as ir zinokit dabar rasau, o maze ka tik pavalgius dar telika ziuro.begu jungt lauk
o mano valgo irgi mazdaug tokiais kiekiais kaip paraset.manau viskasa ok kol svoris auga.

Kiek nori, tiek valgo. Gi nepriversi daugiau suvalgyt, nei nori. O jeigu tikrai yra kažkokios bėdos, apetito stoka ar kas, tai čia tik pasekmės. Priežasčių reikia kitur ieškoti: gal geležies trūksta, gal psichologinis momentas, gal dar kas.
QUOTE(smiler @ 2012 01 19, 15:17)
Tai pora dienu padariau taip: susedam visi valgyti virtuveje, mazajai taip pat patieku virtuveje. Jinai pradedavo oziuotis, tada nukeliu nuo kedes. Nenori, nevalgyk. Verke, rode, kad reikia eiti i saliona. Mes ramiai valgem, vis pasiulydami ir jai. Jinai nesutiko, tai pietu liko nevalgiusi. Iki vakarienes daviau gerti tik vandens, jokiu uzkandziavimu. Stengiausi uzimti vaika, kad maziau butu zyzimo del uzkandziavimo. Vakariene vel patiekiau virtuveje. Siek tiek pasioziavo, bet kadangi alkana buvo, tai vis tiek sedo prie stalo ir suvalge viska. Sekancia diena vel siokie tokie oziukai buvo, bet labai greitai praejo. Ir dabar, uztenka pasakyti, kad "viskas, pavalgei, aciu?" ir paimti lekste lyg nestum plauti, tai is karto baigiasi oziukai. Niekada neverciu vaiko valgyti. Nenori, nereikia, bet niekada neduodu ir jokiu uzkandziavimu iki kito valgymo.
Paskaiciau jusu posta ir, nuosirdziai prisipazinsiu, susizavejau. Greiciausiai - geleziniais jusu nervais. Man turbut reiketu elgtis panasiai, bet tiesiog neturiu sveikatos. Filmuku ar televizoriaus mums nereikia. Paprastai, jei nenori valgyti, nepadeda jokios priemones. Taciau vis uzeina kazkokie "keisto" valgymo periodai. Siam momentui - telefonas.
Mamos, kaip man ismokyti vaika valgyti paciam? Visiskai nenori to daryti. Atsiseda prie savo lekstutes, pamaiso saukstu, tada atkisa mano ir praso padeti. Jeigu nemaitinu ir lieka alkanas (o taip irgi buna), zyzia iki nugriuvimo.Zyzia, nepatenkintas, nieko nenori. Kartais atsigula ant lovos ir graudziai apsiverkia. Nu, nelaiko nervai ir pamaitinu. Tada vel viskas buna gerai

Kartais, tiesa, labai retai uzplaukia jam kazkoks valgymo savarankiskai noras. Rytais maitinu, nes neturiu daug laiko, o pusryciu jis visada nori. Rytais visada reikia apsisukti greitai.
Galvoju, ar man apsisarvuoti gelezine kantrybe, ar tiesiog palikti visa tai dar ir laukti, kol ateis noras tai daryti paciam

QUOTE(Esha @ 2011 07 12, 20:41)
Sveikos,
O as auginu dideli 1,6 m nevalgiuka... Pagal svorio/ugio kreives jis auga tolygiai gerai, kraujas visada buvo geras, todel pediatras sake nesikabinet prie vaiko- kiek suvalgo tiek uztenka.
Bet tas uztenka
Siandienos meniu:
Pusryciai: 3 arbatiniai sauksteliai grikiu koses, puse varskes surelio
Pietus: ~5 kasniai kotleto su bulviu kose
Vakariene: labai nedaug pieniskos vermiseliu sriubtes.
Tarpuose arbuzas, agurkas ir uogos tiesiai nuo krumu.
Ir taip jis valgo kasdien. Nu nesamone kazkokia, kaip skruzdeliukas.
Jis labai judrus, aktvus vaikas. Nu bet nsamone, kad vaikas TIEK mazai valgytu...
Tiesa, dar geria mp.
O as auginu dideli 1,6 m nevalgiuka... Pagal svorio/ugio kreives jis auga tolygiai gerai, kraujas visada buvo geras, todel pediatras sake nesikabinet prie vaiko- kiek suvalgo tiek uztenka.
Bet tas uztenka

