jatau kaip skanu noriu leduuuuuuuuu
QUOTE(liusijana @ 2009 01 20, 18:46)
na ir as jau uzsimaisiau savo ledus. dariau pagal siek tiek pakeista bea rasyta receptuka. jie man dar neuzsale skanus, vos atsispyriau pagundai ju nesuvalgyti supilsciau porcijomis i vienkartines stiklinaites ir jau saldau laukiu nesulaukiu degustacijos
nuuu, ir kaip ? darei pagal ta recepta, kur ieina jogurtas, medus ir vaisiai?
O pas mane jau mašomi tie patys su karamelizuotais migdolais (na negaliu aš be jų vis tobulinu tobulinu ) tik dar pridėsiu karamelės skystos sluoksniais (ledai- karamelė- ledai -karamelė -.... )
QUOTE(irmulia @ 2009 01 20, 22:32)
O pas mane jau mašomi tie patys su karamelizuotais migdolais (na negaliu aš be jų vis tobulinu tobulinu ) tik dar pridėsiu karamelės skystos sluoksniais (ledai- karamelė- ledai -karamelė -.... )
Idomu, kaip gausis siaip jau man toks ispudis susidare gaminant tuos pacius ledus, kad ir kieta karamele ledams pastovejus kameroje kazkaip suminksteja. as saldant aparate imeciau saujele karamelizuotu riesutu, tai kai "damusinejom" likucius po keliu dienu karamele aplink juos buvo pasidariusi tokia tasi... reiks dar paeksperimentuot, bo kol kas nesuprantu kas per daiktas ta gardzioji karamele...
Va čia dar galit pasiieškot daaaaug ledų receptų (iš ten nei vienų nedariau )
O va šituos dariau - labai labai skanūs tik aš vietoj vyšnių, įmaišiau šaldytų trintų braškių su cukrum (fotkės neturiu )
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
O va šituos dariau - labai labai skanūs tik aš vietoj vyšnių, įmaišiau šaldytų trintų braškių su cukrum (fotkės neturiu )
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:54)
Idomu, kaip gausis siaip jau man toks ispudis susidare gaminant tuos pacius ledus, kad ir kieta karamele ledams pastovejus kameroje kazkaip suminksteja. as saldant aparate imeciau saujele karamelizuotu riesutu, tai kai "damusinejom" likucius po keliu dienu karamele aplink juos buvo pasidariusi tokia tasi... reiks dar paeksperimentuot, bo kol kas nesuprantu kas per daiktas ta gardzioji karamele...
Mane labai mąsina, kai šiuos ledus ištraukus iš šaldiklio ir palaikius 10 min, riešutai vis dar labai traškūs dėl kietos karamelės plutelės (ne visa išsileidžia), o aplink juos kaip aureole pasklidusi karamelė na ryt jau ragausim tad ir komentarų bus su foto
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:31)
nuuu, ir kaip ? darei pagal ta recepta, kur ieina jogurtas, medus ir vaisiai?
dariau toki paprastuti pradziai: plakama grietinele, pakepinti riesutai su medumi sumaisyti ir romas. tik as dar dadejau sokodado drozliu prie viso sito. o tie riesutukai man kaip griliazas gavosi! jau valgiau, tai tiesiog nerealiai skanu! ir jau visa seima uzsisake dar po porcija, kad padaryciau
QUOTE(irmulia @ 2009 01 21, 00:25)
Mane labai mąsina, kai šiuos ledus ištraukus iš šaldiklio ir palaikius 10 min, riešutai vis dar labai traškūs dėl kietos karamelės plutelės (ne visa išsileidžia), o aplink juos kaip aureole pasklidusi karamelė na ryt jau ragausim tad ir komentarų bus su foto
Dariau šiuos tavo ledus... Mama, kuri burbėjo, kad "ai, nedaryk, žiema, nevalgysim..", sukramsnojo daugiau nei pusę viso to, kas buvo pagaminta - dalį nė gerai nesustingusių.. Laaabai vykę.
Dar džiaugiuos, kad pagaliau išmokau daryti karamelizuotus riešutus, ačiū! Tiesa, "nelediniam" vartojimui karamelizuoju juos nekapotus - tai dingsta akimirksniu, tik atvėsę
Beje, norėjau paklausti, kaip tu darai ledus su skysta karamele? Gal aš nepakankamai šaldžiau ledų aparate, mat man jie buvo vis dar skystoki, na, patirštėję, bet vis dar.. bėgantys. tai bandžiau pilt skystą karamelę, bet ji arba skendo, arba tirpo į ledų masę O kaip tu darei? Gal ilgiau ledus sukti aparate reikėtų, kad jau visai sušaltų?
QUOTE(RiMami @ 2009 01 21, 00:14)
Va čia dar galit pasiieškot daaaaug ledų receptų (iš ten nei vienų nedariau )
O va šituos dariau - labai labai skanūs tik aš vietoj vyšnių, įmaišiau šaldytų trintų braškių su cukrum (fotkės neturiu )
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
O va šituos dariau - labai labai skanūs tik aš vietoj vyšnių, įmaišiau šaldytų trintų braškių su cukrum (fotkės neturiu )
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
Domina ypac paskutinieji - labai jau skaniai atrodo
prisiplanavau siandien darbu milijona, bet va be reikalo ilindau i sita temele - dabar jau butinai teks rast valandziuke ledams
Susiradau toki recepta, kad daug laiko neuzimtu ir kad nereiktu iki parduotuves lekt Taigi:
6 kiausiniu tryniai
500 ml pieno
1/4 a.s. druskos
450 g kondensuoto pieno
250 ml pieno uzvirinti, puse vis plakant letai supilti ant issuktu tryniu. Gauta kiausiniu mase supilti i likusi karsta piena ir maisant kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirstes ir ims lipti prie medinio sauksto nugareles. Tuomet i gauta mase supilti likusius 250 ml pieno, kondensuota piena ir druska. Atvesinti ir saldyti aparate. Maniskis jau sukasi turetu buti visai neblogi, tik gal kiek per saldus....
6 kiausiniu tryniai
500 ml pieno
1/4 a.s. druskos
450 g kondensuoto pieno
250 ml pieno uzvirinti, puse vis plakant letai supilti ant issuktu tryniu. Gauta kiausiniu mase supilti i likusi karsta piena ir maisant kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirstes ir ims lipti prie medinio sauksto nugareles. Tuomet i gauta mase supilti likusius 250 ml pieno, kondensuota piena ir druska. Atvesinti ir saldyti aparate. Maniskis jau sukasi turetu buti visai neblogi, tik gal kiek per saldus....
Na štai senai žadėtieji
Ledai su skysta karamele
Be daugiau foto taip pat mano blog'e rasite trumpai aprašytą eigą, kaip ką daryti, kad karamelė nenuskęstų/netirptų leduose
Ledai su skysta karamele
Be daugiau foto taip pat mano blog'e rasite trumpai aprašytą eigą, kaip ką daryti, kad karamelė nenuskęstų/netirptų leduose