QUOTE(vaivos juosta @ 2010 04 12, 19:55)
./..dabar kažkaip pagalvojau, kad ir aš norėčiau tokios spintutės.........
Turiu ir aš tokį "altorėlį", tik iš tikrųjų tai yra didelis krepšys su Jos rūbais ir žaislais, yra ten ir tas pats teigiamas nėštumo testas, ir virkštelės spaustukas, ir apyrankė iš gimdymo namų. Ne namie jis, o pas vyro tėvus. Kaskart nuvažiavus ten praveriu spintos duris, atsegu tą krepšį ir glostinėju, čiupinėju, arba tiesiog pažiūriu ir vėl uždarau. Kartais bandau pajust Jos kvapą rūbeliuose. Kartais bandau rast vieną kitą prie kepurytės prikibusį plauką.
O pamenu, kad tą dieną, kai Ji mirė, grįžusi iš ligoninės kažkokio kvailo įniršio apimta viską kroviau į šiukšlių maišus ir išmečiau: tyreles, šaukštelius, buteliukus, seilinukus, sauskelnes, kramtukus, šampūną... Kai atėjo eilė rūbeliams - atsitokėjau. Ir dabar labai tuo džiaugiuosi.
Aš net jei ir neturėsiu daugiau vaikų, niekada neatiduosiu to krepšio turinio niekam. Nes tai yra viskas, kas man liko iš dukrytės.
P.S.: čia turbūt apie visas mus:
"Sūnaus daiktai ją sutiko lengvai ir džiugiai. Galėjo imti juos į rankas, uosti drabužius spintoje - aklas skausmas nusistovėjo į liūdesį, o su juo jau galėjai susitaikyti ir gyventi, nešioti širdies kertėse kaip vis artimesnę substanciją. Izabelei atrodė, kad vaikas sklando kažkur čia pat, pradžiugęs tiesia į Izabelę rankas anapus jos liečiamų daiktų. Aš čia, vis dar čia, girgždėjo atstumiami rašomojo stalo stalčiai. Ar jau galėtum mane paleisti, kuždėjo vaiko ranka paišyti slibinai ir kareiviai ant sienų. Man jau reiktų išeiti, atsklido atodūsis nuo purenamos pagalvės su mėnuliais.
Skrisk, skrisk, paleidžiu,- Izabelė nusibraukė ant akių užkritusius plaukus ir pažvelgė į save veidrodyje virš komodos. Iš ten tarytum purptelėjęs išskrido šiltas, alsuojantis šešėlis. Ji priėjo artyn, kad įsitikintų - veidrodis neaprasojęs". L.S. Černiauskaitė "Kvėpavimas į marmurą"