Siandienos meniu:
Pusryciai: 3 arbatiniai sauksteliai grikiu koses, puse varskes surelio
Pietus: ~5 kasniai kotleto su bulviu kose
Vakariene: labai nedaug pieniskos vermiseliu sriubtes.
Tarpuose arbuzas, agurkas ir uogos tiesiai nuo krumu.
Ir taip jis valgo kasdien. Nu nesamone kazkokia, kaip skruzdeliukas.
Jis labai judrus, aktvus vaikas. Nu bet nsamone, kad vaikas TIEK mazai valgytu...
Tiesa, dar geria mp.
Kai maniškė TIEK valgo, aš visiems sakau, kad pradėjo valgyti

Šiaip jei kraujo tyrimai būtų geri, tai nesukčiau galvos dėl tų valgių, bet hemoglobinas iškart nukrenta, jei tik nustoja gerti geležį

Tai va, pastarąsias 3 savaites po apsirgimo vėl išsiderino jos mityba, labai mažai ko valgo, bet va MP vos ne kiaurą parą galėtų lakti

Dabar abidvi esam užstrigusios tokioje bjaurioje stadijoje, kai nebenori, kad ją maitinčiau, bet pati irgi dar nevalgo. Todėl tam, kad nors kažkiek valgytų, tenka užiminėti kokia nors veikla prie stalo. Jei veiklos nėra, tai prie burnos artėjantį šaukštą ar šakutę labai vikriai ranka nustumia ir tiek žinių.
Šiaip nuo lapkričio lankom užsiėmimus su psichologe, tai jau kai kuriuos dalykus pavyko išspręsti ir manau, kad mums abiems sugyventi, sutarti ir suprasti vienai kitą labai neblogai pavyksta, bet va valgymas vis dar mistinė sfera

Kartais pasiguodžiu, kad ir pati tokia pat maža buvau, o mano vyras ir suaugęs be galo išrankus ir pripažįsta tik ribotą kiekį patiekalų, naujovių nenori bandyt...
Papildyta:
QUOTE(RRodamer @ 2012 02 17, 22:12)
Galvoju, ar man apsisarvuoti gelezine kantrybe, ar tiesiog palikti visa tai dar ir laukti, kol ateis noras tai daryti paciam 

