Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

Toks man klausimelis iskilo, o ar negali laparoskopija daryti su epidurine narkoze, kaip tik tai nuo puse nieko nejauti?
Atsakyti
QUOTE(E L E N A @ 2010 03 24, 16:19)
dabar buvo balu skaicius parasytas israse, kuri dave iseinant is ligonines.

nu pas mane jame nieko nėr verysad.gif

QUOTE(Mergyte_82 @ 2010 03 24, 18:30)
Merginos, sakykit, ar jus jauciate tuos endo pozymius, jei rasta net 4 st.?
Jei jauciate, tai kokius  ax.gif

aš nieko nejaučiau, apart reto patepliojimo prieš ir po mmm bet didžiausias "požymis" buvo cista-dauguma nieko nejaučia

QUOTE(rutaute @ 2010 03 24, 19:03)
Toks man klausimelis iskilo, o ar negali laparoskopija daryti su epidurine narkoze, kaip tik tai nuo puse nieko nejauti?

gal ir gali, bet nežinau ar norėčiau. palatos draugei gimdą ėmė su spinaline nejautra: 2 valandas į laikrodį žiūrėjo doh.gif kokia prasmė? mama sakė jei kada siūlys, verk kad su nugara negerai ir nedarytų, g.gif net per gimdymą apie negalvoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 24, 20:25)
nu pas mane jame nieko nėr  verysad.gif
aš nieko nejaučiau, apart reto patepliojimo prieš ir po mmm bet didžiausias "požymis" buvo cista-dauguma nieko nejaučia
gal ir gali, bet nežinau ar norėčiau. palatos draugei gimdą ėmė su spinaline nejautra: 2 valandas į laikrodį žiūrėjo  doh.gif  kokia prasmė? mama sakė jei kada siūlys, verk kad su nugara negerai ir nedarytų,  g.gif  net per gimdymą apie negalvoju  blush2.gif

ka zinau kazkaip saugiau gal jausciausi, o su ta bendra narkoze tai paskui kol atsigauni,nu nezinau reikes man kaip paguldys i ligonine paklausti gydytojo
Atsakyti
QUOTE(rutaute @ 2010 03 24, 21:16)
ka zinau kazkaip saugiau gal jausciausi, o su ta bendra narkoze tai paskui kol atsigauni,nu nezinau reikes man kaip paguldys i ligonine paklausti gydytojo

dariausi laparoskopija cistos salinimui. sekanti menesi pastojau. butinai paprasykit, kad praplatintu kiausintakius. jie ta daro nemokamai biggrin.gif gavau bendra narkoze. po jos labai greit issibudinau. jokio salcio kretimo, jokio galvos svaigulio, troskulio ar pykinimo - ne taip, kaip anksciau po operaciju budavo. tik pora paru nuo duju belekaip skauda pecius. net verkiau, nors esu ypac kantri. dariausi AK Vilniuje. ryte operavo, popiet jau buvau namie smile.gif nedavem ne cento.
sekmes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labo: 24 kovo 2010 - 20:24
QUOTE(rutaute @ 2010 03 24, 19:03)

Gali. Paprastai daro, jei neseniai buvusi bendra narkoze. Arba pacientui prasant arba del kokiu nors sveikatos dalyku. Taciau spinaline nejautra gali buti dar pavojingesne nei bendra narkoze ir jos pasekmes gali ilgiau jaustis.
Papildyta:
QUOTE(rutaute @ 2010 03 24, 20:16)

o kodel manai, kad ilgai atsigaut uztruks? Neseniai turejai narkoze ar kaip g.gif ?
Man irgi viskas l.gerai po narkozes buvo, kai pazadino po operacijos ir parveze ir palata, is karto paskambinau mb, nei bloga, nei troskino, tik aisku, silpnoka, bet juk naturalu nesijaust stipruole po operacijos biggrin.gif .
As tai nenoreciau spinalines nejautros vien del to, kad nenoreciau likti samoninga, kai mane "rakinetu" smile.gif . Nors duoda apsvaiginanciu duju, bet vis tiek...
Papildyta:
Prisiminiau, norejau paklaust, ar niekam neskyre jokiu proceduru po laparoskopijos, kad gerai viskas viduj sugytu? As tai vaikstau i proceduras - istepa su hidrokartizonu ir "masazuoja" su ultragarsu.
Atsakyti
QUOTE(labo @ 2010 03 24, 21:22)
dariausi laparoskopija cistos salinimui. sekanti menesi pastojau. butinai paprasykit, kad praplatintu kiausintakius. jie ta daro nemokamai  biggrin.gif gavau bendra narkoze. po jos labai greit issibudinau. jokio salcio kretimo, jokio galvos svaigulio, troskulio ar pykinimo - ne taip, kaip anksciau po operaciju budavo. tik pora paru nuo duju belekaip skauda pecius. net verkiau, nors esu ypac kantri. dariausi AK Vilniuje. ryte operavo, popiet jau buvau namie  smile.gif nedavem ne cento.
sekmes!

bet kaip idomiai, ryte operavo ir vakare jau namie unsure.gif aisku gerai kad taip bigsmile.gif bet kai pas manes buvo pastojimas ne vietoj, ir isoperavo (laparaskopine operacija) tai apie 10 dienu ligonineje praleidau, kankyne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2010 03 24, 14:11)
man KMUK atidave toki lapa zaliai balta ten suzymeta kas rasta nes yra specifine forma tam ir pagal tai yra ten salia ir balai...
Mano IV stadija buvo bet tarkim 10cm cista duoda labai daug baliu. Pas mane aisku tokiu saaugu nebuvo...bet balu irgi nemazai gavau..

