čia nėra normų, kiek reikia - kartą per mėnesį, ar tris kartus per savaitę. Ir amžius čia neturi reiškmės, o temperamentas ir poreikis - turi. Nėra gerai, kai tas poreikis yra labai nesuderinamas. Turiu tokį pavyzdį, iš vienos pažįstamos gyvenimo: ji, jauna moteris, dar neturinti trisdešimties, dėl to su vyru išsiskyrė. Jai gana karto per mėnesį, o ir to ne visada reikia, o jam - vos ne kasdien. Atėjo tokia krizė, kad ji ėmė bijoti vyro, bijoti likti su juo vienu du. Imdavo kalnus darbo namo, dirbdavo iki išnaktų, kol jis užmigs, kad tik nereikėtų mylėtis taip dažnai. Galiausiai išsiskyrė. Ir... Šešerius kažkur metus nieko neturėjo. Visai. Sakė, ilsėjosi nuo sekso, kurio buvo ėmusi labai nekęsti. Tik po šešerių ar net daugiau metų susirado kitą vyrą, su tokiu pat temperamentu kaip ji. Abiem reikia retai. Ir jau geras dešimt metų gyvena kartu, net gražu žiūrėt, kaip sutaria. Taigi čia esmė suderinamume. Niekada nebus vienodo poreikio, svarbu, kad nebūtų itin didelių skirtumų. O be sekso, jeigu abiems tai priimtina, arba yra priežastis, tikrai galima. Ne jis yra santykių pagrindas, jis tik pagardas. Be meilės, be pasitikėjimo, ištikimybės jokio sekso niekad ir nebūtų.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 05 14, 09:52)
O be sekso, jeigu abiems tai priimtina, arba yra priežastis, tikrai galima. Ne jis yra santykių pagrindas, jis tik pagardas. Be meilės, be pasitikėjimo, ištikimybės jokio sekso niekad ir nebūtų.
As irgi manau, kad be sekso gyventi galima. taip pat sutinku del poru suderinamumo, bet visgi seksas seimos ar poros gyvenime uzima labai svarbia vieta. Jis suartina zmones. Jei poroje yra stipri aistra, santykiai bus zymiai tvirtesni nei siaip ramus gyvenimas kartu celibate.
QUOTE(gaziundra @ 2010 05 14, 10:57)
As irgi manau, kad be sekso gyventi galima. taip pat sutinku del poru suderinamumo, bet visgi seksas seimos ar poros gyvenime uzima labai svarbia vieta. Jis suartina zmones. Jei poroje yra stipri aistra, santykiai bus zymiai tvirtesni nei siaip ramus gyvenimas kartu celibate.
Manau, nuo poros viskas priklauso ir tiek. Vieniems tas celibatas bus geriausių santykių palydovas. Kitiems reikės, kaip rašai, suartėti. Aš tik papasakojau aną variantą, kaip seksas gali smarkiai atstumti ir net išskirti.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 05 14, 09:58)
Manau, nuo poros viskas priklauso ir tiek. Vieniems tas celibatas bus geriausių santykių palydovas. Kitiems reikės, kaip rašai, suartėti. Aš tik papasakojau aną variantą, kaip seksas gali smarkiai atstumti ir net išskirti.
Anas variantas man labai artimas. Tai turbut pagrindine priezastis, kodel santykiai su draugu visai paslijo.
QUOTE(gaziundra @ 2010 05 14, 11:00)
Anas variantas man labai artimas. Tai turbut pagrindine priezastis, kodel santykiai su draugu visai paslijo. 
Gali būti. Kaip sakiau, seksas nėra pagrindas santykiams, bet tikrai svarbus pagardas. Bet jeigu išryškėja, kaip pas mano tą pažįstamą, labai stiprus nesuderinamumas, tai ir santykiai gali subyrėti. Aš ją tiesiog užjaučiau labai. Tiek buvo negerai, kad moteris ėmė nekęsti sekso. Šešerius metus praleido be jo. Motyvacija - ilsėjosi. Ir jauna moteris, jai dabar nė 40 dar nėra. Tiesiog toks charakteris, temperamentas, libido, jeigu nori, bet jai gana 1 karto per mėnesį, o ir to ne visada reikia. Priklauso nuo nuotaikos. O moteris puiki. Dabar turi vyrą, kuris lygiai toks pats. Ir santykiai kuo puikiausi.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 05 14, 10:07)
Gali būti. Kaip sakiau, seksas nėra pagrindas santykiams, bet tikrai svarbus pagardas. Bet jeigu išryškėja, kaip pas mano tą pažįstamą, labai stiprus nesuderinamumas, tai ir santykiai gali subyrėti. Aš ją tiesiog užjaučiau labai. Tiek buvo negerai, kad moteris ėmė nekęsti sekso. Šešerius metus praleido be jo. Motyvacija - ilsėjosi. Ir jauna moteris, jai dabar nė 40 dar nėra. Tiesiog toks charakteris, temperamentas, libido, jeigu nori, bet jai gana 1 karto per mėnesį, o ir to ne visada reikia. Priklauso nuo nuotaikos. O moteris puiki. Dabar turi vyrą, kuris lygiai toks pats. Ir santykiai kuo puikiausi.
As nesu is tu, kuriems sekso nereikia, matyt, butent siam zmogui isbleso aistra. Kazkada viskas buvo gerai. Tiesiog pagalvojus apie seksa su juo, man nekyla jokiu stipriu ar teigiamu emociju, greiciau jau mastau, kaip cia vel issisukus arba guliu ir laukiu, kol visa tai baigsis. tai ziauriai vargina. Suprantu, kodel per daug bendro gyvenimo metu ji eme sekso nekesti.
QUOTE(gaziundra @ 2010 05 14, 11:16)
As nesu is tu, kuriems sekso nereikia, matyt, butent siam zmogui isbleso aistra. Kazkada viskas buvo gerai. Tiesiog pagalvojus apie seksa su juo, man nekyla jokiu stipriu ar teigiamu emociju, greiciau jau mastau, kaip cia vel issisukus arba guliu ir laukiu, kol visa tai baigsis. tai ziauriai vargina. Suprantu, kodel per daug bendro gyvenimo metu ji eme sekso nekesti.
Taip. Supranti, tai mano pažįstamai tiesiog sekso visada būdavo per daug. Ji nenorėdavo tiek. Sakydavo, man tai prievartavimas, o ne seksas Man karto per mėnesį per akis, o ir to nevisad aš noriu. O čia tave prievartauja pastoviai. Kiek galima tai iškęsti? Na ir viskas, atėjus laikui, santykiai subyrėjo. Kas įdomiausia, kaip supratau iš jos pasakojimo (išgėrusi vyno kartą pasipasakojo, matomai, reikėjo kažkam išsikalbėti), kad tas perteklius seksualinių santykių buvo iš pat pradžių. Galvojo, kad pripras, bet nepavyko.