Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

Aciu, regna, 4u.gif uz gera minti, as ir susmulkinau savo vegeta, tai labai thumbup.gif , nieks neiesko kas kur ir siaip smagu taip naudot.
O ta kur tu saldei as panasei dariau is poro, saliero lapu, petrazoliu, morku ir visa mase sumaisiau su druska puse mases dalies druska, ir saldytuve puikiai laikosi iki pavasario, man labai i sriuba patinka, druskos nereik det, na kas be druskos valgo, tai gal ir netiks.
Atsakyti
Sveikos,

Susmulkinau elektriniu trintuvu cesnakus,ir isdziovinau orkaiteje patiesus ant kepimo popieriaus.

Gavosi labai grazios granules.
Atsakyti
Prieskoniai žiemai su druska:
Dedame po kilogramą: šakniniai salierai, šakninės petražolės, pastarnokai, porai, morkos, druska, petražolių lapų. Viską sumalame su mėsmale, sumaišome su druska, sudedame į stiklainiukus ir padedame šaltai. Galima įdėti svogūną. Aš nededu, jei kur reikia ir šiaip galima pasipjaustyti. Galima įdėti pomidorų, labai tiks sriuboms pagardinti.
Atsakyti
QUOTE(Ingridska @ 2012 11 23, 11:30)
Prieskoniai žiemai su druska:
Dedame po kilogramą: šakniniai salierai, šakninės petražolės, pastarnokai, porai, morkos, druska, petražolių lapų. Viską sumalame su mėsmale, sumaišome su druska, sudedame į stiklainiukus ir padedame šaltai. Galima įdėti svogūną. Aš nededu, jei kur reikia ir šiaip galima pasipjaustyti. Galima įdėti pomidorų, labai tiks sriuboms pagardinti.


Inngridiska,


noriu pakausti,kuomet sakniavaisines darzoves sudedi su druskyte jos nepraranda aromato?


Anksciau ir as dedavau rugstynes su druska{budavo musuose labai priimtina},bet ,kai internete perskaiciau straipsni kokia gaunasi druskos rekcija su rugstynese esancia ruggstimi,man to uzteko sociai.

Dabar sakniavaisius saldau,dziovinu,bet su druska neruosiu.





Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 11 24, 15:49)
Anksciau ir as dedavau rugstynes su druska{budavo musuose labai priimtina},bet ,kai internete perskaiciau straipsni kokia gaunasi druskos rekcija su rugstynese esancia ruggstimi,man to  uzteko sociai.


O kokia gaunasi reakcija, ar kenksminga sveikatai , ar kas?
Atsakyti
Nuostabios užšaldytos citrinos

Daug restoranų ir kavinių specialistų naudoja ar vartoja visą citriną ir nieko nešvaisto. Kaip jūs galite naudoti visą citriną be atliekų?

Tiesiog... nuplauti (patartina jas 15 min. palaikyti vandenyje su soda – nitratams neutralizuoti), įdėti citriną į jūsų šaldytuvą, šaldiklyje. Kai citrina sušąla , imti savo trintuvę, sutarkuokite visą citriną (nereikia valyti) ir pabarstykite ja savo maistą.

Pabarstykite daržovių salotas, ledus, sriubas, kruopas(košes), makaronus, spageti, ryžius, sušį, žuvies patiekalus, viskį, vyną .... Sąrašas yra begalinis. Visi produktai staiga įgaus naują gerą skonį, kurio gali niekada bandėte ir anksčiau.

Labiausiai tikėtina, kad jūs vartojote citriną dėl sulčių ir vitamino C. Ne daugiau. Dabar, kada jūs sužinojote apie šią citrinos paslaptį, jūs galite ją naudoti net tirpių (greito paruošimo) vermišelių sriuboje.

Koks yra pagrindinis privalumas taip vartoti citriną, be to, kad nelieka jos atliekų ir suteikiamas naujas patiekalų skonis?

Taigi - citrinos žievelėje yra 5 - 10 kartų daugiau vitaminų nei citrinos sultyse. Ir mes tą viską išmetame.

