Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

galiu papasakoti apie paskutinię patirtį šildantis dujomis. Gyvenam 200kv/m name. Šildomės dujomis . 2010 gruodis nustebino. Sunaudojom beveik 500 cbm dujų. Litais - beveik 800Lt . Dienos metu laikiau 20C(kur stovi daviklis ten yra radiatoriai), nakties metu 19C. Namas pakankamai apšiltintas, dareme termovizines nuotraukas. Jokiu pastabu nebuvo.
Sausio mėnesio šildymas kainuos iki 500 Lt. Pradėjau matuoti ir stebėti katilą.
Pirmiausia sumažinau katilo paduodamo vandens temperaturą nuo 70 iki 50 c Dėl to sutaupiau 1 kubą gamtinių dujų per parą.
Sumažinau 0,5C kambarių temeratūrą. Tai leido sutaupyti 3 kūbus dujų per parą.
Katilas Saunier Duval , Isotwin C30.
Bandžau laikyti nuolatinę 19 laipsnių temperatūrą, bet tai nėra ekonimiška. Geriau nakties metu laikyti 1-2 laspsniais žemesnę, nei dienos.
Tęsiu toliau ekspermentus
mano name yra ir grindininis, ir radiatorinis šildymas. maždaug 100/60 (-36kv garažas, kuris nešildomas)
Atsakyti
QUOTE(babtiniai @ 2011 01 16, 16:31)
galiu papasakoti apie paskutinię patirtį šildantis dujomis. Gyvenam 200kv/m name. Šildomės dujomis . 2010 gruodis nustebino. Sunaudojom beveik 500 cbm dujų. Litais - beveik  800Lt . Dienos metu laikiau 20C(kur stovi daviklis ten yra radiatoriai), nakties metu 19C. Namas pakankamai apšiltintas, dareme termovizines nuotraukas. Jokiu pastabu nebuvo.
Sausio mėnesio šildymas kainuos iki 500 Lt. Pradėjau matuoti ir stebėti katilą.
Pirmiausia sumažinau katilo paduodamo vandens temperaturą nuo 70 iki 50 c Dėl to sutaupiau 1 kubą gamtinių dujų per parą.
Sumažinau 0,5C kambarių temeratūrą. Tai leido sutaupyti 3 kūbus dujų per parą.
Katilas Saunier Duval , Isotwin C30.
Bandžau laikyti nuolatinę 19 laipsnių temperatūrą, bet tai nėra ekonimiška. Geriau nakties metu laikyti 1-2 laspsniais žemesnę, nei dienos.
Tęsiu toliau ekspermentus
mano name yra ir grindininis, ir radiatorinis šildymas. maždaug 100/60 (-36kv garažas, kuris nešildomas)

Labai noretusi,kad daugiau kas pasisakytu apie savo patirti sildantis dujomis ax.gif .Nelabai noreciau tiketi,kad sumazine 0.5C galejote sutaupyti 3kubus g.gif .Gal galetumete pasakyti,del ko nusprendete,kad reik sumazinti paduodamo vandens temperatura g.gif ,nes nuomones visu skirtingos.
Gal kas galetumete rekomenduoti protinga meistra,kuris galetu sureguliuoti katila,ir visa sildymo sistema.
Atsakyti
QUOTE(Jovita 35 @ 2011 01 17, 18:18)
Labai noretusi,kad daugiau kas pasisakytu apie savo patirti sildantis dujomis ax.gif .Nelabai noreciau tiketi,kad sumazine 0.5C galejote sutaupyti 3kubus g.gif .Gal galetumete pasakyti,del ko nusprendete,kad reik sumazinti paduodamo vandens temperatura g.gif ,nes nuomones visu skirtingos.
Gal kas galetumete rekomenduoti protinga meistra,kuris galetu sureguliuoti katila,ir visa sildymo sistema.

Summažinti katilo paduodamo vandens į šildymo sistemą yra būtina. Nustačiau minimalią +38 . Žiūrėsiu po paros kiek duju sunaudos. Pakėliau kambario temperatūrą iki 20C. Katilas pasieke savo 38 laipsnius sistemoje ir nustoja deginti dujas. Dirba tik katilo siurblys ir varineja sistemoje vandeni. Radiatoriai nekaršti, kambarys šyla palaipsniui. Ten kur grindinis sildymas, ten iš viso karšta buvo ( šį ryta) Sumažinau termoreguliatorium iki 35C ( buvo nustatyta max 50)
Atsakyti
QUOTE(babtiniai @ 2011 01 18, 12:20)
Summažinti katilo paduodamo vandens į šildymo sistemą yra būtina. Nustačiau minimalią +38 . Žiūrėsiu po paros kiek duju sunaudos. Pakėliau kambario  temperatūrą iki 20C. Katilas pasieke savo 38 laipsnius sistemoje ir nustoja deginti dujas. Dirba tik katilo siurblys ir varineja sistemoje vandeni. Radiatoriai nekaršti, kambarys šyla palaipsniui. Ten kur grindinis sildymas, ten iš viso karšta buvo ( šį ryta) Sumažinau termoreguliatorium iki 35C ( buvo nustatyta  max 50)