Gal Jūsų vaikas per nevalgymą reiškia kažkokius protestus? Gal Jūs jo kažkur nesuprantate? Gal slopinate? Gal neduodate pasireikšti? Gal nepagiriat už pastangas? Ne tik prie stalo, apskritai. Ir ne tik mano išvardinti dalykai, gal dar yra kažkas, čia jau sau pati turit atsakyt.
Maniškė protestus pirmiausiai per valgį reiškia.
Pastebejau, kad mamos, kurios skundziasi, kad vaikai nevalgo, dar savo pienu maitina, tai man atrodo normalu, kad vaikas mamos pieno gaudamas kitu maistu nelabai ir nori. Tai labai jusu vietoj nepergyvenciau, vitaminu ir viso ko gi is pienuko gauna. O maniskis, kai baigiau pienu maitint, pradejo kur kas daugiau valgyti, gal ir jums taip bus.
O siaip neverskit vaiku valgyti, na nebent jau ligos kokios. Pati vaikystej nelabai valgydavau, jokiu lenteliu svorio neatitikdavau, gydytojai sakydavo, kad badu vaika marina, bet nieks vis tiek manes valgyti neverte. Na ir ka gi, uzaugau, sveikata gera, jokiu bedu del svorio neturiu, jokios dietos neidomios ir neaktualios. Taip kad, jeigu nevalgo jusu vaikai, tai nesukit galvos.
O siaip neverskit vaiku valgyti, na nebent jau ligos kokios. Pati vaikystej nelabai valgydavau, jokiu lenteliu svorio neatitikdavau, gydytojai sakydavo, kad badu vaika marina, bet nieks vis tiek manes valgyti neverte. Na ir ka gi, uzaugau, sveikata gera, jokiu bedu del svorio neturiu, jokios dietos neidomios ir neaktualios. Taip kad, jeigu nevalgo jusu vaikai, tai nesukit galvos.
musu meniu lb paprastas 
pusryciai tai buna pvz. omletas, kose arba blynai
pietu valgo ta pati ka ir mes, tada eina pietu miego ir po jo dazniausiai pavalgom sriubytes ir po poros valandziuko ko nors sotesnio
na plius dar dienos metu jis gauna ivairiu uzkandziu tai sausainuku,vaisiu,saldainiuku ir pns.. vaikas valgo nrml ir viska
kieta maista valgo pats, aisku priklausomai nuo to ka valgo as jam padedu pvz su grikiu kose. sriubos paciam neduodu valgyt, nes isivaizduojat kas butu jei duociau pusantru metu vaikui savivaliauti su bliudu sriubos ir saukstu
aisku kaip ir visiems kartais pasitaiko nevalgymo dienu, kai pavalgo lb mazai, tai neverciu valgyt, o kai praalksta pats paima uz pirsciuko ir nuveda i virtuve parodyt ka nori valgyt

pusryciai tai buna pvz. omletas, kose arba blynai

pietu valgo ta pati ka ir mes, tada eina pietu miego ir po jo dazniausiai pavalgom sriubytes ir po poros valandziuko ko nors sotesnio

na plius dar dienos metu jis gauna ivairiu uzkandziu tai sausainuku,vaisiu,saldainiuku ir pns.. vaikas valgo nrml ir viska

Labutis,aš gal čia su tokiu klausimu ne visai į temą,bet neradau kur rašyt, naujos temos gi nekursi.
Ar jūsų vaikai valgo žalias daržoves?Mano vaikinas,1,7m labai mėgsta,o gal jam tiesiog trūksta kokių vitaminų,žalias bulves,daug ir tankiai aišku niekas neduoda,bet jai mato ,kad bulves skutu tai pribėgęs jau nori, ir svarbiausia,kad ne taip palaižo,pakramto,bet suvalgo,jei nedidelė bulvė visą,jei didesnė tai pusę, svogūną,kaip obuolį valgo,nu to daug nesuvalgo,bet jam skanu visada jau svogūno nori, tešlą,jei darau virtinukus,pribėgęs nugnaibo,valgo.Yra pas mane giminėj dėdė,kuris irgi su tokiais valgymo nukrypimais,žalias bulves valgo,kiaušinius žalius geria.Bet tai suaugęs,o čia kleckas toks
O va nei obuolių,nei bananų iš vaisių beveik nevalgo nieko,duodu sultis vietoj jų,arba jau kur įmaišau,į košę,į blynus.ar jūsų vaikučiai turi tokių įdomybių,ir ar nieko,kad leidžiu karts nuo karto aš jam taip pasiskanint
Ar jūsų vaikai valgo žalias daržoves?Mano vaikinas,1,7m labai mėgsta,o gal jam tiesiog trūksta kokių vitaminų,žalias bulves,daug ir tankiai aišku niekas neduoda,bet jai mato ,kad bulves skutu tai pribėgęs jau nori, ir svarbiausia,kad ne taip palaižo,pakramto,bet suvalgo,jei nedidelė bulvė visą,jei didesnė tai pusę, svogūną,kaip obuolį valgo,nu to daug nesuvalgo,bet jam skanu visada jau svogūno nori, tešlą,jei darau virtinukus,pribėgęs nugnaibo,valgo.Yra pas mane giminėj dėdė,kuris irgi su tokiais valgymo nukrypimais,žalias bulves valgo,kiaušinius žalius geria.Bet tai suaugęs,o čia kleckas toks

