Še penkis!

Tinginiai valdo...na gerai, ne visai atvejais
Sesija - tai egzaminai ir įskaitos gale semestro. Mano specialybėje tai nieko įmantraus, tiesiog visi susirenka atsiskaityti kurso medžiagos. Tokie kaip ir baigiamieji egzaminai. Na atsiskaitymai gali varijuoti nuo laisvo esė iki uždarų klausimų, nuo rašytinio egzamino iki egzamino žodžiu ir panašiai. Kitose specialybėse žmonės dar sprendžia uždavinius, programuoja, daro laboratorinius ar turi darbų peržiūras.., kas tikriausiai tau gresia

Man dar dažniausiai į pažymį įeina rašto darbai įvairom temom, plepėjimas į temą seminarų metu, knygų recenzijos, kartais komandiniai darbai, prezentacijos - žodžiu, priklauso nuo dėstytojo vaizduotės lakumo. Būna, kad neužtenka tik parašyti, tenka dar ir pristatyti savo darbą ir jį apsiginti. Šiaip man patinka, kad universitete niekas netikrina namų darbų kaip mokykloj ir šiaip mažiau kontrolės. Bet užtat gali įsivaiduot, kaip būna linksma, kai reikia išmokt pusės metų medžiagą prieš sesiją

Bet tokie tinginiai kaip aš sudaro absoliučią daugumą studentų

Tai prieš sesiją ar visokius deadline'us universitete pasikeičia atmosfera, visi slankioja kaip vaiduokliai tarp bibliotekos lentynų, tokie išsekę raudonom akim

Tik neišsigąsk, paskui tai atrodo visai normalu. Jei jau nesi valinga ir stropi mokinukė, tai greičiausiai netrukus papildysi šias gretas