Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-12

QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 09, 15:04)
Ai, va radau ir ginkgo biloba sudetyje.  biggrin.gif

http://www.ortho.ru/...kgoForte_En.htm
Cia va dar: "При пониженной сворачиваемости крови и повышенном артериальном давлении перед началом приёма рекомендуется консультация врача."
Cia gal reiktu ziuret bendra kraujo tyrimo leikocitus (ju greiti) ir trombocitus?

Ir dar parasyta: "обладает лёгким мочегонным эффектом." Tai manau cia galetu tiktu vaikams su epi.

http://santegra.uapr...ower-peshn.html

Siaip del amziaus niekur nieko neparasyta.  mirksiukas.gif

Cia trumpai lietuviskai: http://www.papildai....o-forte-gp.html
Siaip pagal pilna aprasa man visai nieko tie papildai atrodo.  rolleyes.gif
Net spejau pervesti rusiska kaina i Lt, tai tas pats gaunasi.

Oi, ta rusu kalba... Nelabai as su ja draugauju rolleyes.gif
Tai manot, jog galiu siu papildu duoti savo sunui? As uz 20 (10 vienokiu ir 10 kitokiu) kapsuliu sumokejau 42 lt.
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2010 03 09, 15:26)
Prie visu Ingenious rekomendaciju kuriu as cia nerasysiu yra kelios kurios galbut sudomins, tai vaiku psichinio vystymosi atsilikimas, galvos skausmai, epilepsija, vaiku cerebralinis paralyzius. Didina IQ. Galvos smegenu kraujotakos sutrikimai (funkciniai ir organiniai) ir t.t ir pan.

As tai turiu info apie si produkta. mirksiukas.gif Nes pirkau is tu paciu Junior Max vitaminus, kurios vaikas sekmingai jau ir suvartojo. Tai galvoju kitiems metams irgi is ju vitaminu pirkti, nes dabar jau pavasaris ir vitaminai neaktualus.
O del to Ingenious irgi pagalvosiu... Nepigus jis... unsure.gif O ir vartojimo patirties per mazai girdejau.
Apie ginkgo biloba mirga marga visa Rusija raso... Tiesa sakant pagal paskutinius tyrimus ginkgo nepadeda zmonems su Alcheimerio liga.
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2010 03 09, 15:30)
Oi, ta rusu kalba... Nelabai as su ja draugauju rolleyes.gif 
Tai manot, jog galiu siu papildu duoti savo sunui? As uz 20 (10 vienokiu ir 10 kitokiu) kapsuliu sumokejau 42 lt.

Nezinau. lotuliukas.gif Visur tiek reklamos. lotuliukas.gif Tai jei jau nupirkot, nieko blogo neperskaitet, tai bandykit duot. mirksiukas.gif Bent jau as taip dabar elgiuosi. lotuliukas.gif
O jei kartais ka blogo perskaitysit ar vartojant pastebesit, tai jau pasidalinkit patirtim su mumis. mirksiukas.gif As po dvieju menesiu parasysiu apie savo patirti, vartojant kitus papildus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 09 kovo 2010 - 14:36
QUOTE(JurgaSim @ 2010 03 09, 07:45)
Mes namie gyvenam pagal VRC rekomendacijas ir jos bent jau elgesyje duoda pazanga, o kalba pralauze sunui butent ta musu klaipediete logopede. Ji mums pabreze, kad itin svarbios vaiko teigiamos emocijos, todel nevalia jo verkiancio kazko prasyti, o tuo labiau liepti.
Issrase Gotu Kola ir Passion flower. Gerti reikia 1/4 kapsules menesi laiko.
Mes lankomes poliklinikoje H.Manto g. pas Liudmila Kubatina. Internete prisiskaiciau geru atsiliepimu apie ja, pediatras irgi buvo geros nuomones, tai ir nuejom pas ja. Grafikas jos visas uzpildytas, vaiku daug, bet mus prieme. Lankemes pas ja ir gruodzio men, tada vaikas per savaite laiko padare tokia pazanga kokios ir tiketis negalejom. 

O mums kalbos korekcijos centro logopedė mokė, kad vaiką reikia "perlaužti" ir nepasiduoti jo kaprizams, negali visada nuolaidžiauti, kad jis to ar ano nenori vykdyti. Yra žodis "reikia" ir viskas ir negalima pasiduoti vaiko ašaros. Mane irgi suglumino tokie mokymai, kai vaikas verčiams vos ne prievarta įvykdyti užduotį unsure.gif

JurgaSim, o jūs tuos papildus vaistinėje perkate ar juos siūlo pirkti iš tų papildų platinimo kompanijų (gal net jūsų logopedė dirba joje)?
Mane tai glumina, ar net tiesiog erzina ta maisto papildų šiuolaikinė manija. Mano uošvienė platina ne vienos firmos maisto papildus, tai tiesiog atvirai sakant užknisa, kai kiekvieną kartą susitikos kalba tik apie juos, duok vaikui tą, duok aną, ar net grūda tuos papildus, kad tik mes juos gertume. Aš jai net bijau vaiką palikti prižiūrėti (niekad to dar nebuvo ir tikiuosi niekad nebus), nes bijau, kad vaiko neprišertų įvairiomis kapsulėmis.
Kai nėščia buvau irgi ne kartą siūlė daug ką gerti, nors ant pakuočių buvo juodai baltu parašyta: kontaindikuotina neštumo metu ir maitinančioms. O kur dar vaikui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 09, 15:42)
  Nezinau.  lotuliukas.gif Visur tiek reklamos.  lotuliukas.gif Tai jei jau nupirkot, nieko blogo neperskaitet, tai bandykit duot.  mirksiukas.gif Bent jau as taip dabar elgiuosi.  lotuliukas.gif
O jei kartais ka blogo perskaitysit ar vartojant pastebesit, tai jau pasidalinkit patirtim su mumis.  mirksiukas.gif  As po dvieju menesiu parasysiu apie savo patirti, vartojant kitus papildus.  mirksiukas.gif

