Nu va merginos, man net akmuo nuo širdies nukrito, pakeičiau šeimos gydytoją, vaikui iškart skyrė plaučių rengeną, pilvo bei kaklo limfmazgių ecoskopiją ir aišku kraują... nors dar tik ryt keliausim viso to daryt, bet man jau lengviau...
Papildyta:
Beto Pou ir Ice, buvot teisios ji irgi sunerimo dėl TBC
QUOTE(Biufka @ 2010 04 19, 15:53)
Mes važiuosim šį ketvirtadienį į VRC. Traukiniais. Nerimauju šiek tiek, kaip seksis.
O kaip pavardė neurologės?
Smagu, kad agurkus valgo.
O kaip pavardė neurologės?
Smagu, kad agurkus valgo.

Pricevičiūtė.
laikysim kumščius, kadkelionė būtų kiek įmanoma malonesnė

labuka
et, gavom vietą kitam daržiuky, spec grupėj.
ir smagu, ir liūdna. pati savęs nebesuprantu.....
gal galit pasidalint patirtimi,kaip sekėsi prie puodo priprast? nu mum su Milijonu tai siaubas-baubas kažkoks
sėdi vaikas, bet nieko nepadaro, o tik nuo jo atsistojęs su tokiu palengvėjimu ir apsisysioja.....

et, gavom vietą kitam daržiuky, spec grupėj.
ir smagu, ir liūdna. pati savęs nebesuprantu.....
gal galit pasidalint patirtimi,kaip sekėsi prie puodo priprast? nu mum su Milijonu tai siaubas-baubas kažkoks

QUOTE(Saujora @ 2010 04 21, 12:58)
A, tada mes ne pas ją papuolėm. Mes buvom pas Grigelionienę (103A kab.) Nežinau, kokiosji specialybės - ar neurologė, ar psichologė... Nepaklausiau.
Žinok, kumščių laikymas padėjo

Na, tada irgi gerai praėjo, bet šį kartą viskas buvo labiau panašu į vaiko dienos režimą, išskyrus ankstyvąjį kėlimąsi. Pavargo, dažnai sisoti norėjo, paskui traukinio tualete labai verkė (jau grįžtant namo, iš Vilniaus į Šiaulius), nes kažkaip ten labai triukšmas girdėjosi, toks kaip cypimas traukiniui važiuojant.
Geležinkelio stotyje kokius 4 kartus į tualetą lakstėm per pusantros valandos, jau buvo atsibodę. Na, bet visur savo puoduką nešiojomės, tai didelių problemų nebuvo.
Traukinyje iš Vilniaus į Šiaulius pamiegojo valandėlę. Važiavom tokiam vagone, kur abiejuose bendrojo vagono (kur sėdynės minkštos išdėstytos panašiai kaip autobuse) galuose buvo tokios kaip kupe tamsintais stiklais. Tame kupe nelabai jam patiko būt, visos vietos užimtos. Važiavo namo trijų asmenų šeima, grįžę iš Izraelio po mėnesį trukusios kelionės. Tai jie vis siūlė R. saldainių, bandė kalbint, tačiau jis vargšas jau pavargęs buvo, verkė ir tiek. Stovėjo ant traukinio sėdynės ir verkė. Paskui šiap ne taip pasodinau, pasiūliau gerti. Po to bandelę su dešrele. Kai jos šiek tiek pavalgė, tai užmigo.
Susitikom su mano drauge, pasivaikščiojom, paplepėjom.

Saujora, kokiam darželyje vietą gavot? Tai mes iš to paties miesto, ar ne taip supratau? Taip pagalvojau, nes žinai apie Bitutės darželį.
QUOTE(Saujora @ 2010 04 23, 07:53)
sėdi vaikas, bet nieko nepadaro, o tik nuo jo atsistojęs su tokiu palengvėjimu ir apsisysioja.....

2 metų ir 2 mėn. mano vaikas dar su sauskelnėm vaikščiojo.

Ant puodo gal pradėjom pratinti irgi panašaus amžiaus, kaip ir tu kad bandai, bet gal truputį vyresnis buvo mano vaikas keliais mėnesiai. R. bijojo puodo, klykė, rėkė, net nesisėdo, išsiriesdavo, išsilenkdavo atgal. A, gal dėl to, kad panašiai tuo metu atsirado problemųs su vidurių užkietėjimu ir jam puoda asociajavosi su tuo, kad va dabar reikės kakot.

O tavo mažius ar bijo puodo, ar yra problemų pasodinant, ar ne?
QUOTE(Saujora @ 2010 04 23, 08:11)
Bitutėj gavom vietą. vakar rodėmės komisijai (labai maloni moteris).
kaimynkos mes
o kaip VRC sekėsi? ką pasakė?
kaimynkos mes

o kaip VRC sekėsi? ką pasakė?
Aš važiuosiu šiandien į darželį, kad priimtų nuo rudens į specialią grupę.