As visada katila laikiau ant 3,reikes siandien ir man pabandyti sumazinti iki 2,bet atrodo esu bandziusi.Kambariuose kur grindinis sildymas pas mus visada silciau,bet kur radiatorius visada salciau 2-3laipsniais,man tai nepatinka,nors radiatoriu laikau atsukusi ant max,galvoju gal dar reikia prisukti grindis g.gif ,nors ir taip laikau ant 1.5-2.
Rasete,kad Pirmiausia sumažinau katilo paduodamo vandens temperaturą nuo 70 iki 50 c Dėl to sutaupiau 1 kubą gamtinių dujų per parą
Bet kaip jus taip tiksliai galite paskaiciuoti ta 1kubo skirtuma,juk temperatura lauko kasdien kita,viena diena daugiau isleidziame silto vandens kita maziau,manau tiksliai pasakyti vieno kubo skirtumo mes negalime g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovita 35 @ 2011 01 18, 13:59)
As visada katila laikiau ant 3,reikes siandien ir man pabandyti sumazinti iki 2,bet atrodo esu bandziusi.Kambariuose kur grindinis sildymas pas mus visada silciau,bet kur radiatorius visada salciau 2-3laipsniais,man tai nepatinka,nors radiatoriu laikau atsukusi ant max,galvoju gal dar reikia prisukti grindis g.gif ,nors ir taip laikau ant 1.5-2.
Rasete,kad Pirmiausia sumažinau katilo paduodamo vandens temperaturą nuo 70 iki 50 c Dėl to sutaupiau 1 kubą gamtinių dujų per parą
Bet kaip jus taip tiksliai galite paskaiciuoti ta 1kubo skirtuma,juk temperatura lauko kasdien kita,viena diena daugiau isleidziame silto vandens kita maziau,manau tiksliai pasakyti vieno kubo skirtumo mes negalime g.gif

Mes kiekvieną vakarą tkriname skaitliuką. Lauko temperatūra buvo kelias dienas tokia pat (apie 0), todėl i tokia išvadą padarėm.
Atsakyti
QUOTE(babtiniai @ 2011 01 18, 16:49)
Mes kiekvieną vakarą tkriname skaitliuką. Lauko temperatūra buvo kelias dienas tokia pat (apie 0), todėl i tokia išvadą padarėm.

Siandien paklausius jusu patarimo,sumazinau,nuo 3 iki 2, kiek zinau situ dienu temperatura panasi,ryt parasysiu koks rezultatas smile.gif
Atsakyti
Sumazinus nuo 3 iki 2,sutaupiau 1kuba thumbup.gif .Siandien bandysiu prisukti grindis,nes kambariuose kur grindys sildomos per silta,kur radiatorius vesoka.
Atsakyti
QUOTE(Jovita 35 @ 2011 01 20, 12:51)
Sumazinus nuo 3 iki 2,sutaupiau 1kuba thumbup.gif .Siandien bandysiu prisukti grindis,nes kambariuose kur grindys sildomos per silta,kur radiatorius vesoka.

Dabar telpam į 10 kūbų per parą. Kambaryje 20c, katilo paduodama i sistema 38 ( min), namo plotas 200 kv.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babtiniai: 20 sausio 2011 - 12:09
QUOTE(babtiniai @ 2011 01 20, 13:07)
Dabar telpam į 10 kūbų per parą.  Kambaryje 20c, katilo paduodama i sistema 38 ( min), namo plotas 200 kv.

koks daviklis reguliuoja temperatura ? ant laidu ar belaidis ?
pas mane du aukstai po 60kvm ir pirmame 2/3 grindinio sildymo o antrame radiatoriai tik. kur protingiausia statyt >? prie inertisku grindu ar antram ..........
Atsakyti
QUOTE(Jovita 35 @ 2011 01 20, 12:51)
kambariuose kur grindys sildomos per silta,kur radiatorius vesoka.

Pas mane atvirkščiai - kur grindininis šildymas šalta, o kur radiatoriai - super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(litunas @ 2011 01 20, 18:09)
koks daviklis reguliuoja temperatura ? ant laidu ar belaidis ?
pas mane du aukstai po 60kvm  ir pirmame 2/3 grindinio sildymo o antrame radiatoriai tik. kur protingiausia  statyt >?  prie inertisku grindu ar antram ..........

as decuau kur radiatoriai, nes ten kur grindys sildomos ir taip bus gerai. As laikau tame ka,baryje kur radiatoriai
Atsakyti
QUOTE(babtiniai @ 2011 01 20, 21:24)
as  decuau  kur  radiatoriai,  nes  ten kur  grindys  sildomos  ir  taip  bus  gerai.  As  laikau  tame  ka,baryje  kur  radiatoriai

koks daviklis ?
Atsakyti