QUOTE(Pelikanė @ 2011 11 21, 13:47)
O ka reiskia tai, kad Hurom patvaresne uz Coway? Kuo tas patvarumas pasireiskia?
Man irgi toks klausimas iškilo.
Jurgio tėti, gal atsakytumėte?
QUOTE(Pelikanė @ 2011 11 21, 13:47)
Tai kaip suprantu -
skirtumas tarp Hurom, Coway ir Kuvings yra galingume. Apie didesnio galingumo nauda skauciau sioje temoje - galingesnis variklis ne taip greitai perkaista ir pan. Bet jei spaudi tik seimos poreikiams, kazi, ar tai labai aktualu
Ir tai vienintelis Kuvings privalumas pries pvz. Hurom?QUOTE(Jurgio tetis @ 2011 11 21, 14:41)
Visos skirtos seimos poreikiams ir jei susidursites su kietesne darzove morka, burokieliu, kokosu ir tt tada suprasite kuo geriau galingesne.
Na, tai kiek supratau, dėl didesnio galingumo mažiau stringa kietos daržovės, ar ne?
Man tai krito dar vienas, mano akimis, didelis skirtumas - tai kad
Coway turi tik 40 apsukų per minutę, o visos kitos (Hurom, Kuvings) - 70-80 aps./min. Tai gal bent tuo atžvilgiu Coway pranašesnė už kitas, jei jau būtent tos mažos apsukos ir lemia didesnį tų išsaugotų vitaminų ir enzimų kiekį išspaustose sultyse... Gal šiai sulčiaspaudei
būtent dėl tų mažesnių apsukų ir didesnis galingumas nėra tiek reikalingas kaip kitoms?
Tai tokie pamąstymai ir abejonės man iškilo... Būčiau dėkinga Jurgio tėčiui už išsamius atsakymus į mano klausimus...
Gal parašytumėt ir tie, kurie jau naudojatės tomis sulčiaspaudėmis, ar dažnai stringa kietesnės daržovės?
Beje, man Coway ir dizainas labiausiai patinka (modelio CJP-01)... Tik tiek, kad Coway tinklelis (sietelis) pagamintas ne iš tos 8x stipresnės Ge-Ultem medžiagos, bet gal vėliau būtų galima jį pasikeisti į tą geresnį, kad ir kitos firmos (t.y. nusipirkti tą tinklelį atskirai)??? Juk tie sieteliai, man atrodo, visų firmų sulčiaspaudžių yra vienodi savo dydžiu?
QUOTE(Teka @ 2011 11 20, 21:03)
nu jooo...geriau būčiau čia neskaičius

buvau jau kaip ir apsisprendus pirkti stollar bje520, tik vat man ten užstrigo, kad reik apelsinus lupt, kauliukus išiminėt...užėjau į šią temą ir. nebežinau, ką daryt. tos lėtaeigės nu tikrai nepigios,
o dar man labai kliūna tas pjaustymas, lupimas. ir išvis kiek laiko jos ten spaudžia tas sultis, jei jau jos lėtaeigės?

ir dar. ar jose daug plastiko? na tose kuving, coway, hurom...ir DAR

ar jose tikrai sultys tokios tirštos? kai kas rašė, kad vos ne kaip tyrelė kokia

na gal kiek perdedu, bet panašiai

tai va žodžiu, ar yra kokia sulčiaspaudė, kad galima būtų įmest cielą apelsiną ir nesukt galvos

na ir kad aišku išspaustų kuo sausiau

Man irgi atrodo, kad jūs labai laiku perskaitėt šitą temą, kol dar nespėjot nusipirkt įprastos sulčiaspaudės!
Kiek teko matyti prezentacijose, tai tikrai tos lėtaeigės sulčiaspaudės spaudžia žymiai geriau nei paprastos. O dar jei vitaminų ir fermentų žymiai daugiau išsisaugo!

Nei nulupinėt, nei kauliukų išiminėt (išskyrus tokių kaip vyšnių) nereikia, nebent jei planuotumėt po to tas išspaudas dar kur nors panaudoti (pvz., kažkur rašė, kad galima dėt į pyragus, sriubas ir pan.). Išspaudos tikrai, kiek teko matyti, gaunasi pakankamai sausos. Ir tikrai nepalyginamai sausesnės nei įprastų sulčiaspaudžių!
Mano pažįstami turi kažkurį Stollar modelį (modelio tiksliai neprisimenu, - maždaug 500, pirktas gal prieš metus ar daugiau), tai ten išspaudus lieka ne sausos išspaudos, o kažkokia šlaput šlaputėlė masė, ant kurios po to dar nusistoja didelis putų sluoksnis...

O išspaustos sultys labai greitai susisluoksniuoja. Tikrai nesulyginami dalykai!