QUOTE(Spakainas @ 2013 09 27, 08:57)
jeigu atidarius sistemos papildymo ventilį, slėgis nekyla, tėra dvi dažniausiai pasitaikiusios bėdos: jeigu buvo "užkepęs" ventilis ir per jėgą kažkada buvo atidarinėjamas, tai greičiausiai bus nulūžusi ašelė ir jūs tik rankenėle sukinėjate, o pačio ventilio ne; antra mažiau tikėtina, kad pas jus išvis yra žemas slėgis ir nėra iš ko pakelt. Aišku gali pasitaikyti ir įvairių kitokių variantų: pvz jei prieš tą ventilį yra sumontuotas filtras, galbūt jis užsinešęs ir t.t. ir pan.
Tamsiai rudas vanduo= geležingas vanduo. Jei šaltas vanduo ne rudas, tai problema bus boileryje. Jei tai atsiranda tik po sistemos papildymo, tai gal pas jus sistemos papildymas padarytas juodais plieniais vamzdžiais?
sistemą papildyti kitaip galima - atjungiamas papildymo vamzdis ir prijungiamas hidraulinio bandymo/papildymo įrankis (atrodo maždaug šitaip
gotas ) ir tada sistema papildoma ne iš vandentiekio, o mechaniniu būdu.
antroji priežastis man atrodo labiau tikėtina, nes labai dažnai būna labai silpna srovelė vandens apskritai... kartais vakarais būna toks silpnas vandens padavimas iš vandens tinklų, kad net šilto vandens boileris nekaitina, ta prasme, net nereaguoja į atsuktą vandens čiaupą, nes ten toks siūliukas teišteka. bet čia jau turbūt vandentiekio bėda
rudas vanduo tik iš šilto vandens čiaupo bėga, iš šalto - niekada. tai gal visgi pačiam katile ten bus problema

profilaktiką esu užsisakius, bet mano meistras labai užimtas, dar beveik dvi sav laukt, bet gal šildymą vis vien galima jungtis, ims šiek tiek daugiau dujų turbūt, bet pats boileris gal nesigadins
anksčiau rudas vanduo apskritai nebėgdavo, ar pildydavau sistemą ar ne, tik visai neseniai pradėjo taip darytis.
bet kokiu atveju, ačiū už konsultaciją