Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

Aciu uz atsakyma smile.gif Vadinas, perkant Viessmann kokybe tikrai garantuota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydruneki @ 2010 05 10, 10:03)
Aciu uz atsakyma smile.gif Vadinas, perkant Viessmann kokybe tikrai garantuota smile.gif

jojo, jei kas, pretezijas galesite tiesiai Spakainiam isstatyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 05 10, 10:17)
jojo, jei kas, pretezijas galesite tiesiai Spakainiam isstatyti smile.gif

o prie ko man? blink.gif is ko pirks tam ir pretenzijos. Ar man dabar zmogui meluoti, kad viessmanai nepatikimi? O genda ir pasitaiko brokuotu visur, tik pas kaikuriuos dazniau, pas kaikuriuos reciau.
Atsakyti
As tik nesuprantu kai kurie sako jog turi momentinius katilus ir kelias vonias ir nelabai buna problemu del vienoj ir kitoj karsto vandens trukumo, kiti sako kad max turi buti du kranai, nes tada momentinis katilas nesusildys dvieju ir daugiau kranu. Kaip ten yra istikruju su tuo momentiniu vandens sildymu?

Asmeniskai pas mane kazkoks Junker modelis, bet ne kondencatinis ir ne momentinis wink.gif

Kadangi vandeni mes galim sildytis ir malkom , bet labai jau letai syla ir greit atsala, tai dabar paliekam visada dujini katila ijungta ir nustatyta 50 temp. Tai i diena kazkur apie 2 rodikilius prisuka, 1 kaina 1.29, tai gaunasi i men uz vandens pasildyma apie 80lt.(2 zmones gyvena) Idomu kaip sitam reikale su momentiniu katilu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knowing: 23 gegužės 2010 - 13:38
as viesmano nebepirkciau,per brangus.aisku ir situacija pasikeite,seniau kurenau dujom,dabar malkom ,tai stovi geras daiktas, o sildau tik vandeni.
Atsakyti
Sveiki, isirenginejam kotedziuka.
Nelebai turiu laiko perskaityti visa sena tema, tai gal cia gales man kas atsakyti. Pas mus kotedze bus pastatytas Junkers momentinio pasildymo dujinis katilas. Kiek teko girdeti, momentinio pasildymo katilai nepalaiko vienodos vandens temperaturos ir tarkim maudantis sokineja vandens temp. Tai karstas tai saltas bega.
Gal kas susidurete ar turite toki katila ir galite parasyti kaip yra is tikruju. Gal verta iskart statyti boileri?

Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knowing @ 2010 05 23, 13:32)
Asmeniskai pas mane kazkoks Junker modelis, bet ne kondencatinis ir ne momentinis wink.gif

Kadangi vandeni mes galim sildytis ir malkom , bet labai jau letai syla ir greit atsala, tai dabar paliekam visada dujini katila ijungta ir nustatyta 50 temp. Tai i diena kazkur apie 2 rodikilius prisuka, 1 kaina 1.29, tai gaunasi i men uz vandens pasildyma apie 80lt.(2 zmones gyvena) Idomu kaip sitam reikale su momentiniu katilu

Pas mane irgi Junkers katilas. Kondensacinis.
Nuo gegužės dujom šildomės vandenį (atskiras boileris) ir naudojam maisto ruošimui, tai per 2 mėn prisukom 134 kubus. Gyvenam keturiese (2 suaugę ir 2 vaikai). Mokėti gaunasi: 134*1,29+(14,05+14,05)=200,96/2 =100,48 Lt. į mėnesį.
Karšto vandens sunaudojam nedaug, gaminti irgi ne per daugiausiai gaminu, man daugokai atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2010 06 17, 11:23)
Pas mane irgi Junkers katilas. Kondensacinis.
Nuo gegužės dujom šildomės vandenį (atskiras boileris) ir naudojam maisto ruošimui, tai per 2 mėn prisukom 134 kubus. Gyvenam keturiese (2 suaugę ir 2 vaikai). Mokėti gaunasi: 134*1,29+(14,05+14,05)=200,96/2 =100,48 Lt. į mėnesį.
Karšto vandens sunaudojam nedaug, gaminti irgi ne per daugiausiai gaminu, man daugokai atrodo g.gif

Mano akimis normalus suvartojimas. Pas mane beveik analogiska situacija ir karstam vandeniui ruosti sudeginu 50-70 kubu per menesi. Nepamirskit kad karstam vandeniui ruosti katilas nedirba kondensaciniu rezimu ir priklausomai nuo katilo galingumo vandens paruosimui naudojama 3-15 kW galia. Pazaidus su nustatymais gal galima ispesti kokius 10 kubu per menesi, bet kazko daugiau nemanau. Pas save nustates rytini ir vakarini k.v. ruosima (diena ir nakti nesildomas k.v.) per menesi sutaupydavau desimties kubu ribose, o retsykiais gaudavosi tas pats kaip nereguliuojant k.v. ruosimo.
Atsakyti
QUOTE(Spakainas @ 2010 06 17, 11:44)
Mano akimis normalus suvartojimas. Pas mane beveik analogiska situacija ir karstam vandeniui ruosti sudeginu 50-70 kubu per menesi. Nepamirskit kad karstam vandeniui ruosti katilas nedirba kondensaciniu rezimu ir priklausomai nuo katilo galingumo vandens paruosimui naudojama 3-15 kW galia. Pazaidus su nustatymais gal galima ispesti kokius 10 kubu per menesi, bet kazko daugiau nemanau. Pas save nustates rytini ir vakarini k.v. ruosima (diena ir nakti nesildomas k.v.) per menesi sutaupydavau desimties kubu ribose, o retsykiais gaudavosi tas pats kaip nereguliuojant k.v. ruosimo.

