Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

QUOTE(Grelita @ 2012 12 13, 10:08)
Kaip manot ar prasminga deti prie junkerso dar ta papildoma valdyma,kur i viduri isistato ir reaguoja pagal lauko davikli?

Turit omeny FW200 berods?
Turiu, bet dar neilgai. Nieko aš ten nesuprantu, dar negyvenam, tai per daug galvos nesuku.
Firma kur statė ir tvarkė jį, nepatiko. Pats iš knygelės skaitaliojo, tai galvoju, reik rimtos firmos ieškot, kad ne tik sureguliuotų, bet ir normaliai pamokytų kaip ten naudotis blush2.gif
Šiaip, sako, geras daiktas. Gal kas iš patirties pasakys.
Atsakyti
Siandien mums istate ax.gif Viska issamiai paaiskino,tai kaip ir viskas normaliai...mazdaug suprantama. Tikiuosi bent kazkiek pades sutaupyti duju,nes uz pirma menesi tai suma klaiki gavosi doh.gif Plius maziau prieziuros reiks,kai negyvenam.
Atsakyti
QUOTE(Grelita @ 2012 12 13, 22:55)
Siandien mums istate  ax.gif Viska issamiai paaiskino,tai kaip ir viskas normaliai...mazdaug suprantama. Tikiuosi bent kazkiek pades sutaupyti duju,nes uz pirma menesi tai suma klaiki gavosi  doh.gif Plius maziau prieziuros reiks,kai negyvenam.

jeigu kątik pasileidote šildymą po apdailos ir visų kitų darbų, tai nenustebkite, kad pirmieji mėnesiai bus prabangūs dujų atžvilgiu - džiūsta namas. O ir šiaip kol susirasite jums tinkamą katilo sureguliavimą praeis ne vienas šildymo sezonas (žinoma jei tuom užsiiminėsite smile.gif ) daugumai pasiseka susirasti aukso viduriuką antrame-trečiame šildymo sezone
Atsakyti
Nu ka, susidejau programuojamus elektroninius termodaviklius Danfoss TP4000. Ir kaip kazkas sake, kad nesvarbu kokie, svarbu elektroniniai, turi "neklakseti"..Deja - klaksi. Gerai, kad jie pakankamai retai "klaksi", tai praktskai neatkreipi demesio.
Tieisog jei nesate del kazko tikri, prasau kita karta geriau patyleti..!
Kokios sanaudos siuo metu pas jus?
Pas mane 130kv sildmo ploto, temp. vidutine paros apie -10, sanaudos 6-7 kubai. Name temperatura palaikoma 20-22C.
Tiesa sildomes tik pirmuosius kelis menesius, tai sanaudos cia turi buti dideles.. Nors man tas mitas, kad pirmas sezonas - namas dziusta, kazkaip juokingai skamba.Kiek ir kas ten tiek gali dziuti? smile.gif Namas gi ne rastinis smile.gif
Atsakyti
Pas jus irgi katilas daznai isijungineja? T.y. degiklio lempecka isijungia, siurblys suveikia ir po keliu sekundziu isijungia ir kaip kazkur kas 5 min.. Ar eina kazkaip uzstatyti, kad jis taip daznai netikrintu tos temperaturos ir isijunginetu reciau? FW 100 automatika.
Ir kaip nustatineti "pastato silumos kaupimo savybe" procentine israiska? Dabar gamykliskai nustatyta 50 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egis_klp: 24 gruodžio 2012 - 14:13
QUOTE(egis_klp @ 2012 12 22, 21:05)
Tiesa sildomes tik pirmuosius kelis menesius, tai sanaudos cia turi buti dideles.. Nors man tas mitas, kad pirmas sezonas - namas dziusta, kazkaip juokingai skamba.Kiek ir kas ten tiek gali dziuti? smile.gif Namas gi ne rastinis smile.gif

