Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba II

sveikutes..
o musu maitinimai tokie:
7:30val. jogurtas;kosyte
11-12val. kosyte
15-16val. darzoviene;darzoviene su mesyte;uzsigerimui kefyro,arbatele arba sultys,kartais net paprastas vandenukas pasaldintas
20-21val. kosyte;varskyte;jogurtas
tarp maitinimu sugrauzia daug baronku;meduoli;dziuveseli;valgo vaisius.. daug geria skysciu...
misinuko mes jau atsisakem apie menesis,kai jo nevartojam,ne del mano noro,o jis tiesiog nebegeria,kartais pabandau duot,tai buna asaru kalnai soske.gif
o as asmeniskai nesutinku su tokia nuomone,kad jeigu geria mp tai atsigert visai nereikia schmoll.gif man mp ir yra maistas.. tai vadinas jei misinuka duodi tai irgi gert nereikia duot,juk paziurekit,darom tai su vandeniu misinuka lotuliukas.gif
kas liecia lasinius,as irgi duodu lasinio skura pagrauzt,taip lasinuka bijau duot,kad neuzspringtu,nes dar dantuku neturi... duodu ir rauginto agurto... jam paciam to noris.. jis pamato lasini ar agurka,tai net dreba ir rekia,kad tik duociau.. juk jie tokie patys zmogiukai kaip ir mes... mum irgi ir suraus ir saldaus ir rugstaus noris tongue.gif
Papildyta:
o del druskos,dedu visada..
anksciau mano mama kai dar mane ir brolius augino,tai virdavo druskos tirpala,cukraus tirpala...
turiu dar mamos knyga,tai net nuo tada kai pradedi virt vaikiukam kosytes,klijukus,paskanint tuo tirpaliuku,taip knygoj parasyta... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zhulikele @ 2010 08 04, 14:16)
sveikutes..
o musu maitinimai tokie:
11-12val. kosyte
15-16val. darzoviene;darzoviene su mesyte;uzsigerimui kefyro,arbatele arba sultys,kartais net paprastas vandenukas pasaldintas
tarp maitinimu sugrauzia daug baronku;meduoli;dziuveseli;valgo vaisius.. daug geria skysciu...
misinuko mes jau atsisakem apie menesis,kai jo nevartojam,ne del mano noro,o jis tiesiog nebegeria,kartais pabandau duot,tai buna asaru kalnai soske.gif
o as asmeniskai nesutinku su tokia nuomone,kad jeigu geria mp tai atsigert visai nereikia schmoll.gif  man mp ir yra maistas.. tai vadinas jei misinuka duodi tai irgi gert nereikia duot,juk paziurekit,darom tai su vandeniu misinuka lotuliukas.gif
kas liecia lasinius,as irgi duodu lasinio skura pagrauzt,taip lasinuka bijau duot,kad neuzspringtu,nes dar dantuku neturi... duodu ir rauginto agurto... jam paciam to noris.. jis pamato lasini ar agurka,tai net dreba ir rekia,kad tik duociau.. juk jie tokie patys zmogiukai kaip ir mes... mum irgi ir suraus ir saldaus ir rugstaus noris tongue.gif
Papildyta:
anksciau mano mama kai dar mane ir brolius augino,tai virdavo druskos tirpala,cukraus tirpala...
turiu dar mamos knyga,tai net nuo tada kai pradedi virt vaikiukam kosytes,klijukus,paskanint tuo tirpaliuku,taip knygoj parasyta...  tongue.gif

Kaip duodate agurka? Man baisu, kad atsikas didesni gabaliuka ir uzsprings unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zhulikele @ 2010 08 04, 13:16)
sveikutes..
o musu maitinimai tokie:
11-12val. kosyte
o as asmeniskai nesutinku su tokia nuomone,kad jeigu geria mp tai atsigert visai nereikia schmoll.gif  man mp ir yra maistas.. tai vadinas jei misinuka duodi tai irgi gert nereikia duot,juk paziurekit,darom tai su vandeniu misinuka lotuliukas.gif
Papildyta:
turiu dar mamos knyga,tai net nuo tada kai pradedi virt vaikiukam kosytes,klijukus,paskanint tuo tirpaliuku,taip knygoj parasyta...  tongue.gif