VRC nieko jauno nepasakė, išklausinėjo apie vaiką. Pažiūrėjo, ką jis veikia jos kabinete, kaip šneka, kaip reaguoja į klausimus (niekaip. jis su nešnekėjo). Na, žodžiu, patvirtino, kad yra autizmas ar jo bruožai, o tiksliau viską patyrinės, kai pasiguldys mus rudeniop į skyrių 3 savaitėms. Sakė, kad tikrai prireiks 3 savaičų.
Dar paskolino knygą pasiskaityt "Ankstyvojo amžiaus vaikų autizmas", autorės Laima Mikulėnaitė ir Rasa Ulevičiūtė. Patarė namie struktūrizuoti vaiko veiklos vietas: kur jis miega, kur valgo, kur žaidžia stalo žaidimus, kur judrius žaidimus.
QUOTE(Saujora @ 2010 04 23, 08:34)
į daržą nešiausi Rovienės parašytą nukreipimą-rekomendaciją, išrašą iš VRC (pasidarė kopiją), ir gimimo liudijimą Milijono.
Hmm... o aš nieko tokio panašaus neturiu - nei Rovienės nukreipimo-rekomendacijos, nei VRC atsakymo (jį, sakė, atsiųs paštu Rovienei išsamesnį, todėl man nieko nedavė, nes būtų surašius trumpesnį - dėl laiko trūkumo, - taip susitarėm, kad atsiųs, kol paštu ateis laiškas, tai kokia savaitė praeis).
Turiu iš PPT DISC tyrimo rezultatus, NDNK ar kaip ten ta neįgalumo komisija trumpinasi pažymas ir diagnozę nu tą 83 (F83?)
Važiuoju jau į darželį už kelių minučių... bendradarbis nuveš ir parveš.
QUOTE(Biufka @ 2010 04 23, 09:55)
Hmm... o aš nieko tokio panašaus neturiu - nei Rovienės nukreipimo-rekomendacijos, nei VRC atsakymo (jį, sakė, atsiųs paštu Rovienei išsamesnį, todėl man nieko nedavė, nes būtų surašius trumpesnį - dėl laiko trūkumo, - taip susitarėm, kad atsiųs, kol paštu ateis laiškas, tai kokia savaitė praeis).
Turiu iš PPT DISC tyrimo rezultatus, NDNK ar kaip ten ta neįgalumo komisija trumpinasi pažymas ir diagnozę nu tą 83 (F83?)
tai gal jum to ir užteks

lauksim žinių.
QUOTE(Saujora @ 2010 04 23, 09:01)
lauksim žinių.
Parašiau prašymą į tą grupę pas pavaduotoją, o prieš tai su logopede ir su ta "komisija" pasišnekėjom, daviau reikiamų dokumentų kopijas, sakė, kad iki gegužės pirmos savaitės turbūt jau bus ir mūsų atsakymas iš VRC, tai galėsiu pristatyt į darželį.
Dar, pasirodo, kad reikėjo vaiką atvesti.

QUOTE(Biufka @ 2010 04 23, 12:43)
Parašiau prašymą į tą grupę pas pavaduotoją, o prieš tai su logopede ir su ta "komisija" pasišnekėjom, daviau reikiamų dokumentų kopijas, sakė, kad iki gegužės pirmos savaitės turbūt jau bus ir mūsų atsakymas iš VRC, tai galėsiu pristatyt į darželį.
Pasakiau, kad miega dar po kelionės. Buvau darželyje apie 10:30. Po to pas draugę bibliotekoj pasėdėjau Kultūros centre. Šaaaaalta kaip!

o tu galvojai,kad komisija darželiui mamai skirta

o VRC sakė, kad stacionarui į eilę užrašys, ar matei kaip rašė? nes man kyla noras pasiskambint, pasiklaust ar tikrai užrašė ar tik gyd. pažadėjo

QUOTE(Saujora @ 2010 04 23, 11:45)
o tu galvojai,kad komisija darželiui mamai skirta
o VRC sakė, kad stacionarui į eilę užrašys, ar matei kaip rašė? nes man kyla noras pasiskambint, pasiklaust ar tikrai užrašė ar tik gyd. pažadėjo

Na ką aš žinau, man nesakė auklėtoja, kad tai kokia tai komisija, kad vaiko reikia. Sakė tik, kad kažkokia ar tai socialinė pedagogė ar tai dar kažkas (gal tikrai kitokios pareigos, bet neįsidėmėjau) renka dokumentus vaikų kurie eis nuo rugsėjo į tą grupę ir kad bus tik dvi dienas - ketvirtadienį-penktadienį. Kai atėjau, tai auklėtoja sako - aš maniau, kad tai savaime suprantama, kad vaiką reikėjo atsivesti, tai ir nepasakiau.
Na, jei būtų pasakius, tai būčiau susitarus su MB, kad atvestų vaiką sutartam laikui į darželį ar išvis būtų nuvedęs į darželį nuo 9 val., kaip anksčiau kad vesdavo.
O dabar - pati tik trumpam atlekus iš darbo, iš kur aš tą vaiką taip staiga paimsiu.
Ai, gerai viskas gavosi ir taip. Tik sušalau į ožio ragą.
Nemačiau kaip rašė į eilę, nes sėdėjom tik dviese, be jokių registracinių žurnalų ar panašiai, tik pasakė, kad iš mūsų regiono eilė didelė, sulauksim tik rudeniop. Ir kad paskambins jie patys, kai reikės.