QUOTE(laurechka @ 2010 03 30, 15:00)
Atsiprasiau raugo... Nuejau daryt nuosprendzio jam- o jis- suburbuliaves

Tai greit duona uzmakalavau, jei gausis, atsiprasysiu
ar gerai gavosi? ne skol suburbuliavęs, tai dar tik pradinė stadija, aš tai po burbuliavimu dar pamaitinu, kad pakiltų panašiai kaip tešla, ir tik tuomet minkau iš jo tešlą.
QUOTE(jursim @ 2010 03 30, 18:29)
sveikos kepejeles,
vis paskaitau, o parasyt ir ner kada, sian viriau cili sriuba ir prie sriubos kepiau Italiskas bandeles, dar sviesto padariau su cesnaku, prieskoniais ir krapais, tai sedziu dbr jau visa prisivalgius ir supermamas skaitau

ta proga parodysiu ir savo bandeles, nu man jos liuksiskai gavosi, niam niam ir vienos, gal net geriau nei batonas koks....
kaaaip skaniai atrodo.
eisiu pirkt kefyro ir minkyt čudo testo, bandysiu iš jos bandeles kaip nors išgaut.
QUOTE(laurechka @ 2010 03 30, 21:41)
Nepatinka man prapjauta duona mano.... Skonis geras, o vaizdas, kad plastelinas viduj.... Iskept tikrai turejo, nes visada 1val duonkepej kepu ta duona... O va cia nesigavo.... Jau nervai nelaiko... Ryt pabandysiu su mielem tokia pat iskept ir ziuresiu kaip gausis...
kiek laiko kildinai tešlą?
ar raugas buvo pakankamai pakilęs?
gali būti vis dėlto per trumpas kepimo laikas, ar per žema temperatūra.
jei tiek pat kepdavai su mielėm, tai nebūtinai su raugu vėl tas pats laikas. nors su mielėm nekepu, betman rodos jų pakilimas kitoks ir su raugu gali ilgiau kept.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 30, 22:13)
Ne faktas, aš išvis dabar darau iš skystos tešlos, va pvzd.
niaaaaam atrodo
QUOTE(laurechka @ 2010 03 30, 22:52)
Nataliuncik, o tu salykla is Delonos naudoji??? Nu pas tave duona JUODA tiesiog.... nesu isgavus tokios spalvos su salyklu is delonos....
nataliukchik atsakė, bet pasisakysiu ir aš -aš kepu iš deloninio, manau tarp jų gali būti skirtumas, bet jei noriu juodos duonos jį būtinai plikau, ir dedu gan daug, kelis valg šaukštus manau (šiaip nematuoju, šliūkštelnu iš akies).