QUOTE(lelija... @ 2012 03 05, 11:21)
Labutis,aš gal čia su tokiu klausimu ne visai į temą,bet neradau kur rašyt, naujos temos gi nekursi.
O va nei obuolių,nei bananų iš vaisių beveik nevalgo nieko,duodu sultis vietoj jų,arba jau kur įmaišau,į košę,į blynus.ar jūsų vaikučiai turi tokių įdomybių,ir ar nieko,kad leidžiu karts nuo karto aš jam taip pasiskanint 

as maza budama valgydavau zalia tesla,farsa kotletams,bulves-gydytoja mamai sake kad jei mesa patikima,nieko tokio,reiskias truksta organizme medziagu kazkokiu...o bulve ir dabar,kiekviena kart nuskutus,gabaliuka visada atsipjaunu paragaut

QUOTE(giedruska1979 @ 2012 03 08, 01:19)
as maza budama valgydavau zalia tesla,farsa kotletams,bulves-gydytoja mamai sake kad jei mesa patikima,nieko tokio,reiskias truksta organizme medziagu kazkokiu...o bulve ir dabar,kiekviena kart nuskutus,gabaliuka visada atsipjaunu paragaut
nustebtumet-yra labai daug skirtingu skoniu bulviu

QUOTE(lelija... @ 2012 03 05, 14:21)

kiekvienas pats pasirenka kas jam skanu

Na musu irgi labai skurbus meniu... bet tik todel kad nieko nevalgo panele, jai dabar 1 metai ir 3 menesiai
Tai va meniu:
Atsikelus 6 val ryto 90 ml misinuko
po valandos 2 pieniskos desreles arba 2 kiausiniu baltymai virti, arba 100 ml jogurto
pries pietu miega: tyrele vaisiu apie 100-150 ml ir siaip ka as valgau dar atima biski kelis kasnius ir po to 60 - 90 ml misinuko
po miegelio turetu buti pietus sotus, bet... tarkim 3 vistienos sparniukai, arba du kotletukai, jokio garnyro nevalgo
ir dar apie 5-6 val suvalgo kokia tyrele, arba ka mes valgom vakarienei, jei jai skanu buna.
Nu ir pries miega aie 20.30 val misinuko 200 ml
Ar uztenka tiek vaikui?
Tai va meniu:
po valandos 2 pieniskos desreles arba 2 kiausiniu baltymai virti, arba 100 ml jogurto
pries pietu miega: tyrele vaisiu apie 100-150 ml ir siaip ka as valgau dar atima biski kelis kasnius ir po to 60 - 90 ml misinuko
po miegelio turetu buti pietus sotus, bet... tarkim 3 vistienos sparniukai, arba du kotletukai, jokio garnyro nevalgo
ir dar apie 5-6 val suvalgo kokia tyrele, arba ka mes valgom vakarienei, jei jai skanu buna.
Ar uztenka tiek vaikui?
QUOTE(I_N_A @ 2012 04 30, 16:27)
Na musu irgi labai skurbus meniu... bet tik todel kad nieko nevalgo panele, jai dabar 1 metai ir 3 menesiai
Tai va meniu:
Ar uztenka tiek vaikui?
Tai va meniu:
Ar uztenka tiek vaikui?
Jei gyva dar, vadinasi - užtenka

Maniškės meniu panašus. Kad mėsą ir garnyrą valgo atskirai, nieko nuostabaus, tik į paauglystę įžengę kiti vaikai vienam valgymui pradeda valgyti ir mėsą, ir daržoves. Maniškė mėgsta brokolius, tai būna atskirai sekančiam valgymui išverdu kelias šakeles.
Ai, o 3 sparniukai arba 2 kotletukai mano pačios vaikui neįveikiamas maisto kiekis

Jei kraujas geras, galvos išvis nesukčiau, o jei nelabai geras, tai yra tam papildai. Maniškė nuolat ant floradix sėdi...