Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada vaikutį pradėjote maitinti košytėmis

Nuo 5,5 mėnesių,, pradėjom nuo morkytės
Atsakyti
Maitinama MP. Nuo 5 mėn, pirmiausia bulvė, paskui morka mirksiukas.gif
Atsakyti
Man labai liūdna, kad tiek daug yra pediatrų ir šeimos gydytojų, kurie savo žinių nei kiek neatnaujina kūdikių mitybos klausimais ir vadovaujasi 100 metų senumo žiniomis ...
Jei vaikas sveikas, nieko netrūksta, tai nematau reikalo skubėti su primaitinimu. Maniškės abi pradėjo valgyti daržovių košytes nuo 6 mėn. Nuo 7 mėn. kartu su daržovėmis jau gaudavo ir mėsytės. Nuo 8 mėn. rytais pradėjo gauti ir grūdų košytę. Taigi, tik 8 mėn. atsirado antras maitinimas. Juk taip ir rekomenduoja dauguma patikimų šaltinių. Deja, geros pediatrės augindama pirmagimę taip pat neturėjau, tačiau yra tiek literatūros, internetas ... Nereikia aklai klausyti gydytojo nuomonės, ypač kai patarimai yra abejotini.
Atsakyti
Laba 4u.gif ,
Man bemaitinant MP 3.5 men. teko aptureti pora dideliu soku per viena diena. Buvo visai dingęs pienas, bet žinojau , jog tiesiog reik kantrybes atstatinejant manaji. Trūkstant MP teko priduoti misinuko. 4.5 misinuka duodavau tik nakčiai ir tai palyginus l.mazai -mažoji , gudrute, nenoriai ji gėrė nuo pirmu d., nes žinojo, jog mamytės pienukas -pats geriausias wub.gif . Kilo mintis pabandyt primaitinima , derinant su mano pieniuku ir taip visai atsisakyt mišiniuko. Likus savaitei iki 5 men. pabandziau duot virtos bulvytes-nevalgė , paskui ryžių(nes viduriukai visad skystoki buvo) irgi nevalgė . Taip ir liko vėl tik MP ir suejus 5 men. Jo visiškai užteko.(kartais pasiulidavau misinuko po MP pries nakti- schmoll.gif ,eidavo miegot pusalke nei gerdavo misinuka ax.gif )
5men. ir 3 d. pabandžiau duot padrosto žalio banano(rodė didžiulį susidomėjimą musu valgomu maistu, visa smurdejo, atrodė taip norėjo pabandyt smile.gif) - ir jai labai patiko! ..tik man pasirodė, jog ismatos pasidarė itin žalios ir tas bananas buvo gana mazai apvirskintas. As ji pakeičiau garintu bananu ryte., o garais ruošta obuoliuku tyrele vakare (kalbu apie kokius 2 valg.s.) - mažoji pasidarė nerami itin vakarais , uzkietejimo viduriai, sunku užmigti, miega neramiai iki vidurnakčio . Darau išvada- per ankstus kieto maisto ragavimas arba vaisiai- ne geriausias pasirinkimas.
O gal mažoji tiesiog nori ir toliau mėgautis tik MP wub.gif arba mamai reik vėl keisti kieto maistelio pasirinkima ax.gif

P.s mažoji atpilineja daug nuo gimimo ir tai fiziologinis skrandžio/stemples reflukas, kurio gydyti* jokiais kieto maisto primaitinimais nereikia tol, kol kūdikis priauga iki 150gr./sav.

Tai tokia musu patirtis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasuliukas: 14 birželio 2014 - 10:00
Ragavimus pradėjome nuo 6mėn, tačiau mano mažylis nebuvo itin susidomėjęs tuo kaip maistu, labiau tyrinėjo kaip žaislą smile.gif burnos neatverdavo, tai ir nekišau. Pasiūlydavau kasdien, tačiau dažniausiai viską suvalgydavau pati, nes jis net neparagaudavo.
Pats noriai valgyti košes pradėjo maždaug nuo 7.5mėn. Žinoma, pirmumą vis dar teikia pienukui ir iki pilnų porcijų košės mums dar toli, bet viskam savas laikas smile.gif
Atsakyti