Po pirmo siu papildu vartojimo karto, tai nepastebejau nieko blogo. Buvo pazanga kalboje ir labai akivaizdi, bet kazin ar cia jie prisidejo.
Siaubas, kaip sudetinga atsirinkti kuri informacija yra patikima, nesaliska, kuris gydytojas pataria nuosirdziai, o ne vedinas savu tikslu...
Papildyta:
Ice , logopede man tuos papildus istrauke is po stalo...
Guodziu save tik tuo, jog ir pediatras, ir neurologe (laikoma geriausia Klaipedoje) sake, jog juos galiu duoti sunui.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 03 09, 14:56)
Ice , logopede man tuos papildus istrauke is po stalo...

Taip ir maniau tongue.gif

Bet iš tikrųjų tikrai labai sunku atsirinkti informaciją, o be to, jos net nėra, nes su visai šiais papildais įvairių kompanijų jokių mokslinių tyrimų nėra padaryti, su vaikais ypač. Taigi galima sakyti, kad galimas teigimas poveikis įvardinamas tik eksperimento būdu: va tam padėjo, va anam padėjo, padės (galbūt) ir jums.
Aš tai labai atsargiai į visa tai žiūriu ir ant vaiko tikrai nenoriu eksperimentuoti schmoll.gif Dar kur produktai skirti vaikams - dar dar (visokie vitaminai, bifidai), bet visokie juodi riešutai, gota kolos, alfa alfos ir pan. nu nežinau...Aš tai bijau, kad neišlystų paskui dar koks negerumas ar galų gale kokia nors alergija, paskui nežinosiu, net nuo ko ji tiksliai.
Nors šiaip ginmedis vilioja, reiks daugiau pasidomėti, gal rasiu kokių nors mokslinių pagrindimų ir tikslių dozių vaikams. Gaila, kad aš neurologės nepaklausiau apie jį, o kada vėl pas ją eisime - net nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 09 kovo 2010 - 15:09
QUOTE(Ice @ 2010 03 09, 16:07)
Taip ir maniau  tongue.gif

Sake, vaistineje buciau mokejusi brangiau... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaSim: 09 kovo 2010 - 15:10
QUOTE(JurgaSim @ 2010 03 09, 15:09)
Sake, vaistineje buciau mokejusi brangiau...  smile.gif

Na, galbūt...Bet dar pasidomėk, ar vaistinėje iš viso tokių būna. Gal ir būna, tik kitos firmos.

Na, vienžo, nežinau. Kaip jau sakiau - tas maisto papildų, visokių preparatų ir vaistų biznis mane nervina.

Tiesa, dėl ko aš dar bijau duoti nežinomus preparatus - dėl to, kad kiekvienas organizmas turi vėžinių ląstelių, o dauguma papildų ar net vitaminų turi stimuliuojantį poveikį, tai baisu, kad neišjudintų tų ląstelių. Tas pats ir su įvairiais vitaminais - breikia daryti pertraukas, gerti kursais, negalima pastoviai.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 03 09, 16:14)
Na, galbūt...Bet dar pasidomėk, ar vaistinėje iš viso tokių būna. Gal ir būna, tik kitos firmos.

Na, vienžo, nežinau. Kaip jau sakiau - tas maisto papildų, visokių preparatų ir vaistų biznis mane nervina.

Tiesa, dėl ko aš dar bijau duoti nežinomus preparatus - dėl to, kad kiekvienas organizmas turi vėžinių ląstelių, o dauguma papildų ar net vitaminų turi stimuliuojantį poveikį, tai baisu, kad neišjudintų tų ląstelių. Tas pats ir su įvairiais vitaminais - breikia daryti pertraukas, gerti kursais, negalima pastoviai.

Kad reikia pertrauku tai zinau, gersim tik menesi laiko. VRC gana skeptiskai net i Eye Q ziurejo, bent jau sunu konsultavusi gydytoja sake, jog ne vaistais, ir ne papildais tokie sutrikimai gydomi. O cia tai vienas, tai kitas gydytojas vis ka nors rekomenduoja. Ir siaip, patys metodai kaip dirbti su vaiku, skiriasi. Nors persiplesk smile.gif
Atsakyti
sveikutes, labai prasau pagalbos, rasau kursini darba tema neigaliu vaikuciu teveliu
sveikata,gal kas galetu uzpildytu anketa,buciau labai labai dekinga,anketa yra paskelbta temoje neigaliu vaikuciu teveliu sveikata,dar kart aciu
Atsakyti
Na va, jau gryzom namo ir sestadieni lekiam i Druskininkus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2010 03 10, 15:42)
Na va, jau gryzom namo ir sestadieni lekiam i Druskininkus. smile.gif

Ten dabar labai vaikai serga. Tai siulau rimtai pagalvot del voniu ir del druskos kambario...
Papildyta:
Noriu paklausti toki klausima: ar kazkas kada nors susidure su medicinos ir pedagogines/ugdomosios sistemos netobulumu ir bande kazka daryt? Cia arba autistuku atzvilgiu, bet nebutinai...
Atsakyti
Panašu, kad mūsų vaikis įsidrąsina po truputį žodžius kartoti. Vakar labai gražiai išmoko pasakyti "valgo". Tai TV jei kas maistą gamina arba valgo, tai ir komentuoja "valgo" tongue.gif
Atsakyti