o nakti visa ismiegat?
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 08 04, 16:49)
Kaip duodate agurka? Man baisu, kad atsikas didesni gabaliuka ir uzsprings  unsure.gif

o agurka duodu taip,perpjaunu i keturias dalis ir duodu ketvirti.. jis isciulpia ta minkstima ir meta lauk,tada jau reikalauja vel,kad duociau thumbup.gif na o jei atsikanda,jis ko su dantenom nesukramto-isspjauna.. pfju pfju pfju,dar nei kart neuzspringom su niekuom.. na tik kai mokinomes is puodelio su snapeliu gert,tai pirmi gurksniukai sunkus buvo,truputi springo,o db kuo puikiausia geriam bigsmile.gif

QUOTE(smiltute11 @ 2010 08 04, 17:08)
o nakti visa ismiegat?

taip,nakti visa ismiega bigsmile.gif jau nuo 3,5men pradejom ismiegot thumbup.gif
aisku buna,kad reikia soske idet.. is pat pradziu net nereikejo sosiu kist kai pradejo nakti ismiegot.. cia tik koks menesiukas kai reik sose kist,tai buvau pamanius,kad gal valgyt nori,tai daviau buteliuka,tai neeme,o tik labiau issireke,kad kisu valgyt,tai ikisau sose ir vel uzmigo.. tai jau net ir nebandau daugiau buteliuko duot,jam uztenka soses,kad vel toliau miegotu clap.gif soske.gif
Atsakyti
Duodam ir mes sviezio kaimisko agurko, oi, kaip musu mazasis ji skaniai valgo. biggrin.gif Tiesiog dreba, jei nori atimti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dušara @ 2010 06 11, 17:09)
vat mamytes noriu paklausti  smile.gif skaiciau kazkuriam frume (atsiprasau nepamenu kuriame) kad duoda maziukams toki sausainiu, vaisiu tyreles ir pieno hibrida  tongue.gif na kazkokiu ir musu mamos maitindavo mus  ax.gif kazkaip ten paprastus sausainius, na sakykim "gaidelis" uzpliko gal pienu ir tikriausiai dadeda tyreles  g.gif 
gal kas darote kazka panasaus savo vaikiams?  4u.gif
maniskis paprasto sausainio ar baronkos ne is tolo neima  schmoll.gif jam koazkokia nepaaiskinama baime susijusi su siuo produktu  biggrin.gif tai vat gal sakau pamaisyti i kokia kosele  g.gif
kaip manot  smile.gif

as puse dziuveselio istirpinu tyreleje ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif
jungiames prie jusu thumbup.gif
turiu klausimuka g.gif mes valgome versiena jau gera savaites bus, tai norejau paklausti kada kazin duoti paragauti kitokios mesytes? pvz liezuvio, vistienos.noreciau nusipirkti keletos rusiu mesos uzsisaldyti ir kasdien duoti vis kitokia, ar dar negalima?
labai vertinga jusu nuomone ir patarimai 4u.gif
aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareja2: 12 rugpjūčio 2010 - 09:43
QUOTE(vasareja2 @ 2010 08 12, 10:42)
sveikos mamytes  4u.gif
jungiames prie jusu  thumbup.gif
turiu klausimuka g.gif  mes valgome versiena jau gera savaites bus, tai norejau paklausti kada kazin duoti paragauti kitokios mesytes? pvz liezuvio, vistienos.noreciau nusipirkti keletos rusiu mesos uzsisaldyti ir kasdien duoti vis kitokia, ar dar negalima?
labai vertinga jusu nuomone ir patarimai  4u.gif
aciu is anksto  4u.gif