Bet dabar, atlikus šią paprastą visos citrinos užšaldymo procedūrą ir ja apibarsčius savo maistą, galite valgyti visas maistingąsias medžiagas, ir maistas ir jūs būsite dar sveikesni.

Taip pat yra gerai, kad citrinos žievelės yra stiprus reduktorius nuodingų elementų iš organizmo šalinime .

Todėl įdėkite nuplautą citriną į šaldiklį, ir tada sutarkavus pabarstykite savo valgį kiekvieną dieną. Tai yra raktas į jūsų maisto skonio pagerinimą ir į jūsų sveikesnį ir ilgesnį gyvenimą ! Tai citrinos paslaptis! Geriau vėliau negu niekada, tiesa? Nuostabi citrinos nauda !

Citrinos (Citrus) yra stebuklingas produktas žudantis vėžines ląsteles. Jis yra 10.000 kartų stipresnis nei chemoterapija.

Kodėl mes nieko nežinome apie tai? O gi todėl, kad laboratorijas domina sintetinė versija, kuri atneša jiems didžiulius pelnus.

Dabar galite padėti draugui bėdoje, suteikiant jam ar jai žinias, kad citrinos sultys yra naudingos ligų prevencijai. Jos skonis yra malonus ir jis neturi tokio baisaus poveikio kaip chemoterapija.

Kiek žmonių mirs, kol tai bus laikoma griežčiausioje paslaptyje, kad nebūtų pakenkta stambiųjų korporacijų multimilijoninėms pajamoms?

Kaip žinote, citrinos medis (The Lemon Tree) yra garsus įvairių citrinų ir laimo vaisių veislėmis.

Galite valgyti vaisius įvairiais būdais: jūs galite valgyti minkštimą, išspausti sultis, paruošti gėrimus, šerbetus, pyragaičius, ir tt .. Jis turi daug privalumų, tačiau įdomiausias – poveikis cistoms ir navikams.

Šis augalas yra patikrinta priemonė nuo visų vėžio tipų . Vieni sako, kad tai yra labai naudinga prie visų vėžio rūšių. Jis taip pat turi antimikrobinį poveikį nuo bakterinių infekcijų ir grybelių, veiksmingas nuo vidinių parazitų ir kirminų, jis reguliuoja kraujo spaudimą, kuris yra per didelis, tai yra antidepresantas, kovoja su stresu ir nervų sutrikimu.

Šios informacijos šaltinis yra įspūdingas: jis yra kilęs iš vieno į didžiausių vaistų gamintojų pasaulyje, kuris sako, kad nuo 1970 m. daugiau nei 20 laboratorinių testų pagalba , buvo įrodyta, kad jis naikina 12 rūšių vėžio piktybines ląsteles , įskaitant gaubtinės žarnos vėžio, krūties vėžio, prostatos, plaučių ir kasos ...

Šio augalo sudėtinės dalys turi 10.000 kartų didesnį poveikį nei tokio vaisto, kaip Adriamycin, kuris dažniausiai naudojamas vaistas chemoterapijos pasaulyje, kad sulėtinti vėžio ląstelių augimą. Ir dar labiau stebina: gydymo būdas su citrinų ekstraktu naikina tik piktybines vėžio ląsteles ir neturi įtakos sveikosioms ląstelėms.


Atsakyti
QUOTE(Ingridska @ 2012 11 23, 12:30)
Prieskoniai žiemai su druska:
Dedame po kilogramą: šakniniai salierai, šakninės petražolės, pastarnokai, porai, morkos, druska, petražolių lapų. Viską sumalame su mėsmale, sumaišome su druska, sudedame į stiklainiukus ir padedame šaltai. Galima įdėti svogūną. Aš nededu, jei kur reikia ir šiaip galima pasipjaustyti. Galima įdėti pomidorų, labai tiks sriuboms pagardinti.


