jatau kaip skanu
noriu leduuuuuuuuu
QUOTE(liusijana @ 2009 01 20, 18:46)
na ir as jau uzsimaisiau savo ledus. dariau pagal siek tiek pakeista bea rasyta receptuka. jie man dar neuzsale skanus, vos atsispyriau pagundai ju nesuvalgyti
supilsciau porcijomis i vienkartines stiklinaites ir jau saldau
laukiu nesulaukiu degustacijos 
nuuu, ir kaip
O pas mane jau mašomi tie patys su karamelizuotais migdolais (na negaliu aš be jų
vis tobulinu tobulinu
) tik dar pridėsiu karamelės skystos sluoksniais (ledai- karamelė- ledai -karamelė -....
)
QUOTE(irmulia @ 2009 01 20, 22:32)
O pas mane jau mašomi tie patys su karamelizuotais migdolais (na negaliu aš be jų
vis tobulinu tobulinu
) tik dar pridėsiu karamelės skystos sluoksniais (ledai- karamelė- ledai -karamelė -....
) 
Idomu, kaip gausis
Va čia dar galit pasiieškot daaaaug ledų receptų (iš ten nei vienų nedariau
)
O va šituos dariau - labai labai skanūs
tik aš vietoj vyšnių, įmaišiau šaldytų trintų braškių su cukrum
(fotkės neturiu
)
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
O va šituos dariau - labai labai skanūs
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:54)
Idomu, kaip gausis
siaip jau man toks ispudis susidare gaminant tuos pacius ledus, kad ir kieta karamele ledams pastovejus kameroje kazkaip suminksteja. as saldant aparate imeciau saujele karamelizuotu riesutu, tai kai "damusinejom" likucius po keliu dienu karamele aplink juos buvo pasidariusi tokia tasi...
reiks dar paeksperimentuot, bo kol kas nesuprantu kas per daiktas ta gardzioji karamele... 
Mane labai mąsina, kai šiuos ledus ištraukus iš šaldiklio ir palaikius 10 min, riešutai vis dar labai traškūs dėl kietos karamelės plutelės (ne visa išsileidžia), o aplink juos kaip aureole pasklidusi karamelė
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:31)
dariau toki paprastuti pradziai: plakama grietinele, pakepinti riesutai su medumi sumaisyti ir romas. tik as dar dadejau sokodado drozliu prie viso sito. o tie riesutukai man kaip griliazas gavosi!
QUOTE(irmulia @ 2009 01 21, 00:25)
Mane labai mąsina, kai šiuos ledus ištraukus iš šaldiklio ir palaikius 10 min, riešutai vis dar labai traškūs dėl kietos karamelės plutelės (ne visa išsileidžia), o aplink juos kaip aureole pasklidusi karamelė
na ryt jau ragausim
tad ir komentarų bus su foto 
Dariau šiuos tavo ledus...
Dar džiaugiuos, kad pagaliau išmokau daryti karamelizuotus riešutus, ačiū! Tiesa, "nelediniam" vartojimui karamelizuoju juos nekapotus - tai dingsta akimirksniu, tik atvėsę
Beje, norėjau paklausti, kaip tu darai ledus su skysta karamele? Gal aš nepakankamai šaldžiau ledų aparate, mat man jie buvo vis dar skystoki, na, patirštėję, bet vis dar.. bėgantys. tai bandžiau pilt skystą karamelę, bet ji arba skendo, arba tirpo į ledų masę
QUOTE(RiMami @ 2009 01 21, 00:14)
Va čia dar galit pasiieškot daaaaug ledų receptų (iš ten nei vienų nedariau
)
O va šituos dariau - labai labai skanūs
tik aš vietoj vyšnių, įmaišiau šaldytų trintų braškių su cukrum
(fotkės neturiu
)
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
O va šituos dariau - labai labai skanūs
Ir šitie gražiai atrodo (pati nedariau). Jei domina, rašykit - paskutinius abu turiu lietuviškai
Domina
prisiplanavau siandien darbu milijona, bet va be reikalo ilindau i sita temele - dabar jau butinai teks rast valandziuke ledams
Susiradau toki recepta, kad daug laiko neuzimtu ir kad nereiktu iki parduotuves lekt
Taigi:
6 kiausiniu tryniai
500 ml pieno
1/4 a.s. druskos
450 g kondensuoto pieno
250 ml pieno uzvirinti, puse vis plakant letai supilti ant issuktu tryniu. Gauta kiausiniu mase supilti i likusi karsta piena ir maisant kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirstes ir ims lipti prie medinio sauksto nugareles. Tuomet i gauta mase supilti likusius 250 ml pieno, kondensuota piena ir druska. Atvesinti ir saldyti aparate. Maniskis jau sukasi
turetu buti visai neblogi, tik gal kiek per saldus....
6 kiausiniu tryniai
500 ml pieno
1/4 a.s. druskos
450 g kondensuoto pieno
250 ml pieno uzvirinti, puse vis plakant letai supilti ant issuktu tryniu. Gauta kiausiniu mase supilti i likusi karsta piena ir maisant kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirstes ir ims lipti prie medinio sauksto nugareles. Tuomet i gauta mase supilti likusius 250 ml pieno, kondensuota piena ir druska. Atvesinti ir saldyti aparate. Maniskis jau sukasi
Na štai senai žadėtieji
Ledai su skysta karamele

Be daugiau foto taip pat mano blog'e rasite trumpai aprašytą eigą, kaip ką daryti, kad karamelė nenuskęstų/netirptų leduose
Ledai su skysta karamele

Be daugiau foto taip pat mano blog'e rasite trumpai aprašytą eigą, kaip ką daryti, kad karamelė nenuskęstų/netirptų leduose