Mano dukryte valgo versiena, triusiena ir kalakutiena.As esu uzsisaldziusi mazais gabaleliais ir vis pamaisau.Mums 6 su puse menesio.Ji mesyte pradejo valgyti nuo 6 men. taip mums gydytoja rekomendavo, pati jau nebemaitinu. tikrai labai noriai valgo, mesyte valgo kartu su darzoviene, tik va kruopu kosiu vakarienei visai neysiulau g.gif Kaip mamytes jus jas verdate, kad vaikui skanu butu?Vakarienei duodu tas uzpilamas kosias, nors jos man labai nepatinka, bet kaip ipratinti valgyti pacios virta? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, isijungsiu ir as i pokalbi ax.gif
mums 7 men. verdu kose dribsniu, 5 grudu, kai blenderiuoju idedu banano, slyvu, ar kokiu vaisiu, apart citrusiniu. Pasaldinu fruktoze, cia saves guodimas, kad vis mazesnis blogis nei cukrus doh.gif . Dar atradau kukuruzu kruopu kose. I ja idedu tik sviesto ir fruktozes. Kadangi visa seima noriai valgom koses, tai virimas buna vienas lotuliukas.gif . Drauge verda manu-kukuruzu, sake super, bet jos lyg tais yra pirkti tik iki pardej.
Atsakyti
QUOTE(Gyvse @ 2010 08 15, 14:56)
Sveikos, isijungsiu ir as i pokalbi ax.gif
mums 7 men. verdu kose dribsniu, 5 grudu, kai blenderiuoju idedu banano, slyvu, ar kokiu vaisiu, apart citrusiniu. Pasaldinu fruktoze, cia saves guodimas, kad vis mazesnis blogis nei cukrus doh.gif . Dar atradau kukuruzu kruopu kose. I ja idedu tik sviesto ir fruktozes. Kadangi visa seima noriai valgom koses, tai virimas buna vienas lotuliukas.gif . Drauge verda manu-kukuruzu, sake super, bet jos lyg tais yra pirkti tik iki pardej.

Kukurūzų man kažkokia per lipni atrodo, nesižaviu, jos kartais tiesiog dėl įvairovės šiek tiek įdedu.
hm, aš kai dedu vaisių, būna pakankamai saldžios košės nuo natūralaus cukraus vaisiuose, kam dar fruktozė? schmoll.gif Ypač jei su bananais. Turiu kažkokią košę su obuoliu, kuri paruošta su fruktoze, tai neruošiu vaikui, nes man per saldu.

Va į daržovienę ar mėsą neįdėti druskos jau sunkiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vera25 @ 2010 08 12, 15:29)
Vakarienei duodu tas uzpilamas kosias, nors jos man labai nepatinka, bet kaip ipratinti valgyti pacios virta?  4u.gif

O kuo užpilamos nepatinka? Labai patogu, kaip suprantu, tai tiesiog smulkinti grūdai (jei kalbam apie paprastas grūdų košes be priedų). Aš dažniausiai įmaišau dar kažkokį vaisių. Su laiku pamėgo, tik kantrybės reik biggrin.gif 6 mėn grikių nei už nevalgė- spjaudė, rėkdavo jei tik pajusdavo. Jau buvau susitaikius, kad augsim be grikių, aną savaitę tik pabandymui paruošiau- ir mano nuostabai sušveitė biggrin.gif
Beje, tikra teisybė, kad alkis- geriausias prieskonis bigsmile.gif
Atsakyti
Ir mes valgom agurka supjaustyta i keturias dalis. Tik visada priziuriu, kad didelio gabalo neatsikastu. Mums 7.5 men ir jau matau, kaip stengiasi vaikelis didesnius gabaliukus kramtyti smile.gif
Musu dienos rezimas panasiai toks: 6h - misinukas. 10 h darzoviene su mesyte. 1h - pienukas ir bananas. 4 h- kruopiene su varskyte, su uogu tyrele. 8val - pienukas . 9 einam gult. dabar dygsta dantukai - tai kartais vakare nevalgo, tada valgyt tenka 12 val. bet isimtinais atvejais. Kai nubunda nakti duodu atsigerti vandenuko - paniurzga ir vel uzminga.
Atsakyti
QUOTE(Dalika @ 2010 08 21, 15:20)
Ir mes valgom agurka supjaustyta i keturias dalis. Tik visada priziuriu, kad didelio gabalo neatsikastu. Mums 7.5 men ir jau matau, kaip stengiasi vaikelis didesnius gabaliukus kramtyti smile.gif

Maniškis gimęs tuo pačiu metu kaip ir tavo, tik dar kramtyt jam tikrai neišeina, tik paduodu kokį obuolį ar pan. pagraužt, tai su savo dviem turimais kapliukais tuoj atkanda ir paskui žiaukčioja, riekia paskui gaudyt tą gabaliuką burnoj, tai dabar neduodu tokių dalykų, kuriuos gali atkąst. O kiek pas jūsiškį dantukų, kad jau bando kramtyt? ax.gif
Atsakyti