Na, aš tai pat atidariau ledų gaminimo sezoną.
Rabarbarų ledai:
Ledams reikės:
1 pakelio grietinėlės miltelių
400 ml šalto pieno
rabarbarų uogienės pagal skonį
keleto šokolado gabaliukų
Grietinėlės miltelius plakiau su pienu, kol ji sutirštėjo. Tada dėjau uogienę (kažkur apie 6 v.š.)ir šokolado gabaliukų.
Viską gerai dar šiek tiek išplakiau ir įdėjau į ledų gaminimo aparatą. Nustačiau 35 min. ir ledus palikau gamintis. Gavosi tikrai labai skanūs ledai, saldūs, gaivūs, su švelnia rūgštele...
Braškiniai ledai
300 ml pieno
pusantro pakelio grietinėlės miltelių (Dr. Oetker)
šviežių trintų braškių (aš dėjau apie penkiolika vidutinio dydžio braškių)
pagal skonį riešutų, šokolado gabaliukų
Į šaltą pieną subėriau grietinėlės miltelius ir plakiau kol masė sutirštėjo. Tada sutryniau braškes į košelę ir sudėjau į grietinėlės masę. Viską dar šiek tiek paplakiau. Aš dar įdėjau šiek tiek žemės riešutų ir šokolado gabaliukų. Visą šią masę įdėjau į ledų gaminimo aparatą ir nustačiau ant maximalaus laiko.
Ledai yra gaivūs, ne per saldūs, tad kas mėgstate saldžiau, įdėkite porą šaukštelių cukraus pudros į grietinėlės masę.
O nuotraukėles galite pamatyti čia:
Ledai