na va, kuo toliau i miska tuo tamsiau darosi. doh.gif
dabar jau supratau, kad kuo daugiau balu tuo yra blogiau, ir kuo maziau balu tuo geriau, ar kaip? g.gif
kitas klausimas: ar visoms po operacijos skiria ,,profilaktiskai" antibiotiku. Ir dar kiek zinau kartais leidziami tokie skaudus i uzpakali antibiotikai (kas gal but yra atliekama mums esant narkozei). Ar nepastebejot, kad skauda sedyne? g.gif
na ir paskutinis klausimas: o i operacine veza ar nueijot pacios? neleidzia vistu premedikacijai? ir ar apranga duoda kazkokia, ar bunat nuogos? ' jaucia cia trys viename klausime lotuliukas.gif

pasidariau ir as blog'e musu sarasiuka laparaskopiju, tik kol kas dar ,,senas" iki galo nesutvarkytas. Turiu pasitaisyti kompa nes neveikia nei dellet kvlavisas, nei back space. nu vnz negaliu redaguoti normaliai doh.gif
va kaip atrodys blush2.gif
Laparaskopiju saraselis
galvoju man ji reikes i parasa, kaip kad Diune, isideti g.gif
Atsakyti
Linutas,atsakysiu,ka zinau is savo laparoskopijos. Taip,kuo daugiau balu,tuo aukstesnes stadijos endimetrioze,o kuo aukstesne,tuo sunkiau pastoti.Kazkokius vaistus po operacijos leido,bet per kateteri.I operacine nuveza.Prie palatos priveza gulta ir atsigult reikia nuogai- uzkloja paklode,zinoma.Tada prie operacines perlipi ant operacinio stalo.Operacinej pries uzmiegant buvau uzklota paklode,o atsibudus po narkozes jau buvau su baltinukais.
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 03 24, 21:14)
kitas klausimas: ar visoms po operacijos skiria ,,profilaktiskai" antibiotiku.
Ar nepastebejot, kad skauda sedyne?  g.gif
na ir paskutinis klausimas: o i operacine veza ar nueijot pacios?
ir ar apranga duoda kazkokia, ar bunat nuogos? '

*man antibiotikus leido per kateterį, bet nepamenu doh.gif
**sėdynės neskaudėjo
***8.50 į palatą atėjo anesteziologas ir sako "na prašom, gerbiamoji" (buvo perspėjęs, kad ateis pasiimti) aš ir ėjau paskui jį, ėjau apsirengusi savo chalatu, po juo buvo ligoninės duoti naktinukai, po jais nuoga, su trumpa šukuosena. avėjau savo vilnones kojines ir savo tapkes. Atsibučiavus su MB įėjau į operacinės prieigas, parodė kur pasikabint chalatą, bei pasidėti tapkes, padavė celofanines kojines apsiauti, kai pradėjau vilnones mauti NUO kojų, liepė jas pasilikti "per operaciją bus šilčiau" Tada nuvedė už parankės į OPERACINĘ liepė atsisėsti ant stalo, užkasojo undaroką "įvertino padėtį" ir..... blink.gif blink.gif suleido raminamų bo kalatojaus lotuliukas.gif

Kas dar neaišku? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siguliukas: 24 kovo 2010 - 21:37
Na ir as galiu atsakyt i Linuto klausimus mirksiukas.gif

Antibiotiku negavau po operacijos, tik priesuzdegiminiai vaistai buvo sulasinti per laseline. Viena karta suleido nuskausminamuju, tai toj vietoj ilgai skausmingas guzas laikes.

Pries operacija dave spec. naktinukus ir isveze tik jais apsirengusia ir kaldra uzklota, taip pat ir atgal parveze. Vaistu jokiu nedave, tik is vakaro raminamuju tablete, o paskui tik laseline pastate operacinej, per kuria ir suleidzia narkoze.

Bet, kaip suprantu, skirtingose ligoninese skirtinga tvarka mirksiukas.gif
Atsakyti
nus Siguliukas tu nemirtinga lotuliukas.gif KALATOJAISI? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
bo as jauciu zegnociausi, tai man dar kuniga ispazinciai pakviestu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
aisku, visos skirtingai: ka vedesi uz parankiu, o ka jau su visa lova vezesi lotuliukas.gif
nepamirskim ryt spausti kumstukus uz sias mergytes:
duniaša 2010.03.25 Vilniaus Antakalnio klinikose, gyd. Gediminas Mečėjus
Tino 2010.03.25 Kauno Krikščioniškieji gimdymo namai, gyd. P. Vanagas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linutas: 24 kovo 2010 - 22:13
QUOTE(Linutas @ 2010 03 24, 22:12)
nus Siguliukas tu nemirtinga  lotuliukas.gif KALATOJAISI?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
bo as jauciu zegnociausi, tai man dar kuniga ispazinciai pakviestu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
aisku, visos skirtingai: ka vedesi uz parankiu, o ka jau su visa lova vezesi lotuliukas.gif

žinok rimtai bigsmile.gif kai jau "priėmiau operacijos pozą" (guliu ir galvoju tai mano rūra taip ir kabės? doh.gif ) įvedinėjo kateterį-į tą pusę net nežiūrėjau. blink.gif kitą ranką parišo po manim kad nemakaluočiau biggrin.gif ir pradėjo nervinis bei šalčio drebulys kratyt, net dabar purto biggrin.gif tada girdžiu anesteziologą "suleiskit ko kad mažiau nervitūs kol baigsim ruoštis" pajutau kaip apsisuko galva, šonu mačiau kad į kateterį įstato LABAI didelį švirkštą... jis vėl sako "leidžiam narkozę neišsigąskit jei suksis galva" taip ir buvo-pora apsisukimų....prabudau palatoj. susukus man galvą ir intubavo manau g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siguliukas: 24 kovo 2010 - 22:29