Šitas receptas ir man labai patinka, dedu i sriubas, į troškinius po šaukštuką ir nieko papildomai nereikia dėt, o ir laikosi puikiai visą sezoną... Dar paskutiniu metu šiuo mišiniu išmarinuoju (ištrinu) mėsytę prieš kepant kai kepu orkaitėj visą gabalą..
Atsakyti
Pasidalinsiu mėgiamiausiais prieskoniais - vasarą sode išsiauginu baziliko, mairūno, gelsvės, čiobrelio, špinatų. Kai gražiai užauga, supjaustau visus šiuos žalumynus, dar pripjaustau poro ir visa tai užsišaldau maišelyje kameroj 4u.gif man nėra geresnių prieskonių už natūralias žoleles 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingridska @ 2012 11 23, 11:30)
Prieskoniai žiemai su druska:
Dedame po kilogramą: šakniniai salierai, šakninės petražolės, pastarnokai, porai, morkos, druska, petražolių lapų. Viską sumalame su mėsmale, sumaišome su druska, sudedame į stiklainiukus ir padedame šaltai. Galima įdėti svogūną. Aš nededu, jei kur reikia ir šiaip galima pasipjaustyti. Galima įdėti pomidorų, labai tiks sriuboms pagardinti.

Panasiai as pernai dariau, tik dar imaliau ir zaliu morku ir cesnako skilteliu, o vietoj petrazoliu ir salieru gumbu maliau lapus, pomidoru ir svogunu nedejau. Nepakeiciamas dalykas sriubom, padazams, ar iminkyti i sviesta ir tept ant duonos 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinkite "saldžių" ar kitaip sakant bent kiek saldumo suteikiančių prieskonių idėjomis. Dažnai gaminu tokius patiekalus, į kuriuos pridėjus tų labai žolinių prieskonių, kaip pvz.: bazilikas, rozmarinas, petražolė, čiobrelis ar pan., valgis tik dar daugiau apkars, sustiprės, suaitrės skonis, taigi tam valgiui labai reikia šiltumo, jaukumo, saldumo.
Pati dabar žinau tik ciberžolę, saldžiąją papriką, dar savotiškai tam tinka kuminas (kmynas, bet tas kur būna toks geltonas, labai stipraus "bobutinio" kvapo, o ne tas smulkintas žalias ar rudas), kardamonas. Muškatas gal irgi įsipaišytų, ne vienas, bet kartu su anais minėtais.
O kas dar???

P.S. cinamonas manau netinka, nes ne apie saldžiuosius patiekalus kalba.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2013 10 19, 16:22)
Pasidalinkite "saldžių" ar kitaip sakant bent kiek saldumo suteikiančių prieskonių idėjomis. Dažnai gaminu tokius patiekalus, į kuriuos pridėjus tų labai žolinių prieskonių, kaip pvz.: bazilikas, rozmarinas, petražolė, čiobrelis ar pan., valgis tik dar daugiau apkars, sustiprės, suaitrės skonis, taigi tam valgiui labai reikia šiltumo, jaukumo, saldumo.
Pati dabar žinau tik ciberžolę, saldžiąją papriką, dar savotiškai tam tinka kuminas (kmynas, bet tas kur būna toks geltonas, labai stipraus "bobutinio" kvapo, o ne tas smulkintas žalias ar rudas), kardamonas. Muškatas gal irgi įsipaišytų, ne vienas, bet kartu su anais minėtais.
O kas dar???

P.S. cinamonas manau netinka, nes ne apie saldžiuosius patiekalus kalba.


Monteverte,

Kiekvienas prieskonis virtuveje turi savo galia{stipruma} patiekale,bet reikia zinoti kas prie ko dera,ir,nepamirsti,kad padauginus igyjama nemalonus skonis.

Is saldziuju prieskoniu yra cinamonas,gvaizdikeliai,anyzius,imbieras,kardamonas,cukatos ivairios,vanilino lazdeles,. muskatas

Atsakyti
QUOTE(Nonce @ 2013 06 28, 23:17)
Panasiai as pernai dariau, tik dar imaliau ir zaliu morku ir cesnako skilteliu, o vietoj  petrazoliu ir salieru gumbu maliau lapus,  pomidoru ir svogunu nedejau.  Nepakeiciamas dalykas sriubom, padazams, ar iminkyti i sviesta ir tept ant duonos 4u.gif

Gal nelabai pasiteisino,kad šiemet negaminote?
Atsakyti