Kad nustatyti k.v. ruošimą tam tikru režimu reikalinga kažką dar primontuoti prie sistemos, ar čia galima boilerį arba katilą tam užprogramuot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2010 06 17, 13:25)
Kad nustatyti k.v. ruošimą tam tikru režimu reikalinga kažką dar primontuoti prie sistemos, ar čia galima boilerį arba katilą tam užprogramuot?  ax.gif

pasiskaitykite katilo eksploatavimo instrukcija tenais rasite jums reikalingos informacijos kaip valdyti karsto vandens ruosima. Jei katilas yra su karsto vandens ruosimo funkcija, tai karsto vandens ruosimo nustatymai yra katile (katilo automatikoje).
Atsakyti
Renkantis katila, reikia atkreipti demesi i sistemos tipa ir i poreikius, bei i tai, kiek galime tam skirti finansu.

Jei pasirenkame kondensacini katila, tai dar nereiskia, kad turi buti vien sildomos grindys arba trigubi radiatoriai. Beabejo, norint gauti maksimalia nauda is kondensacinio katilo, jis turetu dirbti zemomis temperaturomis, t.y. 55-60'C, taciau kai pas mus beveik nebeliko ziemu, tai didesni laiko tarpa katilai ir taip dirba zemesniais parametrais. Visos sistemos skaiciuojamos prie vidutines zemiausios temperaturos, priklausomai nuo regiono -20-23'C, kai pas mus vidurkis gaunasi apie 0-10'C salcio, i sistema uztenka paduoti 50-60'C vandeni. Taigi, siuo atveju kaip ir galima laimeti. Jei name yra grindinio sildymo ir radiatorines sistemos, tokiu atveju privalu padaryti grindu sildymo sistemos reguliavimo mazga ir galime sildytis betkuriuo katilu. Esant dideliems salciams kondensacinis katilas dirbtu aukstesniais parametrais, o apie 80% viso sildymo sezono beveik idealiomis salygomis, t.y. apie 50-60'C.

Be abejones, jei name turim vien radiatorini sildyma ir viena kita grindu sildymo kontura, tikrai nerekomenduoju pirkti kondensacinio katilo, kadangi jis bus gerokai brangesnis. Perkant paprasta katila tiktai vertetu atkreipti demesi i tai, kad katilas butu zematemperaturinis, t.y. galetu dirbti zemais parametrais.

Del karsto vandens paruosimo, reikia atkreipti demesi i vandens poreiki. Jei gyvena 1-2 asmenys, ir nera visokiu burbuliniu voniu, bei nemirkstam istisom dienom vonioje ar po dusu, verta rinktis katila su momentiniu karsto vandens paruosimu. Jei gyvena daugiau asmenu ir yra tikimybe, kad vienu metu gali buti daznai naudojami du ir daugiau ciaupu, verta galvoti apie karsto vandens paruosima boileryje. Katilas su momentiniu vandens paruosimu normaliai aprupina karstu vandeniu 2 maisytuvus. Aisku gali atsirasti vandens tmperaturos svyravimai atsukant ar uzsukant viena is maisytuvu. Taip pat turetu buti neuzmazinti vandentiekio vamzdynai, nes vamzdziuose atsiranda slegio nuostoliai ir del to gali svyruoti vandens temperatura ar slegis, naudojant kelis maisytuvus. Ir del sios bedos dazniausiai apkaltinamas katilas, nors taip istikruju nera.

Norint realiai taupyti sanaudas, reiketu montuoti bent minimalia automatika, kuri turetu dirbti nuo lauko temperaturos. Patys katilai dazniausiai turi tik minimalu reguliavima, t.y. iseinancios is katilo temperaturos ir karsto vandens ruosimo temperaturos reguliavima. O visa kita valdoma isoriniu bloku, kuris yra komplektuojamas papildomai. Pries perkant katila, butinai reikia atkreipti demesi i tai ka mes noresime valdyti, kadangi yra nemazai katilu, kurie turi pakankamai ribotas valdymo galimybes ir veliau tiesiog neimanoma jiems papildomai prijungti jokios automatikos. Tai taikytina ko gero daugumai gamintoju.

Atsakyti
prisirankiojau visokiu atsiliepimu apie katilus ax.gif kuo daugiau domiuosi, tuo labiau susipainioju , taigi ivertinant visus + ir -, (katilo "geruma", servisa ir t.t.), gal galit patarti , ka rinktis is dvieju : Junkers ar Vaillant ?
Planuojam kondensacini, sildomo ploto 100 mkv, sildymas vien grindininis.Veiksmas Panevezyje - padekit apsispresti frusty.gif biggrin.gif
Atsakyti