juokingai ar nejuokingai skamba, bet po apdailos darbų lieka į sienas įsigėrusi drėgmė, kurią lengviausiai pašalina šiluma (t.y. išgarina). Paprastai šiame periode būna didesnės energijos sąnaudos. Jeigu pas jus taip nėra - valio, reiškias iki šildymo sezono pradžios jums pavyko didžiają dalį drėgmės pašalinti. Niekas aišku ir nešneka apie sąnaudas šildymui besiskiriančias kartais, bet kiek esu susidūręs, tai tame džiūvimo procese sąnaudos būna kokiu trečdaliu didesnės nei po to.
Jei pas jus 6-7 kūbai kartu su karštu vandeniu, tai jau neblogas pasiekimas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 12 22, 21:05)
Nu ka, susidejau programuojamus elektroninius termodaviklius Danfoss TP4000. Ir kaip kazkas sake, kad nesvarbu kokie, svarbu elektroniniai, turi "neklakseti"..Deja - klaksi. Gerai, kad jie pakankamai retai "klaksi", tai praktskai neatkreipi demesio.
Tieisog jei nesate del kazko tikri, prasau kita karta geriau patyleti..!
Kokios sanaudos siuo metu pas jus?
Pas mane 130kv sildmo ploto, temp. vidutine paros apie -10, sanaudos 6-7 kubai. Name temperatura palaikoma 20-22C.

ar sildetes kol neturejot TP4000 ir galit palyginti kiek jie leidzia sumazinti islaidas sildymui? koks cia katilas toks ekonomiskas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(warlock @ 2012 12 26, 20:19)
ar sildetes kol neturejot TP4000 ir galit palyginti kiek jie leidzia sumazinti islaidas sildymui? koks cia katilas toks ekonomiskas?  smile.gif

Sildziausi keleta menesiu, tik vyko nustatymu bandymai, tai negaliu nieko teigti argumentuotai. Is pirmo poziurio tikrai koks kubas per para susitaupo. Katilas Junkers Cerapursmart ZSB14 su FW100 automatika.
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 12 26, 19:24)
Sildziausi keleta menesiu, tik vyko nustatymu bandymai, tai negaliu nieko teigti argumentuotai. Is pirmo poziurio tikrai koks kubas per para susitaupo. Katilas Junkers Cerapursmart ZSB14 su FW100 automatika.

jei kondensacinis su FW100, tai turbut visur sildomos grindys ar ne?
Atsakyti
QUOTE(warlock @ 2012 12 27, 22:54)
jei kondensacinis su FW100, tai turbut visur sildomos grindys ar ne?

Taip, o kodel klausiat?
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 12 27, 22:41)
Taip, o kodel klausiat?

galvojau, kad pas mus gal panasios sistemos ir nesupratau kaip pas jus 7 k./d., o pas mane vidutiniskai 12k./d. Bet db aisku pagrindinis skirtumas: pas jus kondensacinis su sildomom grindim, o pas mane atmosferinis su grindim ir radiatoriais.

Atsakyti
Gal yra daugiau senesniu atmosferiniu katilu seimininku? Eksperimentuoju su visokiais nustatymais, taciau aukso viduriuko nerandu, kad būtų ir šilta ir dujų nevarytų be proto. Gal jūs išsiaiškinot kokį man nesuprantamą klausymą:

Ar kazkokie katilo temperaturos apribojimai jums pasiteisino?
Ar apsimoka nustatyti, kad katilas isijunges dirbtu ne maziau pvz. 5 min., ar geriau kai jis nuolat kas 15 min. uzsikurineja ir dirba po pvz. 2 min.?
Kokias kreives radiatoriams/grindims naudojat?
Ar apsimoka nakciai mazinti temp. ant sakykim 2 laipsniu ar palikti ta pacia ar nakciai visai isjungti sildyma?
Ar cirkuliacinis siurblys grindims turi dirbti didžiausiu pajegumu ar silpniau?
Kokia palaikote temperatura boileryje